Brak pliku z etykietami (opisami funkcji dla danego numeru/wersji sterownika w tym przypadku dla centralki 1K0 035 729 B).
Dla popularniejszych sterowników można czasami takie pliki z etykietami znaleźć w necie, bo generalnie w VCDSie brakuje ich całą masę
Oczywiście mając legalną wersję możesz poprosić RossTech o przygotowanie takiego pliku.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Panowie a ma ktoś może taki plik label 1K0 035 729 B.
A gdy będę miał ten plik czy coś to zmieni?
Moje pytanie było takie czy gdy zmienię sterownik wszystko zagra.
Ostatnio zmieniony wt kwie 24, 2012 18:14 przez pawel07777, łącznie zmieniany 2 razy.
Czytam i czytam temat i już zupełnie się pogubiłem. Mam prośbę. Co muszę kupić do auta aby obsługiwać telefon z kierownicy. Obecnie mam zainstalowaną navi RNS510, kierownicę multi. Nie chcę tego bluetooth premium gdyż uważam że jego cena jest mocno przesadzona. Chcę coś zwykłego na bluetooth, co będzie pracowało z Androidem 4.0. Nie mam w aucie żadnej instalacji do telefonu.
dobrym rozwiązaniem jest moduł bluetooth np. ze Skody/Seata 5P0862335 (mam taki na zbyciu) i do tego kabelki plug&play np. http://allegro.pl/kabel-okablowanie-blu ... 97731.html (to wariant jeśli masz mikrofon i antenę BT). Jeśli nie masz mikrofonu i anteny, to np. to http://allegro.pl/kabel-mikrofon-antena ... 94510.html - wpinasz, montujesz mikrofon, programujesz VCDS i powinno działać z kierownicą multi i RNS 510. Co do Androida, to raczej powinno działać, gdyż ten moduł nie ma rSAP.
Czytam i czytam temat i już zupełnie się pogubiłem. Mam prośbę. Co muszę kupić do auta aby obsługiwać telefon z kierownicy. Obecnie mam zainstalowaną navi RNS510, kierownicę multi. Nie chcę tego bluetooth premium gdyż uważam że jego cena jest mocno przesadzona. Chcę coś zwykłego na bluetooth, co będzie pracowało z Androidem 4.0. Nie mam w aucie żadnej instalacji do telefonu.
Pozdrawiam!
jak nie masz instalacji to nic ci nie pomoże,musisz założyć mikrofon i centralkę premium z bluetooth inaczej nie będzie cudów z kierownicy ani z rns na fisie,a żeby android działał z rns 510 i centralką to jest potrzebny telefon z RSAP ,mają go samsungi i nokie.no chyba że kupisz zwykły zestaw podwieszany nad głową jak coś namieszałem to mnie poprawcie
panowie,jest tu sporo tych informacji,ale może podpowiecie mi konkretnie co dokładnie trzeba zrobić w tym 77.mam rns 510,kiere multi,pełen fis,sterownik 1K8035730 , mikrofon i e52.auto 2008.Przy krótkiej próbie z jarrym tel.znalazł mi połączenie z rns ale na chwilę i bez żadnego efektu na fisie.z braku czasu i pośpiechu coś namieszaliśmy i ja następnego dnia próbowałem już bez skutku.porady
wcześniej 2008 blue , teraz 2012 blue i caddy 2017,
baron1 pisze:panowie,jest tu sporo tych informacji,ale może podpowiecie mi konkretnie co dokładnie trzeba zrobić w tym 77.mam rns 510,kiere multi,pełen fis,sterownik 1K8035730 , mikrofon i e52.auto 2008.Przy krótkiej próbie z jarrym tel.znalazł mi połączenie z rns ale na chwilę i bez żadnego efektu na fisie.z braku czasu i pośpiechu coś namieszaliśmy i ja następnego dnia próbowałem już bez skutku.porady
przez moment.teraz po naciśnięciu słuchawki bądź phone radyjko się wycisza.chodzi mi właśnie o jakiś kierunek działań na teraz.w pewnym zakładzie powiedziano mi że trzeba wymienić moją centralkę 1k8...30 na nowszy lub dokupić moduł do przystawki którą mam na desce.dziwi mnie tylko dlaczego w pewnym momencie połączyłem się z rns-ką skoro mój moduł miałby być zły.
wcześniej 2008 blue , teraz 2012 blue i caddy 2017,
To i ja sie podłącze z pytaniem.
Ja mam u siebie RNS300 i na kierownicy przycisk ze słuchaweczką. Niestety po uchwycie na telefon pozostały tylko dziurki, poprzedni własciciel sobie wymontował. I mam w zwiazku z tym pytanko.
Jakie telefony można zestroić z tym radiem? Mam w tej chwili Nokie E52.