Kratka/siatka oddzielająca przedział pasażerski od bagażnika
-
Suinam
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Kratka/siatka oddzielająca przedział pasażerski od bagażnika
Witam
Poszukuję kogoś kto ma zamontowaną kratkę/siatkę oddzielającą przedział pasażerski od bagażnika. Czy w oryginale jest to materiałowa siatka czy może jakaś metalowa kratka jak w samochodach dostawczych? Potrzebne mi coś takiego ponieważ często jeżdżą z nami w bagażniku nasze psy i niestety jeden z nich ma tą zdolność do przeskakiwania na tylne fotele. Niestety beagle strasznie gubią sierść i po kilku takich skokach tylne fotele nadają się do czyszczenia. W moim Touranie nie zauważyłem nigdzie mocowań w okolicy podsufitki i bocznych słupków. Jeżeli ktoś z Was posiada taką przegrodę proszę o jakieś foto i krótki opis jak zamontowane.
Z góry dziękuję.
Poszukuję kogoś kto ma zamontowaną kratkę/siatkę oddzielającą przedział pasażerski od bagażnika. Czy w oryginale jest to materiałowa siatka czy może jakaś metalowa kratka jak w samochodach dostawczych? Potrzebne mi coś takiego ponieważ często jeżdżą z nami w bagażniku nasze psy i niestety jeden z nich ma tą zdolność do przeskakiwania na tylne fotele. Niestety beagle strasznie gubią sierść i po kilku takich skokach tylne fotele nadają się do czyszczenia. W moim Touranie nie zauważyłem nigdzie mocowań w okolicy podsufitki i bocznych słupków. Jeżeli ktoś z Was posiada taką przegrodę proszę o jakieś foto i krótki opis jak zamontowane.
Z góry dziękuję.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Siatka jest materiałowa (tak to napisze) a na forum był manual co trzeba założyć jak nie mamy mocowań do takiej siatki (wychodziły autka również w takiej opcji czyli bez mocowań, sam mam taką)
Tu masz linka do tematu, link z pierwszej strony wygasł, ale dalej masz link do chomika z całym opisem, ewentualnie napisz do nico21 żeby Ci na maila podesłał.
Co do siatki to nie wiem czy psiaki z biegiem czasu Ci ją nie przegryzą.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=118
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tu masz linka do tematu, link z pierwszej strony wygasł, ale dalej masz link do chomika z całym opisem, ewentualnie napisz do nico21 żeby Ci na maila podesłał.
Co do siatki to nie wiem czy psiaki z biegiem czasu Ci ją nie przegryzą.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=118
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Witam
Admin do naszych autek także były dedykowane kratki metalowe szybkiego montażu. Ja jak kupiłem auto od Niemca z podwórka dał mi wszystko. Siatkę z materiału kratkę metalową siatkę dodatkową do zabezpieczania towaru. Wszystko co miał to zostawił. Cały bagażnik wszystkiego. Oni także wozili psa i używali tej kratki metalowej.
Admin do naszych autek także były dedykowane kratki metalowe szybkiego montażu. Ja jak kupiłem auto od Niemca z podwórka dał mi wszystko. Siatkę z materiału kratkę metalową siatkę dodatkową do zabezpieczania towaru. Wszystko co miał to zostawił. Cały bagażnik wszystkiego. Oni także wozili psa i używali tej kratki metalowej.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Ale podejrzewam, że montaż górnej części kratki, nie obędzie się bez montażu uchwytów w podsufitce.Suinam pisze:Hmmm... Widzę, że aby zamontować siatkę trzeba rozebrać pół wnętrzaChyba trzeba będzie poszukać kratki, z tego co widziałem w oryginalnych folderach Tourana to montowana jest w miejsce rolety bagażnika...