Szybkie pytanko...

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Blackleon
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Szybkie pytanko...

Post autor: Blackleon »

Wzorem innych for i cieszacym sie uznaniem wielu Forumowiczów, zakładam temat, gdzie będziemy zadawali pytania na rózne tematy, licząc na szybką odpowiedź.
Prośba do moderatora o przyklejenie tematu.

Na początek mam pytanie, moze ktos z Was wie, czy w Touranie 1T2 i 1T3 schowki pasazera sa takie same :?:
Szukam na all, wygladaja tak samo, a numer rozni sie tylko koncowa literka A i B.
Moze ktos sprawdzic w katalogu :?:
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Ja osobiście nie jestem a takim tematem z kilku powodów:

1. Woda na młyn dla osób, które rejestrują się dla jednej odpowiedzi, ani się nie przywitają, ani żadnej kultury, robią ogólnie śmietnik, obrażają się, że nikt im nie odpowiada i wprowadzają negatywne emocje, a potem znikają......

2. Nie wiadomo, czy takie odpowiedzi traktować jak w Hyde parku, gdzie nie nalicza się postów, czy je zliczać, a przecie będą tu udzielane wartościowe porady, za które powinno się zbierać granty...

3. Wiele tematów już jest na forum, wystarczy tylko poszukać i poświęcić trochę czasu na szukanie wartościowej wiedzy..., a nuż ktoś popadnie w miłość do tourana i zostanie na forum dłużej, a nie.... i tu wracamy do pkt. 1
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciej_F
Expert
Auto:: Alhambra 7N
Imię:: Maciej
Podziękował: 49 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy

Post autor: Maciej_F »

niko02 pisze:Ja osobiście nie jestem a takim tematem z kilku powodów:
Dobrze rzecze , dać mu :piwo: . Niech admini zadecydują i to porządkują . Forum jest niemałe , aktywne i porządek musi być . Bo inaczej chlew ( za przeproszeniem )
Blackleon
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: Blackleon »

Jestescie na tym forum duzo dluzej niz ja i zdecydowanie macie prawo do wyrzucenia tematu. Nie upieram sie, zeby to bylo, ale jestem pewny, ze fajnie by to dzialalo. Juz widze, ze nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na pytania, ktorych mam kilkanascie/dziesiat... a mysle, ze nie jestem sam.
Czy z kazdym pytaniem mam zakladac nowy temat :?: Pytam powaznie, bo nie wiem jak to dziala, a nie chce sie narazac ;)
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Nie chodzi o narażanie się.
Jeżeli nie ma odpowiedzi na pytania, które Cię nurtują, to zakładaj nowe tematy.
Każdy nowy temat będzie w miarę skomplikowania opisywany dłużej lu krócej, aż wyczerpie się lista problemów z nim związanych i już na forum pozostanie... dla potomnych i innych, którzy będą poszukiwać na niego odpowiedzi, a tak to wyobraź sobie 100 stron z postami, które odpowiadają na różne tematy...

Zazwyczaj jest tak, że odpowiedź znajdziesz w odpowiednim dziale np. silnik ,elektryka, podwozie...itp. Trzeba nauczyć się dobrze wykorzystywać szukajkę i będzie ok.

Ja nie jestem od wyrzucania tematów. Wyrażam tylko swoje zdanie, które wynika z tego, że podoba mi się taki porządek, jaki jest teraz.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Jestem podobnego zdania jak Michał. Pytania i odpowiedzi zakładajmy w odpowiednich tematach/działach. Za dużo jest forumowiczów, którzy się logują pytają uzyskują odpowiedź i wracają dopiero wtedy jak mają jakiś tam problem.
Uważam, że tematy są przejrzyście założone, a każdy kto będzie miał jakiś problem z autem będzie zawsze będzie wiedział jak szukać. Do szybkich pytań służy przecież shoutbox.

Blackleon,

Przy Twojej propozycji zrobi się tylko jeden śmietnik informacyjny, bo po temacie o szuflady będą inne nie związane ze środkiem auta, a nikomu nie będzie się chciało przeglądać do końca. (bez obrazy tak myślę ale podziękowania za inicjatywę).

Zobaczcie nawet teraz jak koledzy i koleżanki piszą informacje w tytułach postów. Później jak chce człowiek skorzystać z szukajki to wychodzi wszystko tylko nie to czego człowiek szuka.

Przykład: Tak jak kolega napisał temat: szybkie pytanko .... O to mi chodzi, by przed napisaniem tematu, ktoś się zastanowił jak napisać, żeby później inny forumowicz mógł skorzystać.

Blackleon,

Przepraszam Cię za skomentowanie Twojego tematu, ale chodzi mi tylko, żeby był porządek na forum, co Tobie, mnie i innym korzystającym ułatwi życie przy szukaniu informacji.
:piwo:
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
GASIOR997
Specjalista
Auto:: SHARAN 7N2
Imię:: GASIOR
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 60 razy

Post autor: GASIOR997 »

Racja ja tez to popieram bo trochę jest niedzielnych lub świątecznych forumowiczów.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
ODPOWIEDZ