2.0 FSI

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

No ale starał się sprzedający. Nawet tył zrobił na FL ;)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kami
Użytkownik
Auto:: VW Touran 2005,
Imię:: Kami
Podziękował: 6 razy

Post autor: Kami »

anko1973 pisze:z especa do turana, kurcze nie lepiej jakiś sharan? turan malutki jest - w porównaniu z espacem; ktos z kolegów z w-wy ma z CNG nie pamiętam kto - ale to może być dobry wybór
Kochaniutki powiem tak : pozbyłam się Forda Galaxy na rzecz Tourana i nie żałuję , jeszcze mam Citroena Picasso i też go niedługo sprzedaje i kupuje drugiego Tourana bo mam dość dokładania do francuzika :( blle
Nowy domownik:) Tuptuś :)
Tuptuś
hatsoff
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Re: 2.0 FSI

Post autor: hatsoff »

Witam.Mam 2,0 fsi 150 KM.
Za wymianę filtrów i oleju w swoim zapłaciłem 400zł.
Za rozrząd, z filtrami,olejem,częściami i robocizną + przegląd chcieli 1700zł poza ASO.Wymiana rozrządu raz na 180tyś km.
Za cztery świece z wymianą 100zł.
Zawieszenia nie naprawiałem,ponieważ jest w idealnym stanie,ale ceny nie są wygórowane.
Co do elektroniki nie maiłem żadnych problemów, a użytkuję swojego od czerwca.
Spalanie miasto 11,trasa 7, średnie 9 litrów
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

ale wymiana rozrządu to chyba raczej co 140 -150 tyś ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
hatsoff
Początkujący

Post autor: hatsoff »

Tak zaleca serwis i książka serwisowa 180tyś,co do reszty się zgadzam:)
Awatar użytkownika
hitoshi11
Początkujący
Podziękował: 1 raz

Post autor: hitoshi11 »

Oczywista że silnik 2.0 FSI nie był produkowany od 2006 bo był już w 2004. Wiem bo sam takowy posiadam bo sobie akurat kupiłem:)) Odrazu uprzedzam żarty ze od dobrego handlarza to można i z silnikiem 0,9 kupic hehhe. Mój sprawdzony 1 własciciel kupiony w polsce do końca w jednym serwisie serwisowany Krostowski-Cichy
Poznań. Auto wyglada na tyle ile ma :))) no i powiem wam że z silników FSI (wogóle nie licze 1.6 " tego 102 czystego") to albo 2.0 albo nic. Ale rozumię bo pół roku szukałem 2.0 że niestety jest ich na lekarstwo i wychodzą szybciej niż połączenie telefoniczne biegnie do sprzedającego :))) 2.0 jest no co tu mówic jak sie nie może pozwolić na 1,4 TSI to najlepszy. Mimo wad silników FSI. Ale płukanka np w Tarnowskich Górach kosztuje tylko 300PLN. Myślę że wszyscy wiedzą o którą wadę chodzi w związku z tym (o nagar na zaworach itd) Pozdrawiam no i fajnie że jesteście.
Nigdy nie odpuszczaj jeśli chodzi o kobietę, rodzine i honor....i olej pierdoły
ODPOWIEDZ