Ja tez foty umieszczam na FB z folderem ktorym mozna ustawic widoczność tylko dla siebie...
kris25-05 pisze:Mam jeszcze pytanie odnośnie tego manuala ponieważ według niego woda cały czas idzie przez pompę i piec webasta. czy tak ma być? Czy powinny być zastosowane jakieś trójniki ?
ja jak miałem piolt t91 to słabo działało a jak zakupiłem pilot telestart t100 htm to działa elegancko przez garaż z betonowych płyt odległość z 50 metrów od domu
lukasiasty pisze:Czy da się uruchomić webasto z telestarta w aucie które stoi w zamkniętym garażu typu blaszak bez okien ? Mam do niego ok. 70 metrów z okna.
Pewnie ze tak chyba ze masz cos nie tak z antena...
Chciałbym spróbować zamontować panel z webasto z tourana...
I mam ogromną prośbę czy ktoś kto ma Else pl mógłby podeslac mi na maila schemat elektryczny climatronika z Seata Altei 2008r 1.9tdi BXE oraz Tourana 1t2 z 2008 i 1t3 2011-2012 ?
Z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony śr paź 18, 2017 11:44 przez lav1982, łącznie zmieniany 1 raz.
lav1982 pisze:Chciałbym spróbować zamontować panel z webasto z tourana...
I mam ogromną prośbę czy ktoś kto ma Else pl mógłby podeslac mi na maila ( lav1982@poczta.fm ) schemat elektryczny climatronika z Seata Altei 2008r 1.9tdi BXE oraz Tourana 1t2 z 2008 i 1t3 2011-2012 ?
Z góry dziękuje
Czy centralka telestart musi być we wnętrzu auta czy może być gdzieś pod maską np w pobliżu aku lub skrzynki z bezpiecznikami ? Pytam z powodu lenistwa w przeciąganiu kabla od pieca do telestarta do wnętrza auta, antene gdzieś też bym przykleił pod maską
Do środka, za delikatne to urządzenie żeby było narażone na wysokie i niskie temperatury (od silnika) i na czynniki atmosferyczne.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Tomku w golfie 6 jest w slupku C i co prawda nie jest narażony na wilgoć ale temperatura przy -20 jest w srodku tez niska. To samo od blachy w przypadku 30 . Fakt ze napewno nie jest przygotowany fizycznie /mechanicznie na takie warunki.
Lukasiasty to raptem jeden kabel idzie z pieca do Telestart wiec wsadz pod deskę sobie np kolo wentylatora w kabinie.
Ja bym zakładał w środku, a co zrobi kolega to jego sprawa.
Tylko żeby później nie pisał "czy te Telestarty to tak często się psują"
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa