Przetarta rurka klimatyzacji.Pytanie.
-
powerQ
- Początkujący
- Auto:: touran,2.0.2003
- Imię:: marian
- Podziękował: 6 razy
Re: Przetarta rurka klimatyzacji.Pytanie.
Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
-
heweliusz64
- Kandydat
- Auto:: VW Touran1,9 AVQ 2003r
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam kompresor bezsprzęgłowy który pracuje cały czas.Brak czynnika(wyjęcie rurki)i jazda z takim stanem grozi zatarciem sprężarki(brak smarowania).powerQ pisze:Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
z tego co mi wiadomo innych w touranie nie było, z tym zatarciem to bym nie szalał trzeba uważać ale dopóki nie zdejmiesz sprężarki i z niej nie wylejesz całego oleju to on dalej tam będzie z czynnikiem nie da się ściągnąć całego olejuheweliusz64 pisze:Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam kompresor bezsprzęgłowy który pracuje cały czas.Brak czynnika(wyjęcie rurki)i jazda z takim stanem grozi zatarciem sprężarki(brak smarowania).powerQ pisze:Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
ostrożności nigdy za wiele więc lepiej jak najszybciej zrobić porządek
-
heweliusz64
- Kandydat
- Auto:: VW Touran1,9 AVQ 2003r
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Przecież kolega nie pyta o zdjęcie sprężarki tylko o wyjęcie rurki i ewentualną jazdę bez niej.Sprężarka robi podcisnienie badż cisnienie na drugim wyjściu,nawet jak jest wył.i co się stanie z olejem w niej?A co z wilgocią zawartą w powietrzu?JEDARO pisze:z tego co mi wiadomo innych w touranie nie było, z tym zatarciem to bym nie szalał trzeba uważać ale dopóki nie zdejmiesz sprężarki i z niej nie wylejesz całego oleju to on dalej tam będzie z czynnikiem nie da się ściągnąć całego olejuheweliusz64 pisze:Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam kompresor bezsprzęgłowy który pracuje cały czas.Brak czynnika(wyjęcie rurki)i jazda z takim stanem grozi zatarciem sprężarki(brak smarowania).powerQ pisze:Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
ostrożności nigdy za wiele więc lepiej jak najszybciej zrobić porządek
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
I tu widać, że to do końca nie wiesz sam jak funkcjonuje układ wilgoć jest wyciągana jak sama nazwa wskazuje przez osuszacz dlatego powinien być wymieniony przy każdym rozszczelnieniu układuheweliusz64 pisze:Przecież kolega nie pyta o zdjęcie sprężarki tylko o wyjęcie rurki i ewentualną jazdę bez niej.Sprężarka robi podcisnienie badż cisnienie na drugim wyjściu,nawet jak jest wył.i co się stanie z olejem w niej?A co z wilgocią zawartą w powietrzu?