Artur Zabiegała pisze:Jeszcze nie wiem wszystkiego ale dowiedziałem się że każdy zakład jest zobowiązany płacić OC na wypadek powstałych szkód z powodu jej działalności lub powstałych na jej terenie .Nie wiem czy to coś pomoże dlatego omówiłem się z prawnikiem.Dowiedziałem się natomiast że zapłacę za wymianę wkładki i stacyjki i coś tam jeszcze wykorzystując stare kluczyki 750zl.

Dwie informacje z "autopsji":
1. Ja co prawda miałem AC - ale zniszczyli mi wkładkę, stacyjkę, rozkodowali kompa, pokrzywili drzwi.
Stacyjka u mnie była cała do wymiany - bo ją połamali łamakiem - nie dało się wymienić / naprawić tylko wkładki BTW. Została zamówiona na podstawie VIN - i przyjechała po 2 tygodniach chyba z VW Niemcy.
Ale do czego zmierzam zanim podejmiesz działania trzeba sprawdzić, czy działa Ci immo - bo u mnie nie działał (po próbie kradzieży).
2. Jeśli chodzi o parkingi (ponoć) zależy czy parking jest (oficjalnie w papierach a nie jak jest napisane na szyldzie) strzeżony czy dozorowany. Jeśli dozorowany mimo kamer, ogrodzenia, szlabanów, ochrony, etc. - szanse na odszkodowanie są małe.