Nic nie musiseba244 pisze:Highline napisał/a:
Program diagnostyczny nie wykazał żadnych błędów...
Jak siadła pompka V55 to musi pokazać błąd na vag-u..jeśli już nie, to przy teście elementów na 100%
Brak ogrzewania
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
seba244
- Expert
- Auto:: Touran
- Imię:: .......
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Pisałem że jeśli już nie........... to przy teście na pewno wyjdzie...........Muti pisze:
Nic nie musiGeneralnie więcej razy nie pokazuje jak pompka nie działa niż pokazuje...Nawet w testach pokazuje,że chodzi na 100,6%,a tak naprawdę się nie rusza..Ja np. też tak miałem i jarry też
Też tak miałem jak podpinałem pod VCDS i nie pokazał uszkodzonej pompki , ale VCP i głupi skaner u znajomego mechanika wykrył uszkodzoną pompke v55..
Oczywiście różne są przypadki, i nie sugerujmy sie że uszkodzonej pompki na 100% nie pokaże., ale bądźmy dobrej myśli...
-
Highline
- Użytkownik
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Gość napisał: że kosztuje 450zl ale zostaly tylko do wersji od 2010r.Dodi pisze:ten gość co go podałem z allegro jeżeli moze nie miec na aukcji to napewno cos wynajdzie... ogolnie masz wszystkie cześci do naszych dogrzewaczy... zreszta Jarry w swoim leksykonie też go polecał...
roznia sie tym ze maja gniazdo zamiast wtyczki.
mozna ewentulaie kupic z wtyczka +45zl
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
-
Highline
- Użytkownik
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Licytacja zakończonaseba244 pisze:http://allegro.pl/pompa-pompka-wody-do-webasto-vw-audi-seat-skoda-i1867177579.html
EDIT:
Tak więc pompka wymieniona - w aucie ciepło
Stara wyglądała tak jakby ją rozsadziło...
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
-
abdj
- Początkujący
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2010
- Imię:: Tomek
Odgrzebie temat. Auto oczywiscie touran AVQ.
Problem taki ze rowniez ogrzewanie wogole nie działa. Tzn. postoi 2 dni na mrozie i ogrzewania kompletnie brak. Komputer zadnych bledow nie pokazuje. Postoi chwile w cieplym garazu i cos odmarza i grzeje. W piatek znowu 2 dni postal na mroziei ogrzewania brak. I jak nie ma tego ogrzewani to silnik oczywisci enagrzewa sie po 5 km do 90stopni. Dodam ze mam to dogrzewanie silnika popsute i jest wylaczone.
Problem taki ze rowniez ogrzewanie wogole nie działa. Tzn. postoi 2 dni na mrozie i ogrzewania kompletnie brak. Komputer zadnych bledow nie pokazuje. Postoi chwile w cieplym garazu i cos odmarza i grzeje. W piatek znowu 2 dni postal na mroziei ogrzewania brak. I jak nie ma tego ogrzewani to silnik oczywisci enagrzewa sie po 5 km do 90stopni. Dodam ze mam to dogrzewanie silnika popsute i jest wylaczone.
- seba19930
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 i 1T2
- Imię:: Sebastian
Kolego abdj jak masz popsute te webasto to nie masz szans ze dogrzejesz silnik i kabinę, silniki te mają bardzo duża sprawność i bardzo mało energii przetwarzane jest w ciepło więc z ciepłego powietrza nici ...
Żeby odmrozić szyby zimą na postoju możesz bez skrobania zapomnieć
Bez dogrzewacza silnik więcej pali, zużywa się szybciej i jazda nim nie sprawia już takiej przyjemności.
Według mnie lepiej znaleźć przyczynę tej usterki i ją usunąć bo często nie jest aż tak droga ...
Kolego Highline, ja kupiłem pompkę obiegową od passata b6 i pasowała idealnie
Żeby odmrozić szyby zimą na postoju możesz bez skrobania zapomnieć
Bez dogrzewacza silnik więcej pali, zużywa się szybciej i jazda nim nie sprawia już takiej przyjemności.
Według mnie lepiej znaleźć przyczynę tej usterki i ją usunąć bo często nie jest aż tak droga ...
Kolego Highline, ja kupiłem pompkę obiegową od passata b6 i pasowała idealnie
Volkswagen Touran 1.9 TDi 2007r kiedyś było 105KM a teraz w górę
.
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę
-
abdj
- Początkujący
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2010
No mechanik mi poszperal przy aucie i okazalo sie sie jest blad na popmpie i sterowniku od webasta. Pompe wydarł i nie daje znaku zycia. A natomiast sterownik piec jak to tam sie nazywa jest blad i nie da sie go skasować. No i mysle kupic całąśc chyba odrazu.
Tu mam taki zestawik http://moto.allegro.pl/golf-v-a3-turan- ... 08100.html tylko ze ja mam inny numer katalogowy
Ale wszystkie weze wyjscia sa tak samojak u mnie. Jest opcja ze nie bedzie to u mnie działać?
Tu mam taki zestawik http://moto.allegro.pl/golf-v-a3-turan- ... 08100.html tylko ze ja mam inny numer katalogowy
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Nie niemaabdj pisze:jakis osobny akumulatorek ?
I Cyt. Jarry Czasem zdarza się, że piecyk ma błędy których nie można normalnie skasować. Najczęściej tak się dzieje gdy webasto odnotuje poważny błąd. Wtedy należy w 18-dogrzewacz --> 10 - Adaptacje -> 42 kanał -> zapisać 1 i jeszcze raz spróbować skasować błędy. Powinno się udać. Po ponownym zablokowaniu piecyka należy tę procedurę powtórzyć.