mobile net zabrze

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
arti_76
Przeglądacz
Auto:: TDI
Imię:: Artur

Post autor: arti_76 »

Ciapek pisze:
arti_76 pisze:No to jestem następny - miałem cofnięty licznik o 12 koła. Wyszło po podłączeniu VAg'a.
to co Ty auto w ciemno kupowałeś?

Ja podłączałem pod Vaga na placu i w serwisie ASO przed zakupem.

W Niemczech też cofają liczniki aby załapać się np. na serwis w ASO. Właśnie o te niewielkie ilosci.

Wszyscy sami jesteście/jesteśmy sobie winni. Każdy chce mieć auto z przebiegiem z jedynką z przodu.
Przebieg jest mylnym priorytetem. Ale cóź - a to Polska właśnie.
Ja akurat nie szukam auta z 1 z przodu bo wiem że takie nie istnieją.
Sam jeździłem skodą która miała 235, bardziej niż na przebieg patrzyłem na ogólny wygląd auta.

Cyrus pisze:http://www.tvn24.pl/-1,1741848,0,1,odmlodzic-samochod-o-150-tys-km-zaden-problem,wiadomosc.html
Ten program akurat oglądałem
Bravo I 132@360
Superb 165@370
Touran 151@340 seria
Passat 175@370
O2 105@250 seria

Obrazek Touran

Obrazek Passat
Awatar użytkownika
borge
Przeglądacz
Auto:: Nissan X-Trail
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: borge »

arti_76 pisze: Ja akurat nie szukam auta z 1 z przodu bo wiem że takie nie istnieją.
jestes pewny? zapraszam do siebie, auto '05 - licznik 133 000 km, jesli jest inaczej dam Ci swoj samochod w prezencie

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

borge pisze:
arti_76 pisze: Ja akurat nie szukam auta z 1 z przodu bo wiem że takie nie istnieją.
jestes pewny? zapraszam do siebie, auto '05 - licznik 133 000 km, jesli jest inaczej dam Ci swoj samochod w prezencie

pozdrawiam
kolego wiadomo, że są wyjątki... ja mam 2004 rok i 106tys. przejechane... w niemczech można znaleźć takie przebiegi w tych rocznikach ale cena jest zaporowa...
Awatar użytkownika
borge
Przeglądacz
Auto:: Nissan X-Trail
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: borge »

Dodi pisze:w niemczech można znaleźć takie przebiegi w tych rocznikach ale cena jest zaporowa...
moze nie zaporowa co oddajaca rzeczywista wartosc auta, juz bylo dyskutowane na forum
ze nikt nie odda dobrego auta za poldarmo
ostatnio czytalem notke prasowa o koncu samochodowego Eldorado w Niemczech i wzroscie cen za uzywane auta
ale wynika to stad ze w ostatnich latach zmniejszyl sie sredni wiek uzywanych aut wystawianych tam na sprzedaz
sytuacja jest pochodna wzrostu zamoznosci naszych zachodnich sasiadow a i pewnie programow
koncernow samochodowych gdzie jego pracownicy moga nabywac auta na preferencyjnych zasadach (cenach)

wiele osob przy kupnie auta popada w emocje sugerujac sie tzw. wypasem, rocznikiem, chipem silnika etc
zamiast stanem technicznym auta i pozniej zawod ze samochod z rocznika '08 a bardziej 'zjechany'
i awaryjny niz te z '04/'05 ktore podobno byly takie bardziej psujace sie

pozdrawiam
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Sprowadzam samochody głównie z Niemiec, i widać to na co dzień że kończy się dobra passa "samochodów od Niemca". Auta w dobrym stanie są znacznie droższe od trutni za grosze które to sprowadzane są do naszego kraju. Według mnie warto wydać więcej za auto i mieć spokój niż kupić coś taniego. Sam mam w swojej ofercie znacznie droższe auta niż handlarze, i sam widzę po klientach że szukają dobrego auta za małe pieniądze ale to nie idzie w parze nigdy. Według mnie dobrze że zanika import padaczek, kto będzie chciał kupić dobre auto to na pewno zdecyduje się na sprowadzenie auta.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Nie przesadzajcie, że nie można kupic samochodu z autentycznym przebiegiem z 1 na początku.

Nie jest to łatwe ale sa takie auta. Sam jestem właściecielem takiego drugiego autka.
Najpierw mercedesa w202 (1994) którego sprzedałem z przebiegiem 170000 w tamtym roku. A Touran (2004) też ma dopiero 174000.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

LYJO pisze:Nie przesadzajcie, że nie można kupic samochodu z autentycznym przebiegiem z 1 na początku.
my nie przesadzamy i tak nie twierdzimy ;) chodzi nam o to, że na polskim rynku od handlarzy takiego samochodu nie kupisz, bo było by to dla nich nieopłacalne... tak jak pisałem wcześniej samochody z niskimi przebiegami w niemczech sa sporo droższe niż u nas, więc handlarzowi by sie to nie kalkulowało... owszem można kupić o nas auta z 1 z przodu ale w większości przebieg ten nie ma nic wspólnego z rzeczywistością....
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Dodi pisze:na polskim rynku od handlarzy takiego samochodu nie kupisz, bo było by to dla nich nieopłacalne...
Cóż a mnie sie jakoś udało. A i cena zaporowa nie była choć przywiezione 2 dni wczesniej z Niemiec ;)
Obrazek
jacaht
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Kontakt:

Post autor: jacaht »

Kupiłem w tej firmie 15 miesięcy temu Tourana z przebiegiem 103 tys. km. Sprawdzone po VIN. Samochód miał rok gwarancji. Zrobiłem nim do końca gwarancji za rok czasu prawie 80 tys. km. Aktualnie samochód ma 195 tys. km. Serwis był darmowy, tak jak zapewniał sprzedający przed zakupem. Obojętne co sie zepsuło jechał na serwis kupował oryginalną część wymieniał na nową i potwierdzał fakturą z salonu. Okolice lutego miałem wyciek z chłodnicy w nocy w okolicy Bielska, wezwałem assistance i zawiozłem autko prosto do Zabrza. Była godzina 23 kiedy dotarłem na miejsce, otworzyli brame, garaż, zdiagnozowali problem i na drugi dzień o godzinie 12 samochód był do odbioru. Obecnego Tourana w tym tygodniu dostarczam do Zabrza i w rozliczeniu biorę następnego młodszego i z mniejszym przebiegiem. BARDZO POLECAM TĄ FIRMÊ.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

jacaht pisze: Obojętne co sie zepsuło jechał na serwis kupował oryginalną część wymieniał na nową i potwierdzał fakturą z salonu
chyba trochę przesadziłeś :)
turbo i dwumasa są na gwarancji o reszcie nie słyszałem aby były kupowane w ASO i wymieniane.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

jacaht pisze: Samochód miał rok gwarancji. Zrobiłem nim do końca gwarancji za rok czasu prawie 80 tys. km. Aktualnie samochód ma 195 tys. km.
80 tkm na polkich drogach czysta przesada i przebieg naprawde trudny do osiągnięcia w rok, ja średnio robie od 25 - 30tkm na rok, auto mysiało by nie być gaszone tylko ciągle w trasie.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
jacaht
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::
Kontakt:

Post autor: jacaht »

a jednak da się osiągnąć taki przebieg. Średnio dziennie spędzam w samochodzie 8 - 10 godz. pracując. Mój tato robi drugim samochodem 15 - 20 rocznie, ale on jeździ sporadycznie. Więc jeśli nie znasz sytuacji, nie oceniaj :D Co do wymian w moim przypadku: kolanko turbiny - wymiana na nowe z ASO, czujnik ciśnienia oleju - wymiana na nowy z ASO, przepustnica - wymiana na nową. Więcej nie pamiętam co było wymieniane. Tak orientacyjnie: kumpel jeździ Caddy i pracuje również tym samochodem od lutego wymieniał 2 razy olej, a wymienia co 15 tys. km. Nadal nie da się tyle osiągnąćw rok?
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

jacaht pisze:... za rok czasu prawie 80 tys. km....
można i to bez większych problemów, mam znajomego, który służbowym Passatem w ciągu 5 lat zrobił 360 tyś km i po drodze były jeszcze inne auta jak ten stał w serwisie. Inny zaś Vectrą w ciągu niecałych 4 lat zrobił 330 tyś i oddał w rozliczeniu za nowego Paska (Vectra nie pokazała się na komisie w salonie - ciekawe co się z nią stało :?: :) )
Już nie Touran :( ale Sharan...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

jacaht pisze:a jednak da się osiągnąć taki przebieg. Średnio dziennie spędzam w samochodzie 8 - 10 godz. pracując. Mój tato robi drugim samochodem 15 - 20 rocznie, ale on jeździ sporadycznie. Więc jeśli nie znasz sytuacji, nie oceniaj :D Co do wymian w moim przypadku: kolanko turbiny - wymiana na nowe z ASO, czujnik ciśnienia oleju - wymiana na nowy z ASO, przepustnica - wymiana na nową. Więcej nie pamiętam co było wymieniane. Tak orientacyjnie: kumpel jeździ Caddy i pracuje również tym samochodem od lutego wymieniał 2 razy olej, a wymienia co 15 tys. km. Nadal nie da się tyle osiągnąćw rok?
z moje doświadczenia auto po takim przebiegu w Polsce będzie w tak marnej kondycji że grosze powinno kosztować.
Pochwal się czym handlujesz że takie trasy robisz.
Image
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

jacaht za darmo to miales wymieniane w Mobile Net???
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ