@spacewalker
Zmienił się schowek, ale to wpłynęło na zmiany ramki wokół niego.
W FL'u schowek otwierany jest przyciskiem - a nie przez nacisk na klapkę jak dotychczas. Zawiasy są na szczycie klapki (od strony szyby) a nie z boków, przez co nowy schowek jest nieco szerszy od starego.
W czarnuchu przerabiałem obydwie ramki na srebrne od FL'a, ale schowek został stary. musiałem nieco porzeźbić i pod schowek podłożyć dystanse, bo się zapadał
Oryginalną VW podepniesz bez problemu. Możesz ją wrzucić do schowka pod fotel. Ja tak kiedyś miałem, do momentu założenia symulatora zmieniarki na USB.
W zmieniarce zwróć tylko uwagę na położenie dwóch śrub po bokach odpowiedzialnych za tłumienie. Masz opcje od pionu przez 45° do poziomu w zależności jak ją zamontujesz.
Jestem już po wymianie radia na navi, dostałem MFD2 DX, wszystko śmiga bardzo ładnie i navi i zmieniarka tylko jest jeden problem a mianowicie nie łapie żadnej stacji radiowej. Podłączyłem antenę w ten jasny wtyk bo w drugi nawet nie pasuje. Na starym radiu bardzo ładnie łapał stacje. Jakieś pomysły ??
Chciałbym dodać, że RCD 300 miało 1 wejście antenowe a MFD ma 2 więc czy trzeba też wpiąć antenę do 2 wejścia ?? jeśli tak to skąd ją wziąć ??
Mam DX czyli komplet map na 10 płytach , kupiłem bo akurat kolega sprowadził vw z taką i za dobre pieniądze oddał. Wiem, wiem planowałem DVD i teraz widzę, że byłoby to lepsze rozwiązanie. Teraz już wiem, że potrzebuje ten moduł Diversity. A czy wersja DVD ma już go w sobie ??
Przyczyna okazała sie bardzo prozaiczna, podczas wkładania anteny do wtyka jakoś krzywo weszło i zgięło ten pręcik w gnieżdzie antenowym nawigacji. Po jego wyprostowaniu i ponownym wpięciu wszystko hula bardzo ładnie.
Podsumowując temat : Wszystko ładnie pasuje i bez żadnej ingerencji vagiem działa, jedynie w przypadku posiadania RCD 300 dzielonego trzeba dodatkowo zainwestować w ramkę bez przedziałki. Dziękuję za wszystkie rady i pomoc
VAG-iem sprawdz moc anten i zobaczymy czy wszystko tak pieknie działa. Po drugie proste zakodowanie radia na odpowiednią ilosc głosnikło, itp ... tak Ci się tylko wydaje ze VAG tu nie ma nic do gadania, bo akurat ma. Nawet wymiana zarówki winna się odbyc z VAGiem. Kodowałes CAN GATEWAY na NAviogation, czy zostalo jak bylo - dla RADIo?