Odstające drzwi

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
JackoeM
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 TDI 105 KM
Imię:: Jacek

Re: Odstające drzwi

Post autor: JackoeM »

Kurcze muszę poczekać,aż mróz odpuści...wszystko jest zmrozone na amen. Moja teoria jest taka ,że żona otwierała na "chama" zamarznięte drzwi ( szarpneła je...) i wówczas mogło stać się coś na zawiasie... niestety ;-)

-- Pn gru 29, 2014 18:15 --

A swoją drogą mozliwość,że było coś przy tych drzwiach robione też istnieje,nie jestem pierwszym właścicielem tourana
Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię:: Piotr
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Post autor: PIOTREL »

Tak jak piszemy sprawdź regulację, przesuń ją do środka i powinno być OK. ;)
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Post autor: Miki76 »

JackoeM pisze:Kurcze muszę poczekać,aż mróz odpuści...wszystko jest zmrozone na amen. Moja teoria jest taka ,że żona otwierała na "chama" zamarznięte drzwi ( szarpneła je...) i wówczas mogło stać się coś na zawiasie... niestety ;-)
nie na zawiasie czytaj co napisał Muti wyreguluj ten metal od zamka na słupku to jedyne miejsce gdzie mogła puścić regulacja od szarpnięcia
Awatar użytkownika
P-A-N-VW
Początkujący
Auto:: 1T 2,0TDI 2004
Imię:: Piotr
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: P-A-N-VW »

Mocną masz Żonę :ok:
Kwestia regulacji, to jak po kilku weekach by się tak stało.
Szczelność uszczelek ? :arrow:
Ostatnio padało i padało a potem NAGLE mróz !
Po otwarciu/szarpnięciu drobinki lodu się w uszczelkach obsypały i klops gotowy.
Paluchem typu "kciuk" obmacaj uszczelki - zgrubienia są !? - ciepły garaż + suszarka do włosów. Uszczelki muszą być szczelne - taka ich nazwa :D ew. woda jest szansa że wypłynie dołem przez otwory... sumienne grzanie suszarką po obwodzie.
Ja bym nie zaczynał od regulacji, bo na wiosnę/odwilży może się okazać potrzebny "rypit regulation"
Aura grudnia 2014 czyni szkody i cuda :roll:
Albo masz tak silną Żonę że odkształciła ramkę drzwi i zerwała mocowania zamka :brawa:
samochód rzecz nabyta, dbam o Żonę i Dzieciaki. Z moim Touranem jest trochę inaczej :-)
JackoeM
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 TDI 105 KM
Imię:: Jacek

Post autor: JackoeM »

Spieszyla sie na zakupy, to tez nie czekała aż drzwi odmarzna :-)

-- Pn sty 05, 2015 17:17 --

Dobra panowie sprawa drzwi zakończona ;-) nie miałem takich kluczy do regulacji tego holerstwa, przejeżdzam koło ASO VW w Toruniu, wjechałem się spytać ile by sobie policzyli za regulacje zawiasów i rygła. Cena 20 zł i 5 minut pracy i po krzyku drzwi przylagają jakby to był nowy samochód... także polecam ;-) i dzieki za pomoc, ale w te klocki nie jestem dobry ;-)
ODPOWIEDZ