z takich znanych i dobrych a zarazem niedrogich to polecam FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax lub collinite #476, przy czym FinishKare to sealant - wosk syntetyczny, a collinite #476 - wosk na bazie naturalnych wosków... ja osobiście uzywam collinite #476...
Marco_Polo pisze:Na ptasie odchody chyba nie ma dobrej ochrony no chyba, że w reklamach. Ja preferuję zasadę wożę ściereczkę z mikrofibry i woda w rozpylaczu żeby jak najszybciej to usunąć z lakieru.
Pozdrawiam
Mylisz się Są i to skuteczne sposoby.Niektóre mniej niektóre bardziej trwałe.Zwykły dobry wosk pozwoli ci na zabezpieczenie lakieru myślę na pare dni..
Dodi pisze:FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax lub collinite #476, przy czym FinishKare to sealant - wosk syntetyczny, a collinite #476 - wosk na bazie naturalnych wosków... ja osobiście uzywam collinite #476...
Colli nie jest woskiem naturalnym! Jest to tzw.hybryda czyli sealant z dodatkami naturalnych olejkow Obydwa są bardzo dobre i wytrzymają trochę jezeli przygotuje się odpowiednio powierzchnię A jak chciałbyś coś z wyższej półki to Zymol Titanium lub Glasur i do tego cleaner zymola HDC i masz super efekt i skuteczne zabezpieczenie,a do tego niesamowite kropelki i sheeting(odprowadzanie wody)
Ok. Dzięki pojadę po zakupy. Teraz jeszcze jakieś propozycje czym wytrzeć cleanera i czym się wygodnie wciera wosk Bo może muszę jeszcze coś do zakupów dopisać.
Chwilowo ze względu na święta i inne wydatki, skuszę się na glinkę, Lime Prime i 476.
Jeżeli mnie to nie ustatysfakcjonuje to pomyślę na czymś proższym
Ostatnio zmieniony czw gru 01, 2011 12:19 przez Rauko, łącznie zmieniany 1 raz.
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Do ścierania-"polerowania" cleanera i wosku to puszystą microfibre np. Eurow shag weave i potrzebujesz takie 2,a do nakładania to zwykłe aplikatory meguiars te zółte(też 2).
Póżniej musisz sie zastanowić nad czymś do mycia,wycierania i quick detailerem.
Lime prime lite to czysty cleaner i powinien dobrze służyć po collim.
Ja jeszcze pod uwagę,wziął bym jako cleaner Duragloss #601 bonding agent i do tego sealant duraglossa #105.Podobno super efekt na lakierze i duuuża wytrzymałośc
Ostatnio zmieniony czw gru 01, 2011 12:22 przez Muti, łącznie zmieniany 1 raz.
w takim razie we wszystkich sklepach internetowych kłamią bo piszą, że "Collinite 476 bazuje na wosku Carnauba pozyskiwanym z liści palmy Copernicia cerifera, rosnącej w Brazylii"
skoro skład zna tylko producent to nie mozemy powiedziec, ze jest on sealantem z dodatkiem olejków, bo nie wiemy ile czego jest w %... to, że to jest hybryda to sie zgadzam
No napiliście się już to kolejne pytania
Szampon mam CHEMICAL GUYS Maxi Suds II - nadaje się?
A quick detailer jak? Bo rozumiem, że jego zadaniem jest np. ptasich odchodów nie uszkadzając przy tym zbytnio wosku?
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.