Więc muszę wam powiedzieć że wszystko działa bez żadnych błędów w tym schemacie jest błąd jak ktoś będzie podłączał to pod wolny pin 4 i będzie wszystko śmigać poniżej poprawiony schemat

błędów nie ma u mnie źle podłączyłem przewody i pojawiał się błąd czujnika nie wykluczone że może być walnięty czujnik miejsce na czujnik jest tylko musisz mieć do niego metalowe mocowanie i wciskasz ją pod podszybiem tam gdzie masz wlot powietrza i tylecholo pisze:Miki76, udalo Ci sie zamontowac ten czujnik i wszystko smiga, bo wymienialem u siebie panel klimatronica podczas instalacji webasto i od tej pory zglasza blad czujnika jakosci powietrza.
czy w Touranie jest na podszybiu miejsce do montazu czy trzeba kombinowac ?
czyli z tego co widzę masz wszystko co potrzebujesz teraz tylko pracacholo pisze:dzieki za pomoc, zakupilem taki zestaw, zobaczymy czy cos z tego bedzie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4084909499
jeżeli była zamiana pinów to musi być podłączone do pinu 16 !!!(stałe +12V)andreass211 pisze:koledzy a pin 1 czujnika do pinu 20 czy 16?one były podmienione ja doszło ogrzewanie postojowe
Andrzej na samej górze tego tematu wszystko ładnie opisałem nawet laik sobie to podłączyandreass211 pisze:koledzy a pin 1 czujnika do pinu 20 czy 16?one były podmienione ja doszło ogrzewanie postojowe
Damian kolega Andrzej dobrze się zapytał bo nie jest pewien a Ty nie napisałeś nic o tym jak wygląda przy montażu webasto. Właśnie to, że zmieniamy zasilanie może wprowadzić w błąd dlatego jeśli pamięta jak robił zmianę to musi podpiąć się pod ten pin co był fabrycznie wcześniej.Miki76 pisze:Andrzej na samej górze tego tematu wszystko ładnie opisałem nawet laik sobie to podłączyandreass211 pisze:koledzy a pin 1 czujnika do pinu 20 czy 16?one były podmienione ja doszło ogrzewanie postojowe