Brak ogrzewania

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

seba244 pisze:Highline napisał/a:
Program diagnostyczny nie wykazał żadnych błędów... :(

Jak siadła pompka V55 to musi pokazać błąd na vag-u..jeśli już nie, to przy teście elementów na 100%
Nic nie musi :P Generalnie więcej razy nie pokazuje jak pompka nie działa niż pokazuje...Nawet w testach pokazuje,że chodzi na 100,6%,a tak naprawdę się nie rusza..Ja np. też tak miałem i jarry też ;)
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
Highline
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Highline »

Już chciałem kupować do T4 pompkę ale się wstrzymam...
VW Touran 1.9TDI '08 KLIKNIJ
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

seba244 pisze:Że króćce w innych kierunkach to nie znaczy że nie podejdzie(wg. mnie ważniejszą sprawą jest taka sama wtyczka)...Podejdzie tylko więcej pracy trzeba włożyć...
No wtyczka nie będzie taka sama, bo fabrycznie jest na stałe - przynajmniej ja tak miałem - ale lutowanie nie boli ;)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

ten gość co go podałem z allegro jeżeli moze nie miec na aukcji to napewno cos wynajdzie... ogolnie masz wszystkie cześci do naszych dogrzewaczy... zreszta Jarry w swoim leksykonie też go polecał...
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Muti pisze:
Nic nie musi :P Generalnie więcej razy nie pokazuje jak pompka nie działa niż pokazuje...Nawet w testach pokazuje,że chodzi na 100,6%,a tak naprawdę się nie rusza..Ja np. też tak miałem i jarry też ;)
Pisałem że jeśli już nie........... to przy teście na pewno wyjdzie...........

Też tak miałem jak podpinałem pod VCDS i nie pokazał uszkodzonej pompki , ale VCP i głupi skaner u znajomego mechanika wykrył uszkodzoną pompke v55..

Oczywiście różne są przypadki, i nie sugerujmy sie że uszkodzonej pompki na 100% nie pokaże., ale bądźmy dobrej myśli... :mrgreen:
Highline
Użytkownik

Dodi pisze:ten gość co go podałem z allegro jeżeli moze nie miec na aukcji to napewno cos wynajdzie... ogolnie masz wszystkie cześci do naszych dogrzewaczy... zreszta Jarry w swoim leksykonie też go polecał...
Gość napisał: że kosztuje 450zl ale zostaly tylko do wersji od 2010r.
roznia sie tym ze maja gniazdo zamiast wtyczki.
mozna ewentulaie kupic z wtyczka +45zl
seba244
Expert
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

Highline
Użytkownik

seba244 pisze:http://allegro.pl/pompa-pompka-wody-do-webasto-vw-audi-seat-skoda-i1867177579.html
Licytacja zakończona :(

EDIT:

Tak więc pompka wymieniona - w aucie ciepło :)
Stara wyglądała tak jakby ją rozsadziło...
abdj
Początkujący
Auto:: 1T3 2.0 TDI 2010
Imię:: Tomek

Post autor: abdj »

Odgrzebie temat. Auto oczywiscie touran AVQ.
Problem taki ze rowniez ogrzewanie wogole nie działa. Tzn. postoi 2 dni na mrozie i ogrzewania kompletnie brak. Komputer zadnych bledow nie pokazuje. Postoi chwile w cieplym garazu i cos odmarza i grzeje. W piatek znowu 2 dni postal na mroziei ogrzewania brak. I jak nie ma tego ogrzewani to silnik oczywisci enagrzewa sie po 5 km do 90stopni. Dodam ze mam to dogrzewanie silnika popsute i jest wylaczone.
Awatar użytkownika
seba19930
Przeglądacz
Auto:: 1T1 i 1T2
Imię:: Sebastian

Post autor: seba19930 »

Kolego abdj jak masz popsute te webasto to nie masz szans ze dogrzejesz silnik i kabinę, silniki te mają bardzo duża sprawność i bardzo mało energii przetwarzane jest w ciepło więc z ciepłego powietrza nici ...
Żeby odmrozić szyby zimą na postoju możesz bez skrobania zapomnieć ;)
Bez dogrzewacza silnik więcej pali, zużywa się szybciej i jazda nim nie sprawia już takiej przyjemności.
Według mnie lepiej znaleźć przyczynę tej usterki i ją usunąć bo często nie jest aż tak droga ...
Kolego Highline, ja kupiłem pompkę obiegową od passata b6 i pasowała idealnie :)
Volkswagen Touran 1.9 TDi 2007r kiedyś było 105KM a teraz w górę ;).
Volkswagen Touran 2.0 TDi 2011r kiedyś było 170KM DSG a teraz w górę :P
abdj
Początkujący

No mechanik mi poszperal przy aucie i okazalo sie sie jest blad na popmpie i sterowniku od webasta. Pompe wydarł i nie daje znaku zycia. A natomiast sterownik piec jak to tam sie nazywa jest blad i nie da sie go skasować. No i mysle kupic całąśc chyba odrazu.
Tu mam taki zestawik http://moto.allegro.pl/golf-v-a3-turan- ... 08100.html tylko ze ja mam inny numer katalogowy :P Ale wszystkie weze wyjscia sa tak samojak u mnie. Jest opcja ze nie bedzie to u mnie działać?
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

A mechanik jakiś ogarnięty? Może próbowałeś odpalać kilka razy w miejscu i piec się przegżewał ze względu na padniętą pompkę, aż się zablokował i dlatego nie da się błędów z pieca skasować. Jakie błędy zgłasza piec?
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
abdj
Początkujący

No mechanika mam ogarnietego. Nie zajmuje sie webastami ale dobry gosc jest. Tzn ja mam sam dogrzewacz i nic nie wlaczalem. To podobno samo sie wlacza :> I jeszcze mam pytanie do teg ojest jakis osobny akumulatorek ?
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

abdj pisze:jakis osobny akumulatorek ?
Nie niema
I Cyt. Jarry Czasem zdarza się, że piecyk ma błędy których nie można normalnie skasować. Najczęściej tak się dzieje gdy webasto odnotuje poważny błąd. Wtedy należy w 18-dogrzewacz --> 10 - Adaptacje -> 42 kanał -> zapisać 1 i jeszcze raz spróbować skasować błędy. Powinno się udać. Po ponownym zablokowaniu piecyka należy tę procedurę powtórzyć.
abdj
Początkujący

Dzieki za podpowiedzi w takim razie kupie sama pompe i bede działał. Moze sie obejdzie bez nowego piecyka. Jeszcze mam pytanie bo na tej pompie zadnego numeru katalowego nie widze. Nie nic typu 1J.... czy 1K... jak toprzewaznie jest :/
ODPOWIEDZ