magic pisze:Witam
koledzy może poradzicie jaką wybrać aktywną piane do myjek ciśnieniowych ? jest tego sporo na rynku i już sam nie wiem jaką wybrać może używaliście jakiejś i polecicie mi .
Pytaj kolegę Muti to nasz spec od kosmetyków. Moje zdanie jest takie, jeżeli chcesz mieć "wypucowany i dopieszczony" lakier to myjka ciśnieniowa jest tylko dodatkiem do spłukania. Resztę czynność musisz wykonać ręcznie od mycia, glinkowania i położenia wosku. Żadna myjka dokładnie nie oczyści karoserii jak praca własnych rąk.
Tak Cheles masz racje że żadna myjka dokładnie nie oczyści karoserii jak praca własnych rąk, ale w moich rejonach przez 250 dni w roku pada deszcz i użycie aktywnej piany pomoże mi w zmyciu brudu który osadza sie każdego dnia na moim samochodzie .
Jeśli masz na aucie jakieś zabezpieczenie (wosk,sealant) to bym wybrał magifoam jeśli nie to coś mocniejszego. Oczywiście nie oczekuj idealnie czystego auta po samej pianie ale zawsze będzie ono czystsze.
Damian15, felgi to,że są nazywane aluminiowymi,to nie znaczy,ze te aluminium mają na zewnatrz.Są to felgi odlane z aluminium(w załozeniu,żeby zmniejszyć masę nieresorowaną),ale normalnie malowane proszkowo.
W tym wypadku,aby usunąć rysy potrzebujesz normalnej pasty polerskiej jak do lakieru.
Do ręcznej roboty polecam Meguairs ultimate compound+ pad german tricolor. Ten zestaw od razu będziesz mógł z powodzeniem użyć na lakierze.
Damian15, no niestety cena adekwatna do produktu,chociaż uwierz mi,że ta cena i tak nie jest jakaś wysoka A druga sprawa ona działa i usuwa rysy,a nie jak tempo rysuje lakier,a później to maskuje wypełniaczami..
no i kolejne kosmetyki do mojej kolekcji już jadą do mnie
Zamówiłem dzisiaj z polecenia MUTI-ego
1. Poorboy's World Natural Look 946ml Dressing do plastików wewnętrznych
2. Meguiar's Engine Clean 473ml
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.