ułożenie węży spryskiwacza reflektorów

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
materazzi
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

ułożenie węży spryskiwacza reflektorów

Post autor: materazzi »

Witam. Mam kłopot z poprawnym ułożeniem gumowych węży od spryskiwacza reflektora tych idących od zbiorniczka do dyszy z prawej strony od zbiorniczka. Wymieniłem pęknięty trójnik i od tego czasu te węże jakoś rozpierają zderzak, nachodzą na zbiorniczek czy inne elementy co powoduje, że zderzak odstaje. Kombinowałem na różne sposoby bez sukcesu, nie pamiętam jak to było wcześniej ułożone, a było dobrze poprzednio. Może ktoś ma jakieś zdjęcie jak to wygląda czy schemat ułożenia?
Awatar użytkownika
Marekk
Specjalista
Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Marekk »

Dopiero co zdejmowałem zderzak i powiem ci ze wężyki miałem z instalacja poprzyczepiane na spinki.
materazzi
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: materazzi »

ja mam wszystko podłączone, tylko problem jest taki, że nie wiem jak te węże powyginać,w jakich pozycjach mają być, żeby nic ich nie blokowało, tam jest mało miejsca ..
zawsze mi o coś zaczepiają i to powoduje,że zderzak odstaje..
jakby ktoś mógł przy okazji jakąś fotkę pstryknąć to będę wiedział jak je poustawiać, żeby się ładnie zmieściły na swoim miejscu przy założeniu zderzaka.

oto jak to teraz wygląda
http://imageshack.us/photo/my-images/839/vpoi.jpg/
ODPOWIEDZ