Hak holowniczy

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Seraf pisze:Ale mi pasuje taki przykręcany na śruby ;) tylko pytam czy firma i hak jest ok ;)
z odpinanym miałem przykrą sytuację i już dziękuję ;) a ja często prawie 2 tony bede ciągał więc ten przykręcany na śruby jest lepszy ;)
jeżeli firma jest kiepska to doradzcie inny ;)
Prawie dwie 2 tony??? Nie za dużo? Z takim podejściem to nie dziw, że już miałeś przygodę z hakiem.
Szukajcie a znajdziecie.
Seraf
Początkujący

Post autor: Seraf »

po prostu czesto używam przyczepki i czasami musze ja szybko podczepić i wole jak jest przykrecony ;) i kilka razy dzieki hakowi uratowal mi sie zderzak w poprzednim samochodzie ;) raz w poniedziałek rano stoję sobie na światłach grzeczie i tylko słyszę za sobą pisk i po chwili uderzenie wychodzę i mysłe pewnie zderzak w kawałkach a tu patrzę a u mnie żadnych szkód nie ma a dresy z beemki zderzak pękniety na pół. I tylko sie uśmiechnąłem i wrociłem do auta i do pracy :D
innym razem chciałem szybko cofnac i akurat nie zauważyłem drzewa i dobrze że był hak to tylko sie odbilem od drzewa jak piłka ;)
i z tymi 2 tonami to przesadziłem troche ;) nie bede torturowal swojego auta ;) moja przyczepka która sam zrobiłem dla siebie myślę że wiecej jak póltorej tony nie wytrzyma nawet ;)
jestem może troche staroświecki ale wolę takie pewniejsze rozwiązania hak przykręcany na śruby ;)

niepokoi mnie tylko sposob przymocowania belki do której montuje sie kulke haka bo te 4 śruby są troche niepozorne ;) ale to może tylko złudzenie ;)
troche się rozpisałem i mam nadzieję że nikogo nie uraziłem ;)
hak juz zamówiłem więc myśle że pod konieć tygodnie będzie u mnie to może wrzuce kilka zdjęć z montażu żeby ktoś mógł potem z tego skorzystać ;)
Pozdrawiam ;)

[ Dodano: Pią Cze 01, 2012 18:16 ]
potrzebuje schemat instalacji elektrycznej tourana bo nie potrafie podlaczyc instalacji od haka ;/ prosze o pomoc. w razie czego moj email to bebenek272@gmail.com
Tes
Kandydat

Post autor: Tes »

Witam kolegów
obserwuję waszą dyskusję , kupiłem niedawno do mojego Tourana hak z wypinaną kulą
i mam pytanie czy może mi ktoś podpowiedzieć czy ten moduł haka
, nr kat. 8P0 907 383
pasuje do Tourana z 2008 roku?
Ostatnio zmieniony czw cze 14, 2012 16:40 przez Tes, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Pasować będzie bo i tak musisz wiązkę do niego robić, ale ten moduł jest stary (zobacz na zdjęciu, data produkcji) i nie będzie ci wspomagał funkcji stabilizacji jazdy z przyczepą (ESP).
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

hak w z wypinaną kulką to inaczej hak odczepiany 1T0 092 155 A ?

To co się odczepia hak czy kulka? ;))
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

odczepia się hak który jest zespolony z kulką.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
ODPOWIEDZ