mobile net zabrze

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
Paweł86
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI
Imię:: Paweł
Podziękował: 1 raz

Post autor: Paweł86 »

aki, :brawa:
Awatar użytkownika
Blupol
Przeglądacz
Auto:: '12 1.6 TDI Bluemotion
Imię:: Tom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Blupol »

Czy jak ktoś chwali cokolwiek to już od razu jest sprzedawcą/handlarzem/ właścicielem komisu??? Nie jest to ani mój znajomy, ani rodzina :)
Podobnie ja k@Ciapek jestem klientem. Wieszacie psy na gościu, który pierwszy raz takie coś wystawił (tzn. jego kompan wkleił zdjęcia z Niemiec, a nie z jego placu).
Jasne - moja opinai jest taka a nie inna, bo tam kupiłem auto i nie chciałbym dowiedzieć się, że koleś jest "lewy" . Z Waszej strony może to inaczej wygląda - jednakże chcieliście opinii o tym komisie to macie bezpośrednio od klientów.
Dodam, że kupując auto warte ok. 40tys prześwietliłem firmę w inny sposób, ale nie będę tego tutaj na Forum rozpisywać.
Poza tym: jeżeli gościu robił takie rzeczy, to uwierzcie - prędzej czy później kombinacje wyszłyby na jaw, a niepochlebna opinia szybko by się rozniosła w necie i w "realu". Szczególnie na Śląsku, gdzie handel samochodami jest b. duży.
Jeżeli podczas naszej współpracy coś wydarzy się niewłaściwego - nie omieszkam o tym Was poinformować.

Ja mam swoje zdanie o tym panu, Wy macie inne. Nasze prawo, co nie? :piwo:
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Blupol pisze:Poza tym: jeżeli gościu robił takie rzeczy, to uwierzcie - prędzej czy później kombinacje wyszłyby na jaw,
i właśnie wyszły....
Blupol pisze:Ja mam swoje zdanie o tym panu, Wy macie inne. Nasze prawo, co nie? :piwo:
całkowicie sie z Toba zgadzam... kazdy ma swoje zdanie i moze je tak samo wyrazić...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Dodi pisze:
Blupol pisze:Poza tym: jeżeli gościu robił takie rzeczy, to uwierzcie - prędzej czy później kombinacje wyszłyby na jaw,
i właśnie wyszły....

Dokładnie właśnie wyszły, mały błąd wspólnika i wiadomo czego można się spodziewać.
Zadowolonym klientom może udało się kupić dobre auto i dlatego są teraz zadowoleni, a może przyjdzie taki czas że kupicie i będzie nie tak co wtedy powiecie ???
Wszyscy wiedzą jakie jest rynek samochodów używanych, w każdym ogłoszeniu jest od osoby prywatnej a że tak powiem to gó.......no prawda, 95% auto to firmowe i tyle wiem coś o tym.
Normalny zwykły czy to Niemiec czy Holender czy inny także zbytnio nie może sobie pozwolić na serwis ASO bo to kosztuje, głupia wymiana rozrządu to wydatek ok 600 do 700 eur to mało?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
Blupol
Przeglądacz
Auto:: '12 1.6 TDI Bluemotion
Imię:: Tom
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: Blupol »

aki pisze:głupia wymiana rozrządu to wydatek ok 600 do 700 eur to mało?
A w Polsce to wydatek rzędu 700-800 zł. Relacje TE same patrząc na zarobki.
aki pisze: Wszyscy wiedzą jakie jest rynek samochodów używanych, w każdym ogłoszeniu jest od osoby prywatnej a że tak powiem to gó.......no prawda, 95% auto to firmowe i tyle wiem coś o tym.
Ajajaj, pudło:ja WIEDZIAŁEM, że to było auto firmowe! Sprzedawca mnie o tym poinformował (spytałem go), ponadto firma o której piszemy to nie jest osoba prywatna. Najpierw poczytaj dokładnie wątek, a potem pisz, OK? I wiecie co kochani, wolę kupić wóz ze znacznym przebiegiem, nawet firmowym, niż od "dziadka" czy "niepalącej kobiety". :hahaha:

A skoro "wszyscy wiedzą jaki jest rynek aut używanych" proponuję zamknąć wątek i w ogóle nie pytać o polecane komisy. Bo i tak wszyscy cyganią. Amen. 8)

PS. nie rozumiemy się: co "wyszło"? W chwile po ukazaniu się ogłoszenia (falstart, zgadzam się), ale sugerujecie że facet oszukuje i oszukiwał wcześniej. Jak dotąd żaden klient nie zgłosił się po roku, 2 pięciu, ze jednak auto było przekręcone, bite itd. A trochę użytkowników aut z mobile net znam, ba: są także wśród nas.
Ale może facet właśnie zaczął "bawić" się w oszukiwanie? Tego nie wiem ja, Wy również nie powinniście wyrokować po jednym NIESPRZEDANYM aucie (nawet nie sprowadzonym!). Szukajcie dalej - może w jego ogłoszeniach znów znajdzie się jakaś czarna owca. Wtedy będzie można bić na alarm.pzdr.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

To dobrze że wiedziałeś też informuję o tym moich klientów bo to żadna tajemnica nie jest, a to wiem że to nie osoba prywatna czytać potrafię.
Ty mógłbyś czytać ze zrozumieniem i ciągle się zastanawiam dlaczego tak bronisz tego sprzedawcy, żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo napisania co mu na sercu lerzy a ty ciągle w jego obronie, czy on cie podpłaca za to :) :hahaha:
Nie spotkałem się jeszcze z "obcym" klientem który by tak bronił sprzedawcy, kupiłeś dobre auto i się ciesz, nie wiadomo jakie kupisz gdy sprzedaż tego ...

Co do ostatniego zdania zgadzam się z tobą!!!
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

ja juz mowilem ze czeka na mnie roczny Touran Highline u Pana Slawka

a tak powaznie to bronimy bo ja bynajmniej uwazam ze takie manto mu sie nie nalezy i tyle.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
a-gsm
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: a-gsm »

Ja kupowałem w sierpniu na zamówienie. Ostatnio byłem nawet wymienić olej z filtrem w skrzyni biegów ale poszła mi chłodnica i wymienił mi za free. Powiem tak widziałem fotki przed kupnem, że były nie duże wgniecenia, że lakier był odpryśnięty. Jak przyjechałem sfinalizować transakcję wszystko było zrobione. Widać skąd jestem i dla mnie było warto kupić od nie go auto. Polecam go szczerze
Awatar użytkownika
arti_76
Przeglądacz
Auto:: TDI

Post autor: arti_76 »

Blupol pisze:ak dotąd żaden klient nie zgłosił się po roku, 2 pięciu, ze jednak auto było przekręcone, bite itd.
No to jestem następny - miałem cofnięty licznik o 12 koła. Wyszło po podłączeniu VAg'a.
Śmieszny przebieg ale zawsze, szczególnie że przeglądy były robione co 30 tysięcy, jakbym czekał do następnych to by się uzbierało 45 a tego turbina mogłaby nie wytrzymać.
Bravo I 132@360
Superb 165@370
Touran 151@340 seria
Passat 175@370
O2 105@250 seria

Obrazek Touran

Obrazek Passat
Awatar użytkownika
arczi
Auto:: 1T2 2.0 TDI BMM,2010
Imię:: Arek

Post autor: arczi »

Możliwe że koleś czasem koryguje liczniki ale niewiele. Ja od jakiegoś czasu przeglądam jego oferty. Miał na początku roku touranka szarego chyba z 2008 r highline z DSG i bodajże 208tKm za niecałe 47tPLN+opłaty. Stał przez parę ogłoszeń ( charakterystyczną cechą jego było seryjne webasto!!!). Po jakimś czasie patrze sobie a tu to samo auto, przebieg bodajże 180tKm i tańszy bo cena już z opłatami :/
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

No widzicie a jednak, z tego nie wszyscy są użytkownikami tego forum, i będzie ich na pewno więcej.
Image
Awatar użytkownika
borge
Przeglądacz
Auto:: Nissan X-Trail
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: borge »

arczi pisze:Możliwe że koleś czasem koryguje liczniki ale niewiele.
'koryguje' to eufemizm, 'koles' ordynarnie oszukuje i niewazne czy 'nakreci' 100 km czy 1 000 km
skoro zabieg ma na celu wprowadzenie w blad kupujacego, dyskwalifikuje to jego uczciwosc
bo nie wierze ze w innych sytuacjach ktos taki nie mija sie z prawda

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

arti_76 pisze:No to jestem następny - miałem cofnięty licznik o 12 koła. Wyszło po podłączeniu VAg'a.
to co Ty auto w ciemno kupowałeś?

Ja podłączałem pod Vaga na placu i w serwisie ASO przed zakupem.

W Niemczech też cofają liczniki aby załapać się np. na serwis w ASO. Właśnie o te niewielkie ilosci.

Wszyscy sami jesteście/jesteśmy sobie winni. Każdy chce mieć auto z przebiegiem z jedynką z przodu.
Przebieg jest mylnym priorytetem. Ale cóź - a to Polska właśnie.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Ciapek pisze:W Niemczech też cofają liczniki aby załapać się np. na serwis w ASO. Właśnie o te niewielkie ilosci.
to nie znaczy, że wszyscy mogą oszukiwać...
Ciapek pisze:Wszyscy sami jesteście/jesteśmy sobie winni. Każdy chce mieć auto z przebiegiem z jedynką z przodu.
zgadzam się z tym stwierdzeniem, ale nie mogę sie zgodzic z tym, że to upoważnia kogokolwiek do "cofania" liczników tzn oszukaństwa...
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany
Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
Imię:: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Cyrus »

ODPOWIEDZ