Działa

Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
taki urok jak się zostawia .. na "przydasie"wojtas4589 pisze:Czy po założeniu kierownicy multifunkcyjnej 8 guzikowej z obsługą fisa może zostać manetka z obsługą fis, czy trzeba zmienić na zwykłą? Pytam ponieważ, nie działa mi z kierownicy przycisk który powinien otworzyć menu (z manetki otwiera) reszta przycisków na kierownicy działa.
podpowiesz gdzie mogę wykodować, jeśli w adresie 16 to teraz mam kodowanie 0002042,yox pisze:... a jak sądzisz ? wg. sztuki należy zmienić manetkę lub chociaż wykodować obsługę FIS
zostawiłem ją dlatego, bo jeszcze nie mam zwykłej, zmieniałem same przyciski z modułem w kierownicy, bo miałem te z obsługą radia, chciałem zobaczyć czy wogóle ruszy mi obsługa fisa z kierownicy, bo mam najstarszy moduł 1K0953549B i taśmę Typ1spacewalker pisze:taki urok jak się zostawia .. na "przydasie"wojtas4589 pisze:Czy po założeniu kierownicy multifunkcyjnej 8 guzikowej z obsługą fisa może zostać manetka z obsługą fis, czy trzeba zmienić na zwykłą? Pytam ponieważ, nie działa mi z kierownicy przycisk który powinien otworzyć menu (z manetki otwiera) reszta przycisków na kierownicy działa.
trzeba było zrobic tak jak fabryka - czyli albo kiera multi, albo manetka
jeśli tak jest to pewnie dlatego mi nie działa , bo mam licznik 1K0920870LTomasz_W-wa pisze:Do tego jeszcze jest tak że jeżeli mamy licznik z pełnym Fis-em z pierwszych roczników i założymy kierownice z plastikowymi guzikami to nie będzie działać przycisk wywoływania Menu na kierownicy.
... 0002022wojtas4589 pisze:podpowiesz gdzie mogę wykodować, jeśli w adresie 16 to teraz mam kodowanie 0002042,
dzięki, ale wczoraj próbowałem tego kodowania i nic nie dało, ale zmienię jeszcze raz może zaskoczy, bo czytałem w tym wątku, że niektórym forumowiczom zaskoczyło na drugi dzień po przejechaniu kilku km.yox pisze:... 0002022wojtas4589 pisze:podpowiesz gdzie mogę wykodować, jeśli w adresie 16 to teraz mam kodowanie 0002042,
ruszyło, tylko w menu mogę wejść przyciskiem do przewijania trzymając go dłużej, ale to już mi nie przeszkadza. Teraz mogę zmienić manetkę. Dziękuję za pomocyox pisze:... 0002022
Nie sprawdzałem, kierownicę multi mam z Tourana, kierownicy od Polo nigdy nie widziałem. Z czystej ciekawości takie techniczne pytanie: jest wogóle gniazdo w kierownicy od Polo żeby wpiąć te prawe przyciski, czy też trzeba dorobić? Poza tym teraz widzę na Ali całe zestawy przycisków, łącznie z gniazdami, więc to chyba nie problem.marlej pisze:Koledzy, Szukaliście kiedyś prawe guziki z kierownicy od polo ?
W standardzie jest tylko lewa strona ...
można dopasować prawą?
Sprawdziłem z passata o nr 5C0 959 538A
6R0 419 091 F
Miejsce jest , ściągam zaślepkę i montuję .gordon pisze:Nie sprawdzałem, kierownicę multi mam z Tourana, kierownicy od Polo nigdy nie widziałem. Z czystej ciekawości takie techniczne pytanie: jest wogóle gniazdo w kierownicy od Polo żeby wpiąć te prawe przyciski, czy też trzeba dorobić? Poza tym teraz widzę na Ali całe zestawy przycisków, łącznie z gniazdami, więc to chyba nie problem.marlej pisze:Koledzy, Szukaliście kiedyś prawe guziki z kierownicy od polo ?
można dopasować prawą?
6R0 419 091 F
Z tego co sprawdziłem takie przyciski 5C0 959 538A były montowane w Touranie 2011-2015.
a patrzyłeś co dokładnie nie pasuje może wystarczy jakoś zmodyfikować bo wielkość raczej jest taka sama porównać oba i sprawdzićmarlej pisze:Miejsce jest , ściągam zaślepkę i montuję .gordon pisze:Nie sprawdzałem, kierownicę multi mam z Tourana, kierownicy od Polo nigdy nie widziałem. Z czystej ciekawości takie techniczne pytanie: jest wogóle gniazdo w kierownicy od Polo żeby wpiąć te prawe przyciski, czy też trzeba dorobić? Poza tym teraz widzę na Ali całe zestawy przycisków, łącznie z gniazdami, więc to chyba nie problem.marlej pisze:Koledzy, Szukaliście kiedyś prawe guziki z kierownicy od polo ?
można dopasować prawą?
6R0 419 091 F
Z tego co sprawdziłem takie przyciski 5C0 959 538A były montowane w Touranie 2011-2015.
Sprawdziłem z passata o nr 5C0 959 538A , miałem kierownicę z passata pod ręką i sobie przypasowałem , nie pasuje
Zamontowałem z Polo kierownicę ponieważ nie musiałem zmieniać airbag i miałem okazję kupić nówkę sztukę za 150 zł .
Ale po dłuższym użytkowaniu , jakoś tak kulawo wygląda przyciski z lewej .