Touran 2.0 Tdi AZV 136km - wysokie spalanie.
Touran 2.0 Tdi AZV 136km - wysokie spalanie.
Witam. Auto jak w temacie u góry. Ostatnio zauważyłem że spalanie wzrosło i zdaje sobie sprawe że jest to spowodowane dłuższym rozgrzewaniem się silnika. Jadąc w trasie na tempomacie 120km/h auto spaliło średnio 7,3l/100km a to wg mnie za dużo.Wcześniej mniej palił. Po nocy jak odpalam zimnego to lekko go szarpie i póki się nie rozgrzeje to dymi i czuć spaliny. Podejrzewam że do wyminay są uszczelnienia na pompkach. Mam takie u siebie na półce tylko że od 1,9 ASZ ale z tego co wiem powinny pasować. Jednak nie sądze aby to byłol powodem zwiększonego spalania. Mogę zrobić logi jeśli to coś pomoże.Błędów brak.Z góry dziękuję za pomoc
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Jeśli mowa o trasie jako całej przebytej drodze, a nie spalanie w danym momencie pokazywane na komputerze to jak jechałeś głównie 120 km/h to nie jest, aż tak bardzo dużo wg. mnie. Chyba wiele mniej Ci wcześniej nie palił.inginio pisze:Jadąc w trasie na tempomacie 120km/h auto spaliło średnio 7,3l/100km a to wg mnie za dużo.
Mi w trasie przy średniej prędkości 100 km/h komputer średnie pokazuje ~ 6L/100km, później spalanie już tylko rośnie.
pozdr
Pozdrawiam!