Przyciemnianie szyb Zielona Góra i okolice

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik
Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
Imię:: Staszek
Podziękował: 55 razy
Otrzymał podziękowań: 53 razy

Przyciemnianie szyb Zielona Góra i okolice

Post autor: stann »

Czy ktoś z Was może mi polecić jakiś sprawdzony zakład zajmujący się przyciemnianiem szyb w okolicach Zielonej Góry. ??Browarki czekają. :) :piwo:
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista
Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
Imię:: Andrz3j
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: andrz3j »

Niestety nie nie jestem w stanie do końca żadnej z tych firm polecić, ale może coś pomogę.
1.
www.ciemni.pl ("firma" w Babimoście przyciemniają folią, ale efektów na żywo nie widziałem i nie znam cen. Nie trzeba wymontowywać szyb). Początkowe zdjęcia Porsche 911, BMW E46 Touring, żółte BMW E36 to ich zdjęcia i raczej robota, pozostałe zdjęcia moim zdaniem to "zapożyczone")
2.
http://technicolor.pl/ (w Ochli,k.ZG widziałem przyciemnione szyby piecowo, efekt świetny, ale bardzo ciężko je doczyścić, często smugi zostają. Firma demontuje szyby do przyciemnienia piecowego)
Ostatnio zmieniony ndz cze 30, 2013 19:28 przez andrz3j, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik

Dzięki Andrz3j, będę musiał podzwonić. Browarek dla Ciebie :piwo: A powiedz czy taka szybka przyciemniana dużo więcej chroni przed słońcem niż żaluzja?
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista

stann pisze:Dzięki Andrz3j, będę musiał podzwonić. Browarek dla Ciebie :piwo: A powiedz czy taka szybka przyciemniana dużo więcej chroni przed słońcem niż żaluzja?
Ciężko powiedzieć. Zależy od folii. Ja mam fabrycznie przyciemnione tylne szyby ale lekko wiec w moim przypadku lepiej chroniłaby żaluzja. W vw scirroco miałem prawie czarna folie i latem było ok.
Ostatnio w biedronce były w sprzedaży roletki w cenie 7 pln za sztuke, byly takze "perforowane zasłonki" przyklejane elektrostatycznie do szyb.
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Przy standardowym przyciemnieniu niestety ostre, niskie słońce daje we znaki dzieciakom, stąd ja dołożyłem takie przyklejane zasłonki na oknach... chyba widzieliście :>

Trochę to pomaga, więc jak już będziesz przyciemniał to najlepiej wybierz najmocniejszą folie w sensie tą co najmniej przepuszcza ;) o ile potrafisz dobrze cofać na lusterka to takie coś nie powinno Ci przeszkodzić.

P.S. jak już byś gdzieś dzwonił zapytaj się ile by kosztowało przyciemnienie przedniej szyby... chodzi mi o pasek na górze, wielkości tych "słoneczników" co to się ręcznie opuszcza.
Awatar użytkownika
andrz3j
Specjalista

co do piecowego przyciemniania szyb, chyba coś poprawili z brudzeniem i smugami o których pisałem bo na stronie można przeczytać "rewelacyjna powłoka z cząsteczkami GLASS PROTECTOR kompleksowe zabezpieczenie przed brudem i gwarancja łatwości czyszczenia" a i faktycznie od wewnątrz jest jasno a z zewnątrz efekt fotochromu
Mój Touran

...tylko PB98
Obrazek
Awatar użytkownika
stann
Użytkownik

GioW
Trochę to pomaga, więc jak już będziesz przyciemniał to najlepiej wybierz najmocniejszą folie w sensie tą co najmniej przepuszcza ;) o ile potrafisz dobrze cofać na lusterka to takie coś nie powinno Ci przeszkodzić
Czyli przy szybach przyciemnionych najmocniej patrząc do tyłu przez tylną szybę czy boczne nic nie widać? A wiecie jakie są odcienie tych szyb? Wolałbym takie średnie, albo ale na pewno nie najmocniejsze, bo zawsze przy cofaniu lub zmianie pasa trzeba popatrzeć w bok czy samochód nie jest w martwym punkcie. A jak przy najciemniejszych nie będzie nic widać to jest kiszka :shock:
Awatar użytkownika
pabloxxx
Zaawansowany
Auto:: Touran 1,9 TDI
Imię:: Paweł
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: pabloxxx »

Czyli przy szybach przyciemnionych najmocniej patrząc do tyłu przez tylną szybę czy boczne nic nie widać? A wiecie jakie są odcienie tych szyb? Wolałbym takie średnie, albo ale na pewno nie najmocniejsze, bo zawsze przy cofaniu lub zmianie pasa trzeba popatrzeć w bok czy samochód nie jest w martwym punkcie. A jak przy najciemniejszych nie będzie nic widać to jest kiszka
Ja przyciemniająć szyby wybrałem folię nr 3 ( skala 1 - 4 ) boczne tył i tylna szyba ,
przednie boczne 1 lekkie przyciemnienie ( wogóle nie można) Moim zdaniem tak jest optymalnie nie ma za dużej różnicy, pomiędzy przodem a tyłem auta.
Musisz się liczyć z ograniczeniem widoczności szczególnie w nocy.
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

stann pisze:
GioW
Trochę to pomaga, więc jak już będziesz przyciemniał to najlepiej wybierz najmocniejszą folie w sensie tą co najmniej przepuszcza ;) o ile potrafisz dobrze cofać na lusterka to takie coś nie powinno Ci przeszkodzić
Czyli przy szybach przyciemnionych najmocniej patrząc do tyłu przez tylną szybę czy boczne nic nie widać? A wiecie jakie są odcienie tych szyb? Wolałbym takie średnie, albo ale na pewno nie najmocniejsze, bo zawsze przy cofaniu lub zmianie pasa trzeba popatrzeć w bok czy samochód nie jest w martwym punkcie. A jak przy najciemniejszych nie będzie nic widać to jest kiszka :shock:
Nie no widać, widać ale jest to ograniczone, szczególnie w nocy. Światła innego auta na pewno zobaczysz ;) Zawsze możesz podjechać do takiej firmy i sobie zobaczyć jak wyglądają stopnie przyciemnienia, teraz to już tylko Ty wybierasz czy ma być lekko, średnio czy bardzo a oni robią swoje ;)
ODPOWIEDZ