Witam kolegów, proszę się nie denerwować jeżeli powtarzam ten temat a mianowicie, od kilku dni czasami po ponownym uruchomieniu pojazdu po postoju nawet krótkim włącza mi się komunikat Emission worshop i święci żółta kontrolka silnika. Po 2-3 krotnym odpaleniu autka komunikat i święcąca kontrolka znika i mam czasami spokój na kilka dni. Po podłączeniu VAGA zostaje błąd który da się wykasować do następnego razu jego pojawienia:
Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKD.lbl
Part No SW: 03G 906 016 EH HW: 028 101 178 6
Component: R4 2,0L EDC G010SG 5687
Revision: 12345678 Serial number: VWZ7Z0D9202740
Coding: 0000072
Shop #: WSC 01324 785 00200
VCID: 6DD5CD8708B5
1 Fault Found:
16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High
P0118 - 000 - - - Intermittent
Freeze Frame:
RPM: 798 /min
Torque: 40.0 Nm
Speed: 0.0 km/h
Load: 0.0 %
Voltage: 13.98 V
Bin. Bits: 00001000
Temperature: 38.7°C
Temperature: 42.3°C
Readiness: 0 1 0 0 0
Dodam, że wydaje mi sie że czasami jak po nocy wyjadę z garażu to włączą się wentylatory chłodnicy, i po chwili sie wyłączą, czujnik płynu na desce działa okey
Pozdrawiam.
Emission Worshop
-
Użytkownik usunięty
- Użytkownik
- Auto::
- Imię:: TOMEK
-
Użytkownik usunięty
- Użytkownik
Dziękuje za info.
[ Dodano: Sob Sie 17, 2013 22:58 ]
No czujnik znalazłem stojąc przodem do otwartej maski silnika, po prawej stronie silnika, pod przepływomierzem na dole po lewo czy to ten czujnik? A jak się go wyciąga? Mam jeszcze problem bo wtyczka do czujnika ma urwany ząbek i schodzi sama, jak dokupię też wtyczkę to kabelki muszę przylutować? Gdzie ją dokupić jaki jest jej numer?
Dzięki za pomoc.
[ Dodano: Sob Sie 17, 2013 22:58 ]
No czujnik znalazłem stojąc przodem do otwartej maski silnika, po prawej stronie silnika, pod przepływomierzem na dole po lewo czy to ten czujnik? A jak się go wyciąga? Mam jeszcze problem bo wtyczka do czujnika ma urwany ząbek i schodzi sama, jak dokupię też wtyczkę to kabelki muszę przylutować? Gdzie ją dokupić jaki jest jej numer?
Dzięki za pomoc.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Dzięki za pomoc.

Tak to on. Jest w plastikowym króćcu wody przykręconym z boku do silnika. Czujnik jest zabezpieczony takimi "widełkami" w kształcie litery U. Wyciągasz zabezpieczenie i wyciągasz czujnik (po spuszczeniu płynu chłodzącego lub robiąc to na "szybko"tracąć troszkę płynu.)
Kupując nową wtyczkę będzie ona bez pinów, które musisz przełożyć (raczej ciężko bez specjalistycznych wyciągaczy) lub kupić nowe...
Jeśli poczekasz do mojego powrotu to poszukam taką uzbrojoną i tylko utniesz i podlutujesz dwa przewody na gotowo... Ewentualnie w ASO. Masz nr.
wtyczka ma nr 1J0973702
piny 000979019E
-
Użytkownik usunięty
- Użytkownik
No dzięki serdeczne za wyoślenie tematu, jeżeli mogę to poczekam cierpliwie jak wrócisz.."z urlopu?-miłego wypoczynku w takim razie i czekam Dzię
kuje Bardzo.
[ Dodano: Czw Sie 22, 2013 12:47 ]
Witam mam pytanie, kostkę z przewodem dokupiłem,a od czasu jak przy aucie poruszałem starą, docisnąłem bo ona ma popsuty zatrzask, nie ma żadnego błędu czyli czujnik może być ok? Może najpierw wymienie kostkę? Mam pytanie dotyczące lutowania bo w necie różne podawane są sposoby, jak to zrobić, bo ponoć można zmienić rezystancje czy coś takiego.
Czy ktoś z kolegów już dolutowywał przewód z kostką do czujnika temperatury? Znalazłem aby pierwsze skręcic przewody, potem zlutować i założyć termo-złączke.
[ Dodano: Czw Sie 22, 2013 12:47 ]
Witam mam pytanie, kostkę z przewodem dokupiłem,a od czasu jak przy aucie poruszałem starą, docisnąłem bo ona ma popsuty zatrzask, nie ma żadnego błędu czyli czujnik może być ok? Może najpierw wymienie kostkę? Mam pytanie dotyczące lutowania bo w necie różne podawane są sposoby, jak to zrobić, bo ponoć można zmienić rezystancje czy coś takiego.
Czy ktoś z kolegów już dolutowywał przewód z kostką do czujnika temperatury? Znalazłem aby pierwsze skręcic przewody, potem zlutować i założyć termo-złączke.