Witam,
mam u siebie miejsce na 3. rząd siedzeń, ale nie mam tam foteli. Wcześniej ktoś miał fotele, bo zostały pasy bezpieczeństwa. Z podłogi wystają 4 duże łby od śrub Torx, którymi prawdopodobnie mocuje się tzw. ławkę. Ale czy bezpośrednio mocuje się tę ławkę, czy trzeba mieć jakieś jeszcze mocowania, prowadnice itp.
W Touranach też jest 3. rząd. Ale czy jak kupię taki to u mnie będzie pasował?
A tak nawiasem mówiąc mam samochód sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany na 8 osób, a nigdzie nie znalazłem informacji, że Caddy występuje w wersji 8-osobowej
Alfik pisze:A tak nawiasem mówiąc mam samochód sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany na 8 osób, a nigdzie nie znalazłem informacji, że Caddy występuje w wersji 8-osobowej
kolego, nie jest zarejestrowany na 8 osób tylko jest możliwość "do" 8 osób... przetłumacz sobie to dobrze moja Toyota Yaris nawet tak miała zapisane w dowodzie rejestracyjnym... Touran ma tak samo...
3 rząd siedzeń od Tourana moze nie pasowac bo tam są 2 oddzielne a w Caddy jedna "ławka"...
8 osób w Yarisie? Chciałbym to zobaczyć
Mój imienniku - na ostatniej stronie dowodu rejestracyjnego masz pole S.1 - liczba miejsc siedzących, u mnie jest wpisane 8, więc może jechać osiem osób na swoich fotelach. Teraz jest jasne?
W takim razie OK :-)
Ale i tak coś się nie zgadza - niemiaszki wpisują w dowód, że samochodem może jechać do 8 osób, a jest 7 miejsc siedzących - siedem pasów? Można np. dziecko trzymać na kolanach, czy w bagażniku? A może na dachu, w boxie?
Wybacz mi, ale tego nie rozumiem. Tak samo jak Twoją Yariskę rejestrują tam do 8 osób... Po co?
Alfik pisze:W takim razie OK :-)
Ale i tak coś się nie zgadza - niemiaszki wpisują w dowód, że samochodem może jechać do 8 osób, a jest 7 miejsc siedzących - siedem pasów? Można np. dziecko trzymać na kolanach, czy w bagażniku? A może na dachu, w boxie?
Wybacz mi, ale tego nie rozumiem. Tak samo jak Twoją Yariskę rejestrują tam do 8 osób... Po co?
słuchaj, ja w sumie też pierwszy raz zwróciłem na to uwagę jak czytałem tłumaczenia od Yariski... nie to żebym sie przejął, ale zaciekawiło mnie to i teraz sprawdzam w każdym... no i w Touranie też tak miałem... a Touran jest już 7- osobowy...
W takim razie mam prezent od naszych diagnostów - przepisali mi 8 miejsc siędzących w samochodzie osobowym i już :-)
Jak się trafi jakaś impreza i trzeba będzie przewieść 7 pasażerów to nawet bez tej ławki z 3. rzędu nasi policjanci nie powinni się czepiać ;-)
Pozdrowienia i myślę, że temat jest już wyjaśniony
Alfik pisze:Jak się trafi jakaś impreza i trzeba będzie przewieść 7 pasażerów to nawet bez tej ławki z 3. rzędu nasi policjanci nie powinni się czepiać ;-)
co do czepiania sie policjantów to nie byłbym taki pewny... zaraz zaczną sprawdzać czy wszyscy maja zapięte pasy a jak zobaczą ze nie masz 8 pasa to diagnosta po łbie dostanie... a nie chce juz mysleć jakbys miał jakąś kolizję z tyloma osobami i by wyszło ze samochód nie przystosowany do przewozu 8 osób...