Touran 5t1 2015 dsg 1.4tsi 150bhp marcinde
-
- Auto:: Highline ,1,4 tsi 2017
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 1 raz
Re: Touran 5t1 2015 dsg 1.4tsi 150bhp marcinde
Super robota, ale czy te detergenty można używać w naturalnym środowisku, czy raczej słabo z tym?
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
są, bez problemu do kupienia w ASO.Ciapek pisze:Ciekawe czy takie zestawy naprawcze też są pod starsze lakiery...
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Tak, bezbarwny poszedł jako drugi.Ciapek pisze: Klarlack do naprawy uszkodzeń nakladasz jako drugi?
Powiedz jeszcze co to jest ten Oilzero
Oilzero służy do odtłuszczenia powierzchni lakieru.
Co masz na myśli?Kwiatek1 pisze:Super robota, ale czy te detergenty można używać w naturalnym środowisku, czy raczej słabo z tym?
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Koledze pewnie chodzi o otwartą przestrzeń, temperaturę, wilgotność i to, jaki będzie miało wpływ na zaprawkę.
Pewnie by chciał zamknięte pomieszczenie, z odpowiednią wilgotnością, lampami to utwardzenia...
Pewnie by chciał zamknięte pomieszczenie, z odpowiednią wilgotnością, lampami to utwardzenia...
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
myślę, że koledze bardziej chodzi o to czy tą pianę itp można używać w środowisku naturalnym, czy jest szkodliwa dla otoczenia i czy nikt się nie przyczepi (czyt. Straż Miejska/Wiejska)niko02 pisze:Koledze pewnie chodzi o otwartą przestrzeń, temperaturę, wilgotność i to, jaki będzie miało wpływ na zaprawkę.
- marcinde
- Przeglądacz
30 tyś pyknęło. Z tej okazji zaliczyłem przegląd.
Zmieniono oczywiście olej (w sumie po raz 3 od nowości). Zalany millers, jak poprzednio.
Ponadto wymieniono filtr p.pyłkowy.
Z ciekawostek, zaliczyłem przy okazji akcję naprawczą nr 57G6/01 dotyczącą klamek drzwi. Naprawa polega na zabezpieczeniu lakieru pod klamkami folią bezbarwną.

Zmieniono oczywiście olej (w sumie po raz 3 od nowości). Zalany millers, jak poprzednio.
Ponadto wymieniono filtr p.pyłkowy.
Z ciekawostek, zaliczyłem przy okazji akcję naprawczą nr 57G6/01 dotyczącą klamek drzwi. Naprawa polega na zabezpieczeniu lakieru pod klamkami folią bezbarwną.

- marcinde
- Przeglądacz
Witajcie po długim czasie nieobecności na forum.
Trochę czasu minęło, natomiast z autem nie dzieje się nic złego.
Aktualnie przebieg to 121tyś. jestem po dużym przeglądzie.
Mieliśmy zamiar go zamienić na coś nowego, ale nie. Touran z nami zostaje, jest dla nas idealny. Uniwersalność nadwozia, wygoda, brak jakichkolwiek usterek powoduje, że bardzo go lubimy.
Aktualnie zastanawiamy się nad montażem haka, ale widzę, że to niełatwy temat. Obecnie wozimy rowery na dachu, ale z racji wysokości nadwozia nie jest to idealne rozwiązanie. Poza tym chcielibyśmy zabierać box dachowy, wtedy rowery muszą wylecieć na hak.
Trochę czasu minęło, natomiast z autem nie dzieje się nic złego.
Aktualnie przebieg to 121tyś. jestem po dużym przeglądzie.
Mieliśmy zamiar go zamienić na coś nowego, ale nie. Touran z nami zostaje, jest dla nas idealny. Uniwersalność nadwozia, wygoda, brak jakichkolwiek usterek powoduje, że bardzo go lubimy.
Aktualnie zastanawiamy się nad montażem haka, ale widzę, że to niełatwy temat. Obecnie wozimy rowery na dachu, ale z racji wysokości nadwozia nie jest to idealne rozwiązanie. Poza tym chcielibyśmy zabierać box dachowy, wtedy rowery muszą wylecieć na hak.