R-Line 1,4 TSI /140KM/-2009

Tu chwalimy się naszymi autami. Jeden temat = jedno auto.
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: Łukaszz »

GUCIO pisze:
Muti pisze:to jest chyba jedna z lepiej dopracowanych pod względem funkcjonalności rzeczy w vw.
Najlepszy rzecz to TSI elastyczność i dynamika tego motoru jest wręcz fantastyczna... a tak bardzo chciałem TDI 2 litry i sprzedawca wybił mi go z głowy za co jestem mu niezmiernie wdzięczny, żadnych traktorów i smrodu ropy...
Ja z mojego traktora jestem zadowolony,jeżdzi sprawnie przy tym pali tyle co kot napłakał i przyczepe pociągnie bez problemu,a 1.4 jakoś z przyczepą nie smacznie widzę. ;)
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
Awatar użytkownika
GUCIO
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Kontakt:

Post autor: GUCIO »

Łukaszz pisze:przyczepe pociągnie bez problemu
Zgadza się. Traktor z zasady jest przeznaczony do ciągnięcia przyczepy, czasem dwóch.
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: stach »

nie no sorki ale już nie mogę wytrzymać
po co ty tu jesteś na forum
ja mam wrażenie że to forum jest dla ludzi którzy chcą sobie nawzajem pomagać
radzić na wzajem co i jak naprawić żeby nie kosztowało zbyt dużo i dzielić się doświadczeniem zdobytym przy naprawach swoich pojazdów
ty jak pisałeś zawsze kupujesz nówki i w ogóle mam wrażenie że masz najlepsze auto w całej europie i jestem pewny że każdą naprawę realizujesz w ASO
co ty więc tu robisz
jedynie chwalisz się i moralizujesz i zawsze masz ostatnie słowo do powiedzenia
to nie jest forum "pogawędka" tu są ludzie którzy pomagają i ci którzy szukają pomocy co ty możesz tu wnieść poza zbędną paplaniną
weź psa idź do lasu i z nim pogadaj
nie masz do kogo się odezwać to znalazłeś sobie to miejsce żeby pomarudzić
nie kumam cię
o co ci chodzi
i proszę cię nie odpowiadaj choć raz nie odpowiadaj i nie pisz że nie masz psa
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz

Post autor: balbina76 »

stach pisze:nie no sorki ale już nie mogę wytrzymać
radzić na wzajem co i jak naprawić żeby nie kosztowało zbyt dużo i dzielić się doświadczeniem zdobytym przy naprawach swoich pojazdów
ty jak pisałeś zawsze kupujesz nówki i w ogóle mam wrażenie że masz najlepsze auto w całej europie i jestem pewny że każdą naprawę realizujesz w ASO
co ty więc tu robisz
jedynie chwalisz się i moralizujesz i zawsze masz ostatnie słowo do powiedzenia
to nie jest forum "pogawędka" tu są ludzie którzy pomagają i ci którzy szukają pomocy co ty możesz tu wnieść poza zbędną paplaniną
weź psa idź do lasu i z nim pogadaj
nie masz do kogo się odezwać to znalazłeś sobie to miejsce żeby pomarudzić
nie kumam cię
o co ci chodzi
i proszę cię nie odpowiadaj choć raz nie odpowiadaj i nie pisz że nie masz psa

bo Gucio ma 15 lat
a to auto niemca
gdzie pojechał na truskawki
i te wspomnienia mu zostały z zazdrości :haha:
Awatar użytkownika
GUCIO
Użytkownik
Kontakt:

balbina76 pisze:bo Gucio ma 15 lat
a to auto niemca
gdzie pojechał na truskawki
i te wspomnienia mu zostały z zazdrości
Ty jakiś jasnowidz, czy coś takiego... Jakbyś dobrze sprawdził to byś wiedział jak zbieram "truskawki" :piwo:
stach pisze:nie no sorki ale już nie mogę wytrzymać
Tylko o naprawach, myślę, że o wszystkim można pisać co by nikogo nie obrażać... Czego nie czynię :shock: Dziwne jakieś podejście, po co mam się chwalić przecież do niczego mi to nie potrzebne. każdy może mieć odmienne zdanie ale żeby się unosić i oburzać, myślę, że to zbyteczne...
Jak komuś nie odpowiada to może nie czytać moich postów lub dodać do ignorowanych i po kłopocie... :piwo:
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: stach »

"Jak komuś nie odpowiada to może nie czytać moich postów lub dodać do ignorowanych i po kłopocie..."

problem w tym że w tematach które czytam ty też się udzielasz i bynajmniej nie merytorycznie
no nie chwalisz się bezpośrednio tylko między wierszami twoich postów można wyczytać że tylko ty masz rację że tylko twój i żaden inny TOURAN nie jest tak wspaniały jak twój ani nowszy ani starszy ani lepiej wyposażony ani żadne inne silniki ideał jest tylko jeden no tak nie piszesz tego wprost
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

GUCIO, muszę Cię zmartwić z TSI..Pomimo,że dostał bodajże 2 razy nagrodę engine of the year,to poczytaj jakie problemy ludzie z nim mają... Coś wspominałeś o traktorze? :roll: Check this 8)

http://youtu.be/_bCuVjKPAmM?t=10s
http://www.youtube.com/watch?v=jE5q8oQChwo
http://www.youtube.com/watch?v=S9rtNwX5TjI

:piwo: silnik może i fajny,ale dopiero od tego roku jak zrobili go na pasku ;)
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Awatar użytkownika
Łukaszz
Zaawansowany
Auto:: BLS 1.9 tdi
Imię:: Łukasz
Podziękował: 3 razy

Post autor: Łukaszz »

Nie wiedziałem że benzyna może chodzić jak traktor :P, GUCIO ładny touran miliona kilometrów życzę. :piwo:
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
Awatar użytkownika
GUCIO
Użytkownik
Kontakt:

stach, No to się źle domyślasz i nie czytaj miedzy wierszami bo jednak źle to odbierasz. :piwo: Co do silnika miałem diesela nie w Touranie i wiem co to za silnik dlatego chciałem 2l TDI ale powtórzę sprzedawca mądrze mi wytłumaczył, dostałem na 2 dni auto z TSI 1,4 /140KM/ do testowania i to mnie przekonało, a za diesla są tu wysokie opłaty i opłaca się gdy minimum rocznie robisz ponad 30 tyś. a ja robię około 20 tyś. i nie płacę podatku drogowego ze względu na ekologiczny silnik... Tak tu jest... Myślę, że też warto poczytać to co piszę i też można wyciągać wnioski a większość to tu ma diesele i może dlatego takie oburzenie... Jeśli Wam nie odpowiada moje towarzystwo to mogę zniknąć ale warto nie raz dowiedzieć się czegoś innego... Każdy ma jakieś doświadczenie i uczymy się od siebie nawzajem... :piwo:

[ Dodano: Czw Sie 08, 2013 22:42 ]
Muti, To nie nowość... będzie taka potrzeba to się wymieni rozrząd lub napinacz i jedziemy. W Niemczech Touran jest dość popularnym autem i też jeżdżą w firmach a jego sprzedaż wzrasta. Każdy silnik ma jakieś wady... W zimie przy do -30 st. 1,5 roku temu byłem przez 2 tyg. w PL i stał pod chmurką a co rano odpalał i wcześniej włączałem Heizung. Ze sprzedażą nie będzie problemu...
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

Łukaszz pisze:Nie wiedziałem że benzyna może chodzić jak traktor :P, GUCIO ładny touran miliona kilometrów życzę. :piwo:
Elegancko chodzi ...co wy tam chcecie ...? :mrgreen:
Komentuje oczywiście filmiki od Muti-ego :mrgreen:
Awatar użytkownika
GUCIO
Użytkownik
Kontakt:

Mogę nagrać filmik i dźwięk mojego tylko słabo słychać... :haha:
Damian15
Specjalista
Auto:: Touran '03 AZV
Imię:: Damian
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 24 razy

Post autor: Damian15 »

Daję radę ten silniczek w Touranie ? Bo miałem okazję jeździć Octavią 1,4 TSI to wrażenia z jazdy jak najbardziej pozytywne w trasie też jest czym jechać :D
Awatar użytkownika
hbr
Początkujący
Kontakt:

Post autor: hbr »

Mam u siebie ten sam silnik i jestem bardzo zadowolony z jego pracy jak i osiągów. Po zakupie zmieniłem rozrząd dla świętego spokoju i odpukać - chodzi jak pszczółka ;)
Z tego co zauważyłem i zdążyłem poszukać, mało a forum użytkowników z tym motorem :)
Awatar użytkownika
Johny_ed
Początkujący

Post autor: Johny_ed »

Ja też uważam że silniczek jest ciekawy. Choć auto kupiłem niedawno nowe, dopiero 3tyś. km zrobione. Zobaczymy w przyszłości.
Napewno jest cichutki, elastyczny i Touran z tym sinikiem jest naprawdę żwawy :lol:
A przy tym za dużo nie spali. Oczywiście przy zakupie nowego dużą rolę odgrywa róznica w cenie pomiędzy benzyną a dieslem o podobnych osiągach (ok.11tyś.zł) :shock:
ODPOWIEDZ