Kurcze muszę poczekać,aż mróz odpuści...wszystko jest zmrozone na amen. Moja teoria jest taka ,że żona otwierała na "chama" zamarznięte drzwi ( szarpneła je...) i wówczas mogło stać się coś na zawiasie... niestety ;-)
-- Pn gru 29, 2014 18:15 --
A swoją drogą mozliwość,że było coś przy tych drzwiach robione też istnieje,nie jestem pierwszym właścicielem tourana
Odstające drzwi
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
Re: Odstające drzwi
nie na zawiasie czytaj co napisał Muti wyreguluj ten metal od zamka na słupku to jedyne miejsce gdzie mogła puścić regulacja od szarpnięciaJackoeM pisze:Kurcze muszę poczekać,aż mróz odpuści...wszystko jest zmrozone na amen. Moja teoria jest taka ,że żona otwierała na "chama" zamarznięte drzwi ( szarpneła je...) i wówczas mogło stać się coś na zawiasie... niestety ;-)
- P-A-N-VW
- Początkujący
- Auto:: 1T 2,0TDI 2004
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Mocną masz Żonę
Kwestia regulacji, to jak po kilku weekach by się tak stało.
Szczelność uszczelek ?
Ostatnio padało i padało a potem NAGLE mróz !
Po otwarciu/szarpnięciu drobinki lodu się w uszczelkach obsypały i klops gotowy.
Paluchem typu "kciuk" obmacaj uszczelki - zgrubienia są !? - ciepły garaż + suszarka do włosów. Uszczelki muszą być szczelne - taka ich nazwa
ew. woda jest szansa że wypłynie dołem przez otwory... sumienne grzanie suszarką po obwodzie.
Ja bym nie zaczynał od regulacji, bo na wiosnę/odwilży może się okazać potrzebny "rypit regulation"
Aura grudnia 2014 czyni szkody i cuda
Albo masz tak silną Żonę że odkształciła ramkę drzwi i zerwała mocowania zamka
Kwestia regulacji, to jak po kilku weekach by się tak stało.
Szczelność uszczelek ?
Ostatnio padało i padało a potem NAGLE mróz !
Po otwarciu/szarpnięciu drobinki lodu się w uszczelkach obsypały i klops gotowy.
Paluchem typu "kciuk" obmacaj uszczelki - zgrubienia są !? - ciepły garaż + suszarka do włosów. Uszczelki muszą być szczelne - taka ich nazwa
Ja bym nie zaczynał od regulacji, bo na wiosnę/odwilży może się okazać potrzebny "rypit regulation"
Aura grudnia 2014 czyni szkody i cuda
Albo masz tak silną Żonę że odkształciła ramkę drzwi i zerwała mocowania zamka
samochód rzecz nabyta, dbam o Żonę i Dzieciaki. Z moim Touranem jest trochę inaczej :-)
-
JackoeM
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.9 TDI 105 KM
- Imię:: Jacek
Spieszyla sie na zakupy, to tez nie czekała aż drzwi odmarzna :-)
-- Pn sty 05, 2015 17:17 --
Dobra panowie sprawa drzwi zakończona ;-) nie miałem takich kluczy do regulacji tego holerstwa, przejeżdzam koło ASO VW w Toruniu, wjechałem się spytać ile by sobie policzyli za regulacje zawiasów i rygła. Cena 20 zł i 5 minut pracy i po krzyku drzwi przylagają jakby to był nowy samochód... także polecam ;-) i dzieki za pomoc, ale w te klocki nie jestem dobry ;-)
-- Pn sty 05, 2015 17:17 --
Dobra panowie sprawa drzwi zakończona ;-) nie miałem takich kluczy do regulacji tego holerstwa, przejeżdzam koło ASO VW w Toruniu, wjechałem się spytać ile by sobie policzyli za regulacje zawiasów i rygła. Cena 20 zł i 5 minut pracy i po krzyku drzwi przylagają jakby to był nowy samochód... także polecam ;-) i dzieki za pomoc, ale w te klocki nie jestem dobry ;-)