Witam kolegów. Od kilku dni pojawił się problem. Otóż przy wchodzeniu na obroty słychać jakby warczenie, dużo głośniejszy chód. Występuje to przy mocniejszym /ale bez przesady/ dodawaniu gazu w okolicy 2200-2500 obr. oraz delikatne buczenie. Czy ktoś spotkał się z tą dolegliwością ? lub posiada wiedzę co to zaczyna klękać ?
Pozdrawiam.
To że muszę go podpiąć to wiem ale szukam kolegi który się spotkał z podobnym problemem i mógłby cos doradzić, podpowiedzieć, opowiedzieć o usterce.
Pozdrawiam
kamad1991 pisze:Witam kolegów. Od kilku dni pojawił się problem. Otóż przy wchodzeniu na obroty słychać jakby warczenie, dużo głośniejszy chód. Występuje to przy mocniejszym /ale bez przesady/ dodawaniu gazu w okolicy 2200-2500 obr. oraz delikatne buczenie. Czy ktoś spotkał się z tą dolegliwością ? lub posiada wiedzę co to zaczyna klękać ?
Pozdrawiam.
może jakieś elementy plastikowe pod maską silnka.Sprawdził bym obudowę od akumulatora, pokrywę silnika
Ja mam głosno w samochodzie , jak jade autostrada powyzej 110km/h do 130. Z tym ze w moim przypadku stawiam na dwumas, który niedługo bede wymianiał
W moim przypadku głośniejsza praca silnika pojawiła się gdy zatarło się sprzęgiłko na alternatorze.zaczyna szarpać napinaczem oraz może traszkę popiskiwać.