RNS510 a VW MIB PQ a MIB STD2 PQ
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: RNS510 a VW MIB PQ a MIB STD2 PQ
No widok z drugiej kamery. Jest np przystosowane pod druga kamerę? Ewentualnie wyświetli widok z dwóch kamer na raz?
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... po WI-FI wyswietli, kamera kolegi z Czech: https://www.youtube.com/watch?time_cont ... J5C3sa6pdE
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Ech... Jak założysz dodatkowy interfejs do środka to wszystko się da. Na samej fabryce nie ma takiej opcji.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... jaki interfejs ? wystarczy apka "CamConnect"
dla przykładu GoPro: https://www.youtube.com/watch?v=Epc4oqgMXu4
... a rejestrator można podłączyć za pomocą MirrorLink (1:1)
dla przykładu GoPro: https://www.youtube.com/watch?v=Epc4oqgMXu4
... a rejestrator można podłączyć za pomocą MirrorLink (1:1)
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Ja chętnie poznam bo mam te std2 pq a chętnie bym się czegoś dowiedział.pab567 pisze:Ale znasz różnicę między Discover Media STD2 PQ A Discover Pro MQB?
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
to nie temat o MQBbigkaban pisze:Ja chętnie poznam bo mam te std2 pq a chętnie bym się czegoś dowiedział.pab567 pisze:Ale znasz różnicę między Discover Media STD2 PQ A Discover Pro MQB?
zapytaj tych co mają Tourana 5T
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Mam tiguana.. nie jest to mqb [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]spacewalker pisze:to nie temat o MQBbigkaban pisze:Ja chętnie poznam bo mam te std2 pq a chętnie bym się czegoś dowiedział.pab567 pisze:Ale znasz różnicę między Discover Media STD2 PQ A Discover Pro MQB?
zapytaj tych co mają Tourana 5T
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
naśmiałeś się ze hohoh......bigkaban pisze: Mam tiguana.. nie jest to mqb [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
Piszesz ze masz STD2 PQ , a chcesz poznać różnice pomiędzy Twoim a DP MQB.
to zapytaj tych co mają MQB żeby Ci opowiedzieli .....- bo swoje PQ to juz raczej znasz
- pab567
- Specjalista
UWAGA - odszczekuję. Może nie do końca bo ja miałem na myśli co innego czyli połączenie bez korzystania z MirrorLink. Ale faktycznie, pod MirrorLink można uzyskać taki efekt.
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Kupilem auto bo wczesniej mialem rns510 i widze, ze to nowe to jakas kupa. Szybciej chodzi ale.. dysku brak, filmow nie odtwarza, mapy tylko z karty... BT biedny w porownaniu z wczesniejszym modulem... Chyba, ze to mozna jakos softem poprawic i dodac opcje jakies? mam hw020 soft 0241.. jest jakas aktualizacja? cos wnosi?
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Dlaczego? Nie chce cie obrazac ale slow zabraklo? Wiadomo, ze dysku softem nie dodadza ale moze jakies opcje sie pojawia po aktualizacji bo przewaznie te temu sluza. Poprawki stabilnosci i nowe funkcje- to cel aktualizacji. Takze Twoj komentarz "bez komentarza" jest co najmniej nie na miejscu jak na goscia z taka wiedza i zasobami. Zrozumialbym gdybys powiedzial- tylko porawiaja bledy a opcji nowych brak... no ale wolales strzelic.... "bez komentarza" Przykre to slyszec z ust kogos kogo tu maja za guru i polecaja.... zreszta sam do ciebie sie zglaszalem w sprawie appconnect...pab567 pisze:bez komentarza...
PS szukalem oficjalnego changelogu ale albo jest niedostepny publicznie albo nie umiem go znalezc a to glownie chodzilo w moim pytaniu...
- pab567
- Specjalista
No to jednak napiszę bo widzę że malkonent z Ciebie straszliwy...
Brak dysku? Masz drugą kartę SD, do 2TB, dysk miałeś 30 lub 40 GB i jaki Ci poleciał to musiałeś rozbierać jednostkę a tu po prostu zmieniasz kartę i już.
Mapy "tylko" z karty? Toż to zaleta a nie wada - aktualizacja w domu, bez problemów z nagrywaniem płyt, brudnym laserem itd. Na dodatek aktualizowane 2 razy w roku.
BT biedny w porównaniu z wcześniejszym modułem? Przepraszam - którym? RNS510 nie miał wbudowanego a każdy zewnętrzny bez RSAP to radio bije na głowę. Zresztą te z RSAP też, wystarczy dodać sprzęg i antenę zewnętrzną.
Jedyne, z czym się mogę zgodzić, to brak odtwarzania video (a dokładnie - filmów na DVD) i coś, o czymś zapomniałeś czyli brak wizualizacji nastaw klimatronika.
Za to w zamian dostajesz system szybszy, z multitouchem, działającą po polski obsługa głosową, ikonami stacji radiowych, zdjęciami kontaktów, możliwością podłączenia bo BT jednocześnie dwóch telefonów i przede wszystkim obsługą MirrorLink, Android Auto i Apple CarPlay.
Jeśli Ci nie pasuje to zakładam się o dobrą whisky że znajdziesz błyskawicznie chętnego który się z Tobą zamieni na RNS510. I dorzuci w cenie stary BT.
Aktualizacje nie dodają nowych funkcji. Changelogi nie są dostępne.
Brak dysku? Masz drugą kartę SD, do 2TB, dysk miałeś 30 lub 40 GB i jaki Ci poleciał to musiałeś rozbierać jednostkę a tu po prostu zmieniasz kartę i już.
Mapy "tylko" z karty? Toż to zaleta a nie wada - aktualizacja w domu, bez problemów z nagrywaniem płyt, brudnym laserem itd. Na dodatek aktualizowane 2 razy w roku.
BT biedny w porównaniu z wcześniejszym modułem? Przepraszam - którym? RNS510 nie miał wbudowanego a każdy zewnętrzny bez RSAP to radio bije na głowę. Zresztą te z RSAP też, wystarczy dodać sprzęg i antenę zewnętrzną.
Jedyne, z czym się mogę zgodzić, to brak odtwarzania video (a dokładnie - filmów na DVD) i coś, o czymś zapomniałeś czyli brak wizualizacji nastaw klimatronika.
Za to w zamian dostajesz system szybszy, z multitouchem, działającą po polski obsługa głosową, ikonami stacji radiowych, zdjęciami kontaktów, możliwością podłączenia bo BT jednocześnie dwóch telefonów i przede wszystkim obsługą MirrorLink, Android Auto i Apple CarPlay.
Jeśli Ci nie pasuje to zakładam się o dobrą whisky że znajdziesz błyskawicznie chętnego który się z Tobą zamieni na RNS510. I dorzuci w cenie stary BT.
Aktualizacje nie dodają nowych funkcji. Changelogi nie są dostępne.