Rafalgd1 pisze:jak zmieniając z MDF 2 musiałem zastosowac ten druki
Witam, aktualnie zmieniam swoje MFD2 na RNS510. Rozumiem, że podobnie jak Ty, będę musiał zastosować taki sam adapter? Pytam, bo do zarówno w RNS 510 i MFD2 te wtyczki wyglądają podobnie. Jest konieczne stosowanie adaptera?
Rafalgd1 pisze:jak zmieniając z MDF 2 musiałem zastosowac ten druki
Witam, aktualnie zmieniam swoje MFD2 na RNS510. Rozumiem, że podobnie jak Ty, będę musiał zastosować taki sam adapter? Pytam, bo do zarówno w RNS 510 i MFD2 te wtyczki wyglądają podobnie. Jest konieczne stosowanie adaptera?
Tam , musisz zastosować adapter , wtyczki od MFD2 nie pasują
albo zdjąć obudowy plastikowe z wtyków i włożyć, wtedy pasuje, ale lużno wchodzi więc trzeba jakoś zabezpieczyć, typu taśmą przykleić lub klejem na ciepło, co kto woli zawsze pare groszy w kieszeni
Ciapek pisze:nie jest konieczne stosowanie adaptera a na dodatek ja zamówiłem niby dedykowany i nie pasował!
Po prostu rozwalasz te stare wtyczki plastikowe. Ciężko je zostawić całe.
I gołe wtyki wpinasz na żywca bez podklejania w nowe radio i działa.
no tak, to jest to o czym pisałem, tylko kwestia taka, że przynajmniej u mnie one są bardzo luźne i przy wkładaniu radia przy montażu się wysuwają, a jak nie przy montażu to na dziurach wylecą
RNS 510 przyszedł piękna sztuka :):)
Podłączyłem chwilowo bez anten bo czekam na adapter do FM.
Wtyczka od GPS podpasowała
No i nie wymieniłem jeszcze Gatewaya na "Q"... ale wygląda na to, że na "C" wszystko śmiga jak należy (tj. NAVI, MEDIA, komunikaty na Fis, komunikaty głosowe)
Zastanawiam się czy w RNS510 jest możliwość wyświetlania komunikatów z climatronica?
qrrrde ale zabawka!
z opisu aukcji sprzedającego RNS510 wynikało, że radio posiada soft, dzięki któremu prądu nie zżera. Po 3 tygodniach użytkowania (auto więcej stoi niż jeździ) wynika, że opis nie był ściemą Touran cyka na dotyk jak przed wymianą radia. Co do wizualizacji climatronic to dzięki wyrozumiałości kolegów w innym temacie już się dowiedziałem, że potrzebny jest nowy panel i/lub frozenFIS. Kwestią dyskusyjną i nie do końca rozstrzygniętą pozostaje konieczność wymiany Gateway do minimum "AA" Teraz muszę się rozeznać w sposobie montażu i zakupie kamery cofania i kierownicy Multi .