Eljot, mysle ze powinienes podjechac na hamownie do tune-up zweryfikowac te swoje konie.... Juz ostatnio jak jechałem Twoim autem z Jastrzebiej Góry do Gdyni to miałem wrazenie że ciężko jedzie... zeby nie powiedziec ze muł
Na autostradzie oczywiście w Niemczech 220km/h i pewnie jeszcze 10km/h (był jeszcze luz pod pedałem gazu) więcej bym wycisnął ale jakoś nie miałem sumienia.
Spalanie na odcinku około 200km prędkości 140-220km/h wyszło mi średnio 7,5l/100km
Przy bardziej ekonomicznej jeździe 120-140km/h średnie spalanie 6,6l/100km
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Dzisiaj przegoniłem mojego Touranka na siódemce z Wawy do Gdańska. Goniłem sie z Q7 3.0 TDI, gość nie dał rady. Licznik dochodził kilka razy do 210 i więcej ani rusz. Ale to wystarczyło, żeby gość z QQłki odpuścił. Chyba wystarczająco przeczyściłem filtr dpf
To nie prędkość zabija, tylko gwałtowna jej utrata.
Spalanie chwilowe miałem w okolicach 15, na całej trasie 7,3 ale według moich obserwacji i wyliczeń komputer mocno zaniża wyniki spalania. Pamiątkową fotkę sam zrobiłem telefonem
To nie prędkość zabija, tylko gwałtowna jej utrata.
co ciekawe jechałem za najnowszym Touranem! On mnie tak podburzył )
Ale przyznaje, że mi odjechał, pewnie 170 KM.
Szedł jak pocisk, szarpał asfalt jak Reksio szynkę
Ciapek pisze:Ale przyznaje, że mi odjechał, pewnie 170 KM.
Przy jakich prędkościach Ci odjechał? Jakoś z 2.0 raz się chyba próbowałem i muszę przyznać, że nie czułem różnicy. Może dłubana 170-tka Tobie odjechała?.
Ciapek pisze:Ale przyznaje, że mi odjechał, pewnie 170 KM.
Przy jakich prędkościach Ci odjechał? Jakoś z 2.0 raz się chyba próbowałem i muszę przyznać, że nie czułem różnicy. Może dłubana 170-tka Tobie odjechała?.
Przy tych przy których już Touran się kulał czyli koło 200, nie pamiętam dokładnie, ale jak coś zjechało z lewego pasa i zaczelismy się rozpędzać to on powoli się oddalał.
Nowy Touran ma 177 KM. To musi iść szybciej.