Właśnie wróciłem z Chorwacji. Byłem ze znajomymi w mieście Vodice. Wynajmowaliśmy 2 mieszkania w jednym domku, oba na parterze. W skład mieszkania wchodziły: pokój z łóżkiem podwójnym, pokój z dwoma pojedynczymi łóżkami, salon z aneksem kuchennym i łazienka. W salonie była kanapa którą można rozłożyć dla 2 osób. My byliśmy w 4 osoby a znajomi w 5. Cena za dobę 60 euro. Miasteczko spokojne, plaże ładne i czyste. Minusem trochę dalej do plaży ale jak dla nas nie stanowiło to problemu - spacerem 10-15 minut. Sprawdzone i polecem. Link do tego domku.
rzutnik pisze:Właśnie wróciłem z Chorwacji. Byłem ze znajomymi w mieście Vodice. Wynajmowaliśmy 2 mieszkania w jednym domku, oba na parterze. W skład mieszkania wchodziły: pokój z łóżkiem podwójnym, pokój z dwoma pojedynczymi łóżkami, salon z aneksem kuchennym i łazienka. W salonie była kanapa którą można rozłożyć dla 2 osób. My byliśmy w 4 osoby a znajomi w 5. Cena za dobę 60 euro. Miasteczko spokojne, plaże ładne i czyste. Minusem trochę dalej do plaży ale jak dla nas nie stanowiło to problemu - spacerem 10-15 minut. Sprawdzone i polecem. Link do tego domku.
Fajne miasteczko blisko Szibenik, wodospady Krka i Split,. Ja od 9 lat jeżdżę do Srimy. Nie wiem czy byłeś ale 2 km od Vodic m. Sovie super plaża w lagunie
W Srimie nie byłem ale rzeczywiście na tyle blisko z Vodic że można spacerkiem wdłuż plaży przejść. Wyjazd do Krka polecam - bardzo ładnie, ale trzeba pamiętać że tam płatność tylko gotówką i tylko Kuna, tak jak i w Dalmatia Aquapark w Szybeniku. Na wodospady w Krka jedziemy albo do Lozovac i stamtąd statkiem albo do Skradin i autokarem (dojazd w cenie). Polecam Lozovac. W Krka trzeba się przygotować że jest bardzo dużo ludzi. Byliśmy także na plaży w Primosten i tam są bardzo ładne plaże
W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się w aquaparku w Zalakaros na Węgrzech.
Ze Skradin statkiem też na wodospady dopłyniesz i w Skradin przy porcie miejskim można odwiedzić babcie i zrobić u niej procentowe zakupy babcia wszystkie trunki daje na miejscu do spróbowania więc polecam
hagio pisze:Jutro wieczór start Njivice, Chorwacja https://goo.gl/maps/4FZufdTFepp
Pierwszy raz...
Rezerwacja z casamundo.pl
Jak tam drogą którędy jechałeś miłego wypoczynku
CZ -A - SLO - HR. Jakieś 150km.przed Zagrzebiem koreczek i leciałem na Lublane ,Opatija ,Rijeka I docelowo Njievice. Czas przejazdu ok.15h przez koreczek.Normalnie było by 12h.
Kawa "asystent zmęczenia" nie zadziałał. Zrobiłem jeden postój na jedzenie ok.30min i 2 tankowanie i WC.