wesol pisze:Ta osłona osobiście w 1t2 umnie jest ściągniętą. W 1t3 to myślę by zrobić jakąś klapę rewizyjna do zmiany oleju.
Paweł ja nie mam tego problemu, wymieniam olej wysysarką
wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Odsysarka pamiętaj że nie jest za zdrowa. Zaleca się conajmniej ci trzecia zmianę robić tradycyjnie. Wszystkiego nie odessasz a napewno mniej jak tradycyjną metodą i to napewno tradycyjnie spuszczając schodzi najwięcej opiłków itp.
Tą brakującą przednią listwe do której wsuwasz osłone silnika możesz samemu zrobić lub kupić będzie ciężko ale trza szukać.
A wiesz może jak ta listwa się nazywa? Bo powiem szczerze że dorabiać ani mi ani mojemu mechanikowi się nie uśmiecha a wolałbym kupić i mieć święty spokój.
Dziadek13 pisze:Nr 3 to spojler zderzaka.
A to jest osłona dolna chłodnicy tak mnie się wydaje.
Ok, wielkie dzięki za pomoc. Jeśli jest to faktycznie dolna osłona chłodnicy to ciężko ją kupić bo jest tego mało a dwa, że zastanawiam się jak to wszystko ze sobą spasuje.
A czy ktoś ma wiedzę czy ta osłonę 1k0825235q mogę zastosować jeśli mam końcówkę AB która jest krótsza i nie montuje się jej do sanek, pytam bo w sankach mam wkręty po osłonie, dobrze by było jednak żeby tyle wody i soli się tam nie dostawało, bo 2 sroby już urwane, wg tec doc nie pasuje do 1.6 fsi, tylko do wysokoprężnych kolegów, jakieś doświadczenie w temacie?
Dziadek13 pisze:Nr 3 to spojler zderzaka.
A to jest osłona dolna chłodnicy tak mnie się wydaje.
Ok, wielkie dzięki za pomoc. Jeśli jest to faktycznie dolna osłona chłodnicy to ciężko ją kupić bo jest tego mało a dwa, że zastanawiam się jak to wszystko ze sobą spasuje.
Spojler nr3 jak i osłonę silnika mocuje się do wzmocnienia czołowego i nic tam więcej nie ma
rafcio606 pisze:A czy ktoś ma wiedzę czy ta osłonę 1k0825235q mogę zastosować jeśli mam końcówkę AB która jest krótsza i nie montuje się jej do sanek, pytam bo w sankach mam wkręty po osłonie, dobrze by było jednak żeby tyle wody i soli się tam nie dostawało, bo 2 sroby już urwane, wg tec doc nie pasuje do 1.6 fsi, tylko do wysokoprężnych kolegów, jakieś doświadczenie w temacie?
Założyć się da ale w benzynie powinna być krótka (w niektórych momentach szczególnie latem będzie się przegrzewał)przerabiałem temat w s3 i ibizie i jak szybko ją założyłem tak szybko ściągałem
Benzyniaki sa mniej ekonomiczne , mają wyższe temperatury spalin, trzeba bardziej kręcić by ta samą moc krzesać więc ciepła jest więcej. Myślę że że dwa razy więcej ciepła wydziela benzynowiec.
Lepiej tylko znoszą króciutkie przejazdy, i to jedynie zawarzyło przy wyborze, diesla bym zalepił, i szybko cieplutko w środku jest, a z minusów to tak jak mówisz jara więcej Pb co diesel tej samej pojemności, gdzie ta ekologia to niewiem w dokumentach chyba