Gorące tylne koła
- Miki76
- ____________________
- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
Re: Gorące tylne koła
u mnie było podobnie linka nie wracała lecz szło to zobaczyć gdyż był luz na dźwigni ręcznego doszło jeszcze to że tłoczki się nie cofały pęknięta gumka więc kupiłem zestaw naprawczy na obydwa koła i teraz jest ok
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
czy mechanik podczas wymiany tarcz i klocków zastosował "zestaw naprawczy"? Cylinderki, osłony, nasmarowanie etc?
Mi mechanik kiedyś tego nie zastosował i miałem szybko zwichrowane tarcze.
Mi mechanik kiedyś tego nie zastosował i miałem szybko zwichrowane tarcze.
Pozdrawiam!
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 670 razy
Przerabiałem podobny temat w teścia A4 tez było smarowane ale nie do końca wszystko pracowało poprawnie.... Wyciągnięciem tłoczki wymieniłem uszczelnienia nasmarowałem, poskręcałem jak trzeba i OK Bedziesz Pan zadowolony jak tak zrobisz....... 

- avisek
- Początkujący
- Auto:: 1T1 1.6FSI(BLP)
- Imię:: Emil
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
jeżu pisze:Przerabiałem podobny temat w teścia A4 tez było smarowane ale nie do końca wszystko pracowało poprawnie.... Wyciągnięciem tłoczki wymieniłem uszczelnienia nasmarowałem, poskręcałem jak trzeba i OK Bedziesz Pan zadowolony jak tak zrobisz.......
Ja u siebie w autku też tak zrobiłem i kółko odpuściło:) Cały zestaw uszczelnień niedrogi coś koło 20zł i masz spokój:)
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
widzę, że strona którą rozebrałem po raz drugi, dołożyłem smaru na maxa, wysunąłem tłoczek, żeby go całego przesmarować i ponownie wcisnąłem zaczął działać poprawnie ( PO PRZEJECHANIU 80 KILOMETRÓW) tarcza zimna, ta strona przestała się grzać- zrobiłem to jak chciałem wymienić tarczę- przypadkowo naprawiłem. zobaczę jeszcze 2 stronę i jak pomorze, to nie będę wymieniał wężyków , ani uszczelnień. Pozdrawiam