Podczas jazdy wyswietla mi się napis STOP i kontrolha chamul
- szczpak
- ____________________
- Auto:: VW TOURAN 2.OTDI BMN
- Imię:: Adam
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Podczas jazdy wyswietla mi się napis STOP i kontrolha chamul
Witam wszystkich. Mam problem trzy miesiące temu oświeciła mi się kontrolka hamulca i napis STOP na wyświetlaczu po czym zgasło .Problem pojawił się znów dziś ale już kilka krotnie STOP kontrolka hamulca aha i jeszcze sygnał dźwiękowy jak przy błędzie po czym gaśnie. Nie odczuwam braku ,lub słabego hamulca ,brak jakich kol wiek oznak oprócz kontrolek czy ktoś miał podobny przypadek lub coś na ten temat wie . Pozdrawiam
szczpak
- arcadioush
- Przeglądacz
- Auto:: VW Touran 2005 BKC
- Imię:: Arkadiusz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
sprawdź to też dokładnie...szczpak pisze:Jeszcze coś zauważyłem gniazdo które jest wtopione w nakrętce zbiorniczka z płynem hamulcowym jest naderwane możne tam niema przepływu prądu i wyświetla błąd
jak dolałeś i tylko niski stan był przyczyna zapalania się kontrolki to powinna sama zgasnąć, nie trzeba podpinać kompa... chyba, że jest tak jak mowisz cos nie tak z ta wtyczka jeszcze... sprawdź...szczpak pisze:dolałem błąd dalej jest wyświetlany czy trzeba osunąć błąd komputerowo
- szczpak
- ____________________
- Auto:: VW TOURAN 2.OTDI BMN
- Imię:: Adam
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Panowie i Panie znalazłem rozwiązanie mojego problemu,a problem był w przełamanym przewodzie wtopionym w nakrętce zbiorniczka .Mała rada na przyszłość jeśli ktoś miałby taki problem przed kupnem nowej nakrętki sprawdźcie rodzaj pływaka czy mechaniczny, czy Elektro magnes ja mam Elektro magnes a kupiłem mechaniczny po wymianie problem nie znikł dopiero polutowałem styki starej nakrętki i problem znikł.Podziękowania i pozdrowienia dla wszystkich zaangażowanych w mój temat.
szczpak