jak i czym czyścić samemu tapicerke siedzen?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

mały bałagan już mam w głowię :) Poczytam na spokojnie i zdecyduję bo teraz praca.
pozdr
Pozdrawiam!
anko1973
Zaawansowany
Auto:: 2,0 TDI BKD, DSG, 2005
Imię:: Andrzej
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: anko1973 »

koledzy a jakie macie/używacie odkurzacze piorące - jestem właśnie po praniu karcherem Puzzi 100 z końcówka do prania tapicerek o szer ok 7 cm i było ok ale miejscami na podłodze cięzkie dojście było; drugie auto w domu to e 36 compact i tam to już na podłodze ciasno jest; a teść, szwagier, brat... też maja samochody (większe mniejsze) i chyba jakis zakup rodzinny zrobimy; napiszczie jakiego sprzetu używacie/ macie i jakie końcówki do prania polecacie. na forum autokosmetyka (chyba) polecaja NUMATIC George - ktoś ma uzywa

plus napiszcie jak odkurzaczem pierzecie podsufitkę - ten srodek leci po całym samochodzie - spryskałem sobie tylko tylną część bo jakoś na przód nie widzi mi się - trzeba chyba pieluchami całą deskę przykryć czy jak - napiszczcie jak i czym to pierzecie / natryskujecie środek
collega
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 TDI BXE 2006
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: collega »

Ja tam wszystko lecialem mikrofibra z vanishem delikatnie namoczona i wszystko poschodzilo podsufitka jak nowa fotele to samo a auto przed praniem nie wygladalo najlepiej bo wczesniejszy wlasciciel wozil psa ktory biegal chyba po 2 i 3 rzedzie bo wszystko bylo strasznie zasyfione
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

anko1973 pisze:koledzy a jakie macie/używacie odkurzacze piorące - jestem właśnie po praniu karcherem Puzzi 100 z końcówka do prania tapicerek o szer ok 7 cm i było ok ale miejscami na podłodze cięzkie dojście było; drugie auto w domu to e 36 compact i tam to już na podłodze ciasno jest; a teść, szwagier, brat... też maja samochody (większe mniejsze) i chyba jakis zakup rodzinny zrobimy; napiszczie jakiego sprzetu używacie/ macie i jakie końcówki do prania polecacie. na forum autokosmetyka (chyba) polecaja NUMATIC George - ktoś ma uzywa

plus napiszcie jak odkurzaczem pierzecie podsufitkę - ten srodek leci po całym samochodzie - spryskałem sobie tylko tylną część bo jakoś na przód nie widzi mi się - trzeba chyba pieluchami całą deskę przykryć czy jak - napiszczcie jak i czym to pierzecie / natryskujecie środek
wiem, że w tym co powiem nie przeskocze Muti-ego ale ja piore odkurzaczem firmy Optimum - modelu nie pamietam... siedzenia zawsze wyjmuje bo to jest chwila moment a wygoda pracy nieporównywalna... piorę zawsze Vanishem do dywanów przeznaczonym do odkurzaczy piorących... nie wlewam nic do odkurzacza tylko rozrabiam sobie ten vanish w misce z ciepłą wodą i zapieram całe siedzenie używając do tego kawałka firanki... następnie wyciągam to wszystko odkurzaczem i zostawiam do całkowitego wyschnięcia...

co do podsufitki to piore ją tylko firanką i tym Vanishem ale nawet go nie rozrabiam... i zawsze kazda podsufitka wyjdzie mi idealnie...
anko1973
Zaawansowany

Dodi pisze:co do podsufitki to piore ją tylko firanką i tym Vanishem ale nawet go nie rozrabiam... i zawsze kazda podsufitka wyjdzie mi idealnie...
cała podsufitka firanką - masz zacięcie - ja próbowałem gąbka ale po 10 minutach tarcia stwierdziłem że to nie dla mnie i postanowiłem nie patrzeć na podsufitkę :P

no ale chyba trzeba bedzie spróbować
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

stosuje długie ruchy i staram sie jak najwieksza powierzchnie naraz robic zeby nie zostawiac plam... nad mocniejszymi plamami jedynie dłuzej sie zatrzymuje...
anko1973
Zaawansowany

Dodi pisze:stosuje długie ruchy i staram sie jak najwieksza powierzchnie naraz robic zeby nie zostawiac plam... nad mocniejszymi plamami jedynie dłuzej sie zatrzymuje...
to o praniu tapicerki czy... :ok:
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

anko1973 pisze:
Dodi pisze:stosuje długie ruchy i staram sie jak najwieksza powierzchnie naraz robic zeby nie zostawiac plam... nad mocniejszymi plamami jedynie dłuzej sie zatrzymuje...
to o praniu tapicerki czy... :ok:
no wiesz... w życiu różne dziedziny sie ze soba krzyżują... :ok:

ale ja akurat miałem na mysli pranie tapicerki :piwo:
ODPOWIEDZ