Skradziono VW Touran - dyskusja
- Artur Zabiegała
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Artur Zabiegała
- Początkujący
- Artur Zabiegała
- Początkujący
- Artur Zabiegała
- Początkujący
Jeszcze nie wiem wszystkiego ale dowiedziałem się że każdy zakład jest zobowiązany płacić OC na wypadek powstałych szkód z powodu jej działalności lub powstałych na jej terenie .Nie wiem czy to coś pomoże dlatego omówiłem się z prawnikiem.Dowiedziałem się natomiast że zapłacę za wymianę wkładki i stacyjki i coś tam jeszcze wykorzystując stare kluczyki 750zl. 
Arti D.G
- DLUGI-74
- Expert
- Auto:: VW Touran Cross
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 54 razy
- Otrzymał podziękowań: 63 razy
A ja jeśli mogę podam taki oto przykład .Mojemu koledze w zeszłym tygodniu ukradli BMW 1 i d...a pewnie już się nie znajdzie a tu niespodzianka - na policje w Inowrocławiu ktoś zgłosił że BMW z wyłamanym zamkiem w drzwiach stoi sobie na parkingu strzeżonym. I tak przez przypadek BMW jest spowrotem u właściciela. 
-
Lucky_Luck
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, BMM, '08, R-Line
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Artur Zabiegała pisze:Jeszcze nie wiem wszystkiego ale dowiedziałem się że każdy zakład jest zobowiązany płacić OC na wypadek powstałych szkód z powodu jej działalności lub powstałych na jej terenie .Nie wiem czy to coś pomoże dlatego omówiłem się z prawnikiem.Dowiedziałem się natomiast że zapłacę za wymianę wkładki i stacyjki i coś tam jeszcze wykorzystując stare kluczyki 750zl.
Dwie informacje z "autopsji":
1. Ja co prawda miałem AC - ale zniszczyli mi wkładkę, stacyjkę, rozkodowali kompa, pokrzywili drzwi.
Stacyjka u mnie była cała do wymiany - bo ją połamali łamakiem - nie dało się wymienić / naprawić tylko wkładki BTW. Została zamówiona na podstawie VIN - i przyjechała po 2 tygodniach chyba z VW Niemcy.
Ale do czego zmierzam zanim podejmiesz działania trzeba sprawdzić, czy działa Ci immo - bo u mnie nie działał (po próbie kradzieży).
2. Jeśli chodzi o parkingi (ponoć) zależy czy parking jest (oficjalnie w papierach a nie jak jest napisane na szyldzie) strzeżony czy dozorowany. Jeśli dozorowany mimo kamer, ogrodzenia, szlabanów, ochrony, etc. - szanse na odszkodowanie są małe.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Co do parkingu to podstawą jest nie tylko regulamin ale papier ubezpieczalni od czego się ubezpieczyli. Spróbuj to wyciągnąć, przeczytać i będziesz wiedział co możesz dochodzić. U mnie w firmie też jest parking ale zapis jest wyraźny niestrzeżony i nie odpowiadający za nic. Tyle, że wjazd za przepustką.