A ja im więcej jeżdżę swoim 1.6 FSI tym bardziej się do niego przekonuje. Musiałem co prawda wymienić rozrząd (zrobiłem to w ASO), mogłem u zwykłego mechanika za 1 kPLN... Dużo piszą o nagarze na zaworach, ale jak się dobrze poszuka to w necie są zdjęcia Audi 3.2 FSI z nagarem, 1.6 FSI nie znalazłem. Generalnie dużo się mówi a o nagarze a ja jeżdżę bezproblemowo i nie wiem czy ktoś miał faktycznie problemy z silnikiem FSI przez nagar.
Drugi problem to czujnik NOX w FSI, z którym ja po wymianie łącznika elastycznego tłumika nie mam żadnych problemów. W razie problemów można za ok. 350 pln odłaczyc w oprogramowaniu sterownika silnika, podobnie jak robią z DPF w dieslu.
Ma 115 KM, cichy, oszczędny. Przy jeździe do 90 km/h w trasie spalanie spokojnie poniżej 6 L. Przy zawożeniu dzieci do przedszkola, szybkiej jeździe po autostradzie spalanie jak w moim podpisie... Jadąc na zlot udało mi się nawet do 200 km/h na autostradzie (z górki

) rozbujać goniąc za Stannem.
I jeszcze nim dłuuugo pojeżdżę, m.in 3 lata a kto wie czy nie zostawię na dłużej.
Generalnie przejedź sie 1.6 i sam ocenisz czy takie coś ci odpowiada.