czy 3. rząd siedzeń w Caddy jest taki sam jak w Touranie?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
Alfik
Przeglądacz
Auto:: Caddy BSU 2008
Imię:: Paweł
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 5 razy

czy 3. rząd siedzeń w Caddy jest taki sam jak w Touranie?

Post autor: Alfik »

Witam,
mam u siebie miejsce na 3. rząd siedzeń, ale nie mam tam foteli. Wcześniej ktoś miał fotele, bo zostały pasy bezpieczeństwa. Z podłogi wystają 4 duże łby od śrub Torx, którymi prawdopodobnie mocuje się tzw. ławkę. Ale czy bezpośrednio mocuje się tę ławkę, czy trzeba mieć jakieś jeszcze mocowania, prowadnice itp.
W Touranach też jest 3. rząd. Ale czy jak kupię taki to u mnie będzie pasował?
A tak nawiasem mówiąc mam samochód sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany na 8 osób, a nigdzie nie znalazłem informacji, że Caddy występuje w wersji 8-osobowej :brawa:

Pozdrawiam,
Paweł
Załączniki
3. rząd siedzeń pasujący do Caddy
3. rząd siedzeń pasujący do Caddy
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Alfik pisze:A tak nawiasem mówiąc mam samochód sprowadzony z Niemiec, zarejestrowany na 8 osób, a nigdzie nie znalazłem informacji, że Caddy występuje w wersji 8-osobowej :brawa:
kolego, nie jest zarejestrowany na 8 osób tylko jest możliwość "do" 8 osób... przetłumacz sobie to dobrze :) moja Toyota Yaris nawet tak miała zapisane w dowodzie rejestracyjnym... Touran ma tak samo...

3 rząd siedzeń od Tourana moze nie pasowac bo tam są 2 oddzielne a w Caddy jedna "ławka"...
Awatar użytkownika
Alfik
Przeglądacz

8 osób w Yarisie? Chciałbym to zobaczyć :hahaha:
Mój imienniku - na ostatniej stronie dowodu rejestracyjnego masz pole S.1 - liczba miejsc siedzących, u mnie jest wpisane 8, więc może jechać osiem osób na swoich fotelach. Teraz jest jasne?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

Alfik pisze:na ostatniej stronie dowodu rejestracyjnego masz pole S.1
mówisz o polskim dowodzie tak? ja mowiłem o niemieckim, że jest napisane pojazd do przewozy do 8 osób...:)
Awatar użytkownika
Alfik
Przeglądacz

W takim razie OK :-)
Ale i tak coś się nie zgadza - niemiaszki wpisują w dowód, że samochodem może jechać do 8 osób, a jest 7 miejsc siedzących - siedem pasów? Można np. dziecko trzymać na kolanach, czy w bagażniku? A może na dachu, w boxie? :haha:
Wybacz mi, ale tego nie rozumiem. Tak samo jak Twoją Yariskę rejestrują tam do 8 osób... Po co?
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

Alfik pisze:W takim razie OK :-)
Ale i tak coś się nie zgadza - niemiaszki wpisują w dowód, że samochodem może jechać do 8 osób, a jest 7 miejsc siedzących - siedem pasów? Można np. dziecko trzymać na kolanach, czy w bagażniku? A może na dachu, w boxie? :haha:
Wybacz mi, ale tego nie rozumiem. Tak samo jak Twoją Yariskę rejestrują tam do 8 osób... Po co?
słuchaj, ja w sumie też pierwszy raz zwróciłem na to uwagę jak czytałem tłumaczenia od Yariski... nie to żebym sie przejął, ale zaciekawiło mnie to i teraz sprawdzam w każdym... no i w Touranie też tak miałem... a Touran jest już 7- osobowy...
Awatar użytkownika
Alfik
Przeglądacz

W takim razie mam prezent od naszych diagnostów - przepisali mi 8 miejsc siędzących w samochodzie osobowym i już :-)
Jak się trafi jakaś impreza i trzeba będzie przewieść 7 pasażerów to nawet bez tej ławki z 3. rzędu nasi policjanci nie powinni się czepiać ;-)
Pozdrowienia i myślę, że temat jest już wyjaśniony
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

Alfik pisze:Jak się trafi jakaś impreza i trzeba będzie przewieść 7 pasażerów to nawet bez tej ławki z 3. rzędu nasi policjanci nie powinni się czepiać ;-)
co do czepiania sie policjantów to nie byłbym taki pewny... zaraz zaczną sprawdzać czy wszyscy maja zapięte pasy a jak zobaczą ze nie masz 8 pasa to diagnosta po łbie dostanie... a nie chce juz mysleć jakbys miał jakąś kolizję z tyloma osobami i by wyszło ze samochód nie przystosowany do przewozu 8 osób...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

No właśnie albo ja coś nie kumam, jeżeli auto jest przystosowane do przewozu 7 osób czyli 7 foteli i 7 pasów to po co pisać do 8 osób :oops:
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ