hej,
czy moze wymienial ktos z Was wszystkie poduchy pod silnikiem? jakiej firmy byscie polecali? duzo zabawy z tym jest? tak mniej wiecej ile taka zabawa kosztuje?
najprawdopodobniej musze wymienic bo telepie mi buda a dwumasa juz po wymienia i na pewno nie przez to. najlepiej wymieniac wszystkie od razu, nie? jest ich 3, tak?
poduszki pod silnikiem
- ozjusz
- Początkujący
- Auto:: VW Touran,1.9 TDI 2005
- Imię:: Marcin
pompki mam sprawdzone VCDS-em i jest ok. poza tym nie wiem jak to jest u Was, ale z kolegą sprawdzałem jak się silnik zachowuję na ręcznym i na jedynce jakbym chciał ruszyć i z mojej oceny ma zbyt duży luz tzn. staję dęba i jeszcze jedno podczas jazdy jak puszczam i szybko wciskam gaz to słychać stuknięcie tak jakby poducha między skrzynią a silnikiem była wyrobiona.
Macie jakieś inne pomysły na sprawdzenie poduszek??? Ktoś jeszcze mi mówił że dobrze by było wejść pod auto i podczas chodzenia silnika stetoskopem sprawdzić wszystkie poduszki powinno być słychać stuki
Macie jakieś inne pomysły na sprawdzenie poduszek??? Ktoś jeszcze mi mówił że dobrze by było wejść pod auto i podczas chodzenia silnika stetoskopem sprawdzić wszystkie poduszki powinno być słychać stuki
- JakubSwierczek
- Przeglądacz
- Auto:: Sharan, Caddy 2K
- Imię:: Jakub
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Czołem Kolego 
Ja właśnie jestem po wymianie wszystkich poduszek w Caddyku, ale to bliźniak Tourana. U mnie łącznie 4 poduchy- prawa i lewa dórna, i dwie takie okrągłe na dole. Kolega wymienił w około 2 godziny wszystko. Autko mi telepało przy odpalaniu, kolega to sprawdzał dosyć łopatologicznie- łomem. Wkładał go w odpowiednie miejsce i ruszał, co jemu dało obraz w jakim są stanie. A w dobrym nie były... Jutro odbiorę autko to mogę CI powiedzieć czy jest poprawa czy ja też muszę szukać problemu dalej.
Co do firm- ja wolę zapłacić więcej i mieć spokój więc Lemforder + jedna poducha Febi bo lemforder nie miał. Łączny koszt do caddyka to około 500-600zł plus robota.
Ja właśnie jestem po wymianie wszystkich poduszek w Caddyku, ale to bliźniak Tourana. U mnie łącznie 4 poduchy- prawa i lewa dórna, i dwie takie okrągłe na dole. Kolega wymienił w około 2 godziny wszystko. Autko mi telepało przy odpalaniu, kolega to sprawdzał dosyć łopatologicznie- łomem. Wkładał go w odpowiednie miejsce i ruszał, co jemu dało obraz w jakim są stanie. A w dobrym nie były... Jutro odbiorę autko to mogę CI powiedzieć czy jest poprawa czy ja też muszę szukać problemu dalej.
Co do firm- ja wolę zapłacić więcej i mieć spokój więc Lemforder + jedna poducha Febi bo lemforder nie miał. Łączny koszt do caddyka to około 500-600zł plus robota.
Chcesz zmienić podświetlenie licznika, climatronic czy przycisków? Pisz na priv 
-
popis11
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Mam pytanie do speców moja stara poduszka pod silnikiem od strony rozrządu ma oznaczenie IKO 199 262 AE. Interesują mnie te ostatnie 2 literki. Czy jak ma oznaczenie AT, AB, BA itp to są to te same poduszki? Czy nie? Mam buczenie w kabinie przy obrotach powyżej 2000 obr. strasznie irytujące opisywałem je w innych tematach http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5631
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5236
gdyż moje podejżenia były związane z zaworem egr i innymi.
Dzisiaj bylem u Mechanika. Stwierdził, że silnik chodzi super, a buczenie wg. niego spowodowane jest wibracjami, które przenoszone jest na karoserię. Powiem szczerze, że wymieniałem 2 poduszki pod silnikiem okolo 1,5 roku temu (były to zamienniki - nie pamiętam jakich firm ale cenowo to kosztowały razem coś około 300 zl.). Mechanik stwierdził że są za sztywne i to jest na 90% przyczyną mojego nieszczęśliwego buczenia. Powiedzial lepiej kupić używane oryginalne niż nowki podróby. CO WY NA TO?
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5236
gdyż moje podejżenia były związane z zaworem egr i innymi.
Dzisiaj bylem u Mechanika. Stwierdził, że silnik chodzi super, a buczenie wg. niego spowodowane jest wibracjami, które przenoszone jest na karoserię. Powiem szczerze, że wymieniałem 2 poduszki pod silnikiem okolo 1,5 roku temu (były to zamienniki - nie pamiętam jakich firm ale cenowo to kosztowały razem coś około 300 zl.). Mechanik stwierdził że są za sztywne i to jest na 90% przyczyną mojego nieszczęśliwego buczenia. Powiedzial lepiej kupić używane oryginalne niż nowki podróby. CO WY NA TO?