wspomaganie kierownicy padło

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.
trew
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 2 razy

wspomaganie kierownicy padło

Post autor: trew »

Padło mi wspomaganie kierownicy. Po włożeniu kluczyka i przekręceniu go - zapiszczało, zaświeciła się lampka kierownicy na wyświetlaczu i kręcenie kierownicą stało się ciężkie.

Problem polega na tym, że jestem we Wrocławiu, którego nie znam, i nie wiem, gdzie można by się w weekend udać, żeby ktoś kompetentny zajrzał, co się stało.

Po weekendzie chciałbym wyjechać, a jeśli się nie da naprawić, będę musiał niestety wstrzymać się z wyjazdem.

Jeśli ktoś mógłby mi wskazać, gdzie w weekend we Wrocławiu mógłbym sprawdzić/naprawić tę usterkę. Rozumiem, że samodzielna naprawa raczej nie wchodzi w grę.
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

Prawdopodobnie silnik do wymiany - tez tak miałem - raczej nie ma co sprawdzać tylko poszukać mechanika, który mógłby ogarnąć szybko temat :( Ja niestety nie pomogę.
Już nie Touran :( ale Sharan...
trew
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 2 razy

Post autor: trew »

Silnik - czyli rozumiem: silnik wspomagania, czyli chodzi o przekładnię kierowniczą? Czy tak?

I jeszcze jedno pytanie - czy ktoś może wie jaki kod (numer części) ma ta przekładnia albo jak mogę sprawdzić jej kod w moim aucie?
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

Silnik wspomagania - bo wspomaganie jest elektryczne, z tego co wiem to były dwa rodzaje - inne wtyczki. Pytaj jarre'go - ja u niego kupiłem.
ODPOWIEDZ