Wymiana półki pod popielniczką na nową od 1T3
- kurik
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tomasz_W-wa dzięki wielkie za sprawdzenieTomasz_W-wa pisze:kurik muszę Cię zmartwić, na mojej półeczce na karty nie znalazłem numeru części, jest tylko na jednej ze ścianek napis "PC/ABS" i tyle.
Zdaje mi się, że ramka z przyciskami sprzedawana jest oryginalnie z tą półeczką jako jedna część.
Półka wpinana jest w trzy zatrzaski.
Ja bym na Twoim miejscu zamówił to coś o tym numerze:
5N09275533X1 – 21,32 zł brutto
Koszt mały, a duże prawdopodobieństwo, że to właśnie ta półeczka na karty.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

http://allegro.pl/vw-tiguan-polka-schow ... 80398.html
Trochę inny numer jak potrzeba.
Poniżej jak wyglądają piny w gnieździe przycisków. Nie wiem czy to jest ok.

Ostatnio zmieniony sob cze 15, 2013 19:38 przez kurik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Ja mam panel z przyciskami o numerze: 5N1927132AD i we wtyczce są wszystkie piny, a jeden przycisk jest pusty.

Znalazłem jeszcze dwa panele z mniejszą ilością pinów i nie wyglądają, żeby były montowane u anglika (przycisk ESP jest po lewej stronie):

Jeżeli nie chcesz próbować podłączyć inaczej to musisz szukać inny panel z przyciskami.
Dodano dnia: 07-06-2013
Dziś doszedł do mnie drugi panel z przyciskami ESP z Tourana 1T3 z 2012 roku i jakie było moje zdziwienie jak okazało się, że w tym panelu mam również ustawienie pinów takie jak pokazał kurik (nie wszystkie piny), numer panelu 1T1927132AB.
A więc musi się go dać podłączyć do Tourana jeżeli oryginalnie był podłączony do 1T3 tylko jak ?
Czy może ktoś z naszych forumowiczów którzy maja egzemplarze 1T3 wyjąć półkę i pstryknąć zdjęcie kostki z kolorem kabli (oczywiście nie trzeba nic rozłączać).
A tu zestawienie dwóch paneli (na górze 5N1927132AD - wszystkie piny, na dole 1T1927132AB kilka pinów).

Szczerze to bardzo mi zależy (dla kurik-a chyba również) na podłączeniu tego panela z mniejszą ilością pinów, bo ja wole mniej kontrolek na pulpicie.
Pomoże ktoś ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa

Znalazłem jeszcze dwa panele z mniejszą ilością pinów i nie wyglądają, żeby były montowane u anglika (przycisk ESP jest po lewej stronie):

Jeżeli nie chcesz próbować podłączyć inaczej to musisz szukać inny panel z przyciskami.
Dodano dnia: 07-06-2013
Dziś doszedł do mnie drugi panel z przyciskami ESP z Tourana 1T3 z 2012 roku i jakie było moje zdziwienie jak okazało się, że w tym panelu mam również ustawienie pinów takie jak pokazał kurik (nie wszystkie piny), numer panelu 1T1927132AB.
A więc musi się go dać podłączyć do Tourana jeżeli oryginalnie był podłączony do 1T3 tylko jak ?
Czy może ktoś z naszych forumowiczów którzy maja egzemplarze 1T3 wyjąć półkę i pstryknąć zdjęcie kostki z kolorem kabli (oczywiście nie trzeba nic rozłączać).
A tu zestawienie dwóch paneli (na górze 5N1927132AD - wszystkie piny, na dole 1T1927132AB kilka pinów).

Szczerze to bardzo mi zależy (dla kurik-a chyba również) na podłączeniu tego panela z mniejszą ilością pinów, bo ja wole mniej kontrolek na pulpicie.
Pomoże ktoś ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- kurik
- Zaawansowany
Tomasz_W-wa, dokładnie tak jak piszesz mam takie samo umiejscowienie pinów. Niestety nie wiem jak to podłączyć
Co do tajemniczego elementu o numerze 5N09275533X1 zamówilem go w ASO niestety nie ma go na centrali w Poznaniu i ściągają to z Niemczech. W przyszłym tygodniu koło czwartku bede go mial to napiszę czy to przedmiotowa półka na karty.
[ Dodano: Sro Cze 12, 2013 19:02 ]
Znalazł ktoś rozwiązanie problemu ??
[ Dodano: Pią Cze 14, 2013 18:09 ]
Zgodnie z obietnicą tajemniczy element o numerze 5N09275533X1 to właśnie ta półeczka na karty
cena w ASO 21 zł. Teraz pozostało podłączenie przycisków z którymi mam problem 

[ Dodano: Sro Cze 12, 2013 19:02 ]
Znalazł ktoś rozwiązanie problemu ??

[ Dodano: Pią Cze 14, 2013 18:09 ]
Zgodnie z obietnicą tajemniczy element o numerze 5N09275533X1 to właśnie ta półeczka na karty

- kurik
- Zaawansowany
Panowie wszytko pasuje, pólka zamontowana. Zgodnie z wytycznymi :
ESP:
1 stary ----> 1 nowy
3 stary (niebieski) ----> 11 nowy
4 stary (czarny) ----> 18 nowy
5 stary (żółty) ----> 15 nowy
6 stary (brązowy) ----> 9 nowy

Nie znałem numeracji pinów dlatego myślałem że będzie problem. Teraz można śmiało montować jak ktoś posiada taki rozkład pinów. Pozdrawiam
Ps. Do tych co posiadają już zamontowaną półkę. Czy u Was też przycisk ESP nie zmienia koloru po wciśnięciu?
ESP:
1 stary ----> 1 nowy
3 stary (niebieski) ----> 11 nowy
4 stary (czarny) ----> 18 nowy
5 stary (żółty) ----> 15 nowy
6 stary (brązowy) ----> 9 nowy

Nie znałem numeracji pinów dlatego myślałem że będzie problem. Teraz można śmiało montować jak ktoś posiada taki rozkład pinów. Pozdrawiam

Ps. Do tych co posiadają już zamontowaną półkę. Czy u Was też przycisk ESP nie zmienia koloru po wciśnięciu?
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy