Pakiet/Zestaw zimowy
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Eee tam exclusiveLYJO pisze:spacewalker to jest pakiet exclusivespacewalker pisze:Webasto z pilotem.i to sie nie liczy
![]()
1. Odmrażacz do szyb. - MAM
2. Skrobaczka (fińska temat na forum jest). - MAM
3. Odmrażacz do zamka (gdyby cośik z pilotem - bateria siadła). - BRAK
4. Rękawiczki ( przy skrobaniu szyb jak znalazł). - MAM
5. Szczotka do zgarniania śniegu. - MAM
6. Saperka. - BRAK
7. W trasę zabieram łopatę w sam raz do bagażnika. - MAM (też moją łopatnice uliczną )
Zawsze:
1. Młotek do wybicia szyby i rozcięcia pasów. - BRAK
2. Zwiększony zestaw apteczki samochodowej. - MAM (oczywiście mowa o alkoholu na rozgrzanie)
![]()
![]()
Też mam i grzebaczom polecam zainstalować - dużo wygodniejsze jak furę pod chmurką trzymasz niż rękawiczki i skrobaczka
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Ja bym dodał do tego silikon do nasmarowania uszczelek w drzwiach. Zamarznięte drzwi to niemiła niespodzianka. :-(
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- Misiek8010
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
najgorszy pomysl na jaki mozna bylo wpasc, alkohol falszuje dzialanie osrodkowego ukladu nerwowegoLYJO pisze: Zwiększony zestaw apteczki samochodowej. - MAM (oczywiście mowa o alkoholu na rozgrzanie)
zmniejszajac i opozniajac prawidlowa reakcje w ujemnych temperaturach, poniewaz ludzie nie maja wrazenia zimna
po wypiciu alkoholu rozszerzaja sie naczyna krwionosna skory przez co utrata ciepla jest znacznie wieksza
po wypiciu alkoholu zmniejsza sie wytwarzanie ciepla przez organizm
osobiscie kilka razy sytuacje ratowala lopata wozona w bagazniku, szczegolnie w autach z tylnym napedem
do tego ciepla czapka i bielizna termoaktywna (moje odkrycie ostatnich lat!) bezcenne : )
pozdrawiam
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
kolega za bardzo chyba wziął to do siebienajgorszy pomysl na jaki mozna bylo wpasc, alkohol falszuje dzialanie osrodkowego ukladu nerwowego
zmniejszajac i opozniajac prawidlowa reakcje w ujemnych temperaturach, poniewaz ludzie nie maja wrazenia zimna
po wypiciu alkoholu rozszerzaja sie naczyna krwionosna skory przez co utrata ciepla jest znacznie wieksza
po wypiciu alkoholu zmniejsza sie wytwarzanie ciepla przez organizm
ale tak jak koledzy wcześniej pisali dobra łopata i piasek to czasem niocenione pomoce w czasie zimowej podrózy...
kiedyś wpadłem w taką zaspę (rynnę), ze drzwi nie mogłem otworzyc ani z jedej strony ani z drugiej, musiałem przez szybę wychodzić .... zeby nie łopata to bym koczował na srodku drogi w nocy, dopoki by mnie ktos nie wyciągnął...
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
hehe ; ) Anonimowym Abstynentem nie jestem, nie mam tez problemu alkoholowego (chyba ; )Dodi pisze:kolega za bardzo chyba wziął to do siebie![]()
chcialem tylko zwrocic uwage ze forum czytuja ludzie ktorzy czasem wbrew logice i zdrowemu rozsadkowi
informacje zawarte tutaj traktuja jak prawdy objawione co czasem moze byc niebezpieczne dla zycia, zdrowia albo kieszeni ; )
pozdrawiam