Marekk pisze:ale przy dłuszej jezdzie przeszkadzało mi to za jasno było w środku
Dlatego najlepiej to zrobić przez bordnetz 3C8, bo wtedy podświetlenie podczas jazdy się przyciemnia Jasność podczas jazdy regulujesz tym samym pokrętłem co zegary- polecam
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Marekk pisze:Ja postaram się zrobić ambinenta red w taki sposób by mieć władze nad nim sam bede decydował kiedy ma świecić
Paski led i jakis orginalny przełacznik pod konsola przy biegach:)
to jest dobry pomysl , jak dla mnie wszystko moglo by byc wlaczane recznie przyciskiem np. kolo ESP
collega pisze:Wydaje mi sie ze nie bedzie az tak zle z tego wzgledu ze zarowki w touranie w footwellu sa w5w a nie rurkowe takze one az tak duzo swiatla nie daja
To tylko zależy jakie lampki sobie założysz... C5W dają rade zwłaszcza led
Ja myślę cały czas o taśmach led...paski po 10 cm x4 to po 6 diodek ładnie rozpraszają światło
Takie same co podświetlałem dzwi i bagażnik i podłaczyć pod tylną zapalniczke z przełącznikiem koło esp albo jak ktoś juz to pisał podpiąć się pod przednie podświetlenie zapalniczki
Jezu ale ty masz footwella w5w + tasmy pod tapicerka drzwi ? a mozesz napisac co ty tam wrzuciles pod ta poleczke nad guzikiem esp ze masz takie ladne swiatelko
u ciebie z tylu ten czerwony footwell wydaje mi sie ze twoja rurkowa daje tyle swiatla co moja w5w chyba ze masz przyciemnione w sharanie jak mialem rurkowe c10w 8led to gdzies tego swiatla bylo duzo wiecej a znowu w touranie ciezko o oprawki ktore tam wejda w fotel na c10w
A mozesz mi jeszcze powiedziec jak przyciemniles ten panel 3 diodowy albo moze cos doradzisz jaki kupic zeby nie swiecil za mocno no i tez nie za slabo ;]
[ Dodano: Wto Sie 28, 2012 00:47 ]
w sumie to mozesz jeszcze napisac po ile tych bialych ledow pod tapicerke drzwi wrzucales zeby nie bylo za jasno
[ Dodano: Wto Sie 28, 2012 01:10 ]
Ciekawy jestem czy jest szansa na zrobienie takiego podswietlenia klamek w touranie
Orginalnie wystepuje to w bmw 3 e90 nie wiem czy w kazdej ale kiedys dostalem taka jako auto zastepcze na 3 dni 2.0d tylko ze m pakiet
collega pisze:u ciebie z tylu ten czerwony footwell
Ambient to pasek 5cm czyli 3 diody smd 3528. W zupełności wystarczy. Nie miałem zamiaru oświetlać tym podłogi, tylko zrobić fajne lekkie podświetlenie. Sam zobaczysz Jak wrzucisz za dużo, że będzie Ci przeszkadzać w czasie jazdy. Więc zalecam "lekki" ambient. Zawsze masz możliwość sterowania pokrętłem od oświetlenia deski...
collega pisze:w sumie to mozesz jeszcze napisac po ile tych bialych ledow pod tapicerke drzwi wrzucales zeby nie bylo za jasno
Marekk pisze:Footwell miałem w poprzednim aucie na niebiesko fajnie wyglądało ale przy dłuszej jezdzie przeszkadzało mi to za jasno było w środku a czerwona poswiata w przestrzeni nóg będzie ładnie się komponowała z oświetleniem wyposażenia... w nocy
Jeżeli w czasie jazdy się świeciło to był AMBIENT niebieski kolor jest męczący dla oczy dlatego Ci to przeszkadzało...
mam identyczny pasek ledowy jak JEŻU , super sprawa kąt rozproszenia światła 90 stopni ładnie rozświetla... a kolor idealnie komponuje sie z podswietleniem przycisków na desce rozdzielczej...
collega pisze:[ Dodano: Wto Sie 28, 2012 01:10 ]
Ciekawy jestem czy jest szansa na zrobienie takiego podswietlenia klamek w touranie
wiesz co chyba nie za bardzo.... o ile pamietam beemka ma klamki nazwijmy to jak maluch gdzie podciagasz klamke w gore i pod klamka mozna to jakos zorganizowac a touran ma klamke jak powiedzmy polo czy passat wiec nie za bardzo jest gdzie podswietlenie umiescic. zeby byl chociaz plastik jak np w renault megane za klamka to mozna by tam cos smignac a tak to chyba zostaje blachy ciecie co chyba nie jest za dobrym rozwiazaniem....
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
rzeczywiscie... sprostowales mnie... juz sie ogarnalem i wyglada to z bliska tak w beemce
wiec oslone bebnka stjuningowac, dolozyc e smd ledu i podziwiac bedzie clae forum
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP