Fotele z Touran do Caddy 2005?
Fotele z Touran do Caddy 2005?
hej
Mam do Was pytanko, posiadam VW Caddy 2005r, sporo autem zacząłem jeździć i pojawił sie problem nie wygodnych foteli. Touran jako, że to typowo auto rodzinne domyślam sie, że ma troche wygodniejsze fotele w porównaniu do stołków w Caddym, teraz pytanie do Was czy przedni fotele (kierowca + pasażer) podejdą z Touran do Caddy? Plug&Play czy trzeba coś przerabiać?
Mam do Was pytanko, posiadam VW Caddy 2005r, sporo autem zacząłem jeździć i pojawił sie problem nie wygodnych foteli. Touran jako, że to typowo auto rodzinne domyślam sie, że ma troche wygodniejsze fotele w porównaniu do stołków w Caddym, teraz pytanie do Was czy przedni fotele (kierowca + pasażer) podejdą z Touran do Caddy? Plug&Play czy trzeba coś przerabiać?
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Hej. Ja u siebie w Caddym wymieniłem fotele z przodu na te od Tourana. Muszę przyznać, że zmiana na + jest bardzo znaczna a i koszty nie za wielkie.
Siedzenia psują 1:1 ale musisz szukać razem ze stelażem dolnym (takie szyny), chociaż podczas wymiany u mnie bez stelaża raczej też by poszły, tracisz jedynie skrytkę pod fotelem.
Musisz szukać foteli z poduszkami bo te od Caddy nie pasują do foteli Tourana. Pocieszenie to, że poduszki od Caddy możesz sprzedać na alledrogo za bardzo fajne pieniądze. Moje poszyły za 500zł więc zwrócił się koszt.
Drugi problem to jeśli masz grzane foteliki to pewnie masz instalację pod 2 sterowniki grzania a Touranowe są pod 1 sterownik. Tutaj elektryk będzie potrzebny. Ja grzania do dzisiaj jeszcze nie zrobiłem ale to kwestia czasu.
Jak masz pytania to pisz.
Siedzenia psują 1:1 ale musisz szukać razem ze stelażem dolnym (takie szyny), chociaż podczas wymiany u mnie bez stelaża raczej też by poszły, tracisz jedynie skrytkę pod fotelem.
Musisz szukać foteli z poduszkami bo te od Caddy nie pasują do foteli Tourana. Pocieszenie to, że poduszki od Caddy możesz sprzedać na alledrogo za bardzo fajne pieniądze. Moje poszyły za 500zł więc zwrócił się koszt.
Drugi problem to jeśli masz grzane foteliki to pewnie masz instalację pod 2 sterowniki grzania a Touranowe są pod 1 sterownik. Tutaj elektryk będzie potrzebny. Ja grzania do dzisiaj jeszcze nie zrobiłem ale to kwestia czasu.
Jak masz pytania to pisz.
Re: Fotele z Touran do Caddy 2005?
wracając do tematu foteli tourana do caddy , mam pytanko o airbag -czy podejdzie ?
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
starsze wersje są na 2 sterowniki, nowsze na 1 sterowniku, zatem zależy z jakiego roku fotele się kupimskrapi1980 pisze:jeśli masz grzane foteliki to pewnie masz instalację pod 2 sterowniki grzania a Touranowe są pod 1 sterownik
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
-
- Przeglądacz
dzięki za zainteresowanie" mskrapi1980"
chodzi mi o to czy poducha z tourana ma odpowiednie parametry poza oczywiście wtyczką
pozdrawiam
-- N sty 12, 2014 18:29 --
pomożecie panowie dosyć pilne z góry dziękuje
chodzi mi o to czy poducha z tourana ma odpowiednie parametry poza oczywiście wtyczką
pozdrawiam
-- N sty 12, 2014 18:29 --
pomożecie panowie dosyć pilne z góry dziękuje
- JakubSwierczek
- Przeglądacz
- Auto:: Sharan, Caddy 2K
- Imię:: Jakub
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
A wstawiłbyś zdjęcia tych zamontowanych fotelików w caddyku z tourana? 

Chcesz zmienić podświetlenie licznika, climatronic czy przycisków? Pisz na priv 

-
- Przeglądacz