cieżko pali na zimnym silniku
-
gregorypeg
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
PILNE
Nagrałem filmik z odpalania i 1 odpalanie jest z podłączonym czujnikiem temp.cieczy G62,a drugie z odpiętym. Zawsze przy odpiętym odpala dobrze,a z podpiętym ma problemy jak na filmie,czasem dłuzej trwa to wahanie czasem krócej.Na filmie akurat trwa to dłużej.
http://www.youtube.com/watch?v=B698miiejY4
I teraz gdzie szukać przyczyny? Raczej nie wygląda to na problem z paliwe,bo zawsze odpala dobrze bez czujnika,a jak tylko podłącze,to się zaczyna wahanie.. Czy to może być czujnik?Niby pokazuje dobrą temperaturę po podłaczeniu,podobną do otoczenia,a po kilku odpaleniach i paru sekundach chodzenia silnika poniosła się o 3st.czyli realne..
Nagrałem filmik z odpalania i 1 odpalanie jest z podłączonym czujnikiem temp.cieczy G62,a drugie z odpiętym. Zawsze przy odpiętym odpala dobrze,a z podpiętym ma problemy jak na filmie,czasem dłuzej trwa to wahanie czasem krócej.Na filmie akurat trwa to dłużej.
http://www.youtube.com/watch?v=B698miiejY4
I teraz gdzie szukać przyczyny? Raczej nie wygląda to na problem z paliwe,bo zawsze odpala dobrze bez czujnika,a jak tylko podłącze,to się zaczyna wahanie.. Czy to może być czujnik?Niby pokazuje dobrą temperaturę po podłaczeniu,podobną do otoczenia,a po kilku odpaleniach i paru sekundach chodzenia silnika poniosła się o 3st.czyli realne..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- Muti
- Władca postów
Czujnik już zamówiony w ASO jutro będzie na 9...cena nieciekawa,ale trzeba szukać 
Tylko jeśli pokazuje dobrą temperature w VCDS'ie to jest możliwe,że to będzie czujnik? Podobno jak odłaczy się G62 to temperature bierze z czujnika temperatury doładowania,a ta była może ze 4-5stopni niższa niż cieczy,czyli coś by mogło być na rzeczy...
Tylko jeśli pokazuje dobrą temperature w VCDS'ie to jest możliwe,że to będzie czujnik? Podobno jak odłaczy się G62 to temperature bierze z czujnika temperatury doładowania,a ta była może ze 4-5stopni niższa niż cieczy,czyli coś by mogło być na rzeczy...
- Muti
- Władca postów
Hmm no to zadzwonię jutro rano i jak będą mieli na miejscu to wezmę od nich,a jak nie to wezmę z ASO,żeby nie czekać znowu i w razie czego brać się za coś innego..Tylko teraz za co..nie wygląda to na uszczelniacze PD,bo paliwo wychodzi,ze ma ciągle..Jeszcze zobaczę jutro rano jak odpali bez czujnika..
Byłem przed chwilą odpalić po całej nocy bez czujnika i odpalił od dotknięcia i wszedł na ok 1100obr. i spadły do normalnych i chodził równiutko...oby to był czujnik...
Byłem przed chwilą odpalić po całej nocy bez czujnika i odpalił od dotknięcia i wszedł na ok 1100obr. i spadły do normalnych i chodził równiutko...oby to był czujnik...
-
lupo4801
- Początkujący
- Auto:: MK6 2.0 CFFB
- Imię:: krzych
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Witam, mam ten sam problem w 2.0 16V TDI. Synchronizację wałków miał przed pierwszym uruchomieniem zimnego 3.53 zagadał dopiero (zawsze) za trzecim razem, po uzyskaniu temp. ok. 12 st.C 2.97. przestawiłem na 0.35 pali za pierwszym ale trzeba chwile pokręcić, dziś znów -0.74 na ciepłym, zobacze rano bo zmniejszy o 0.40 czyli będzie -0.35.
Tyle kombinacji, ale tak to wygląda i nie wiem dlaczego przyspiesza, obok czujnika połozenia wałka jest dzwignia z gruchą.
Więcej nie pisze, pozdrawiam.
Tyle kombinacji, ale tak to wygląda i nie wiem dlaczego przyspiesza, obok czujnika połozenia wałka jest dzwignia z gruchą.
Więcej nie pisze, pozdrawiam.