Przetarta rurka klimatyzacji.Pytanie.

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
powerQ
Początkujący
Auto:: touran,2.0.2003
Imię:: marian
Podziękował: 6 razy

Re: Przetarta rurka klimatyzacji.Pytanie.

Post autor: powerQ »

Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
heweliusz64
Kandydat
Auto:: VW Touran1,9 AVQ 2003r
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: heweliusz64 »

powerQ pisze:Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam kompresor bezsprzęgłowy który pracuje cały czas.Brak czynnika(wyjęcie rurki)i jazda z takim stanem grozi zatarciem sprężarki(brak smarowania).
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

heweliusz64 pisze:
powerQ pisze:Aha dzieki za odpowiedz,ja mam 2003 2.0 tdi ten 136km ,sprobuje odczytac,a jak nie to wyjecie,tylko najgorzej ,ze nie mozna jezdzic podobno jak sie wyjmie.
Nie wiem jak u Ciebie ale ja mam kompresor bezsprzęgłowy który pracuje cały czas.Brak czynnika(wyjęcie rurki)i jazda z takim stanem grozi zatarciem sprężarki(brak smarowania).
z tego co mi wiadomo innych w touranie nie było, z tym zatarciem to bym nie szalał trzeba uważać ale dopóki nie zdejmiesz sprężarki i z niej nie wylejesz całego oleju to on dalej tam będzie z czynnikiem nie da się ściągnąć całego oleju
ostrożności nigdy za wiele więc lepiej jak najszybciej zrobić porządek
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
heweliusz64
Kandydat
Auto:: VW Touran1,9 AVQ 2003r
Imię:: Marek
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: heweliusz64 »

JEDARO pisze:
heweliusz64 pisze:
z tego co mi wiadomo innych w touranie nie było, z tym zatarciem to bym nie szalał trzeba uważać ale dopóki nie zdejmiesz sprężarki i z niej nie wylejesz całego oleju to on dalej tam będzie z czynnikiem nie da się ściągnąć całego oleju
ostrożności nigdy za wiele więc lepiej jak najszybciej zrobić porządek
Przecież kolega nie pyta o zdjęcie sprężarki tylko o wyjęcie rurki i ewentualną jazdę bez niej.Sprężarka robi podcisnienie badż cisnienie na drugim wyjściu,nawet jak jest wył.i co się stanie z olejem w niej?A co z wilgocią zawartą w powietrzu?
Awatar użytkownika
dymek
Przeglądacz
Auto:: vw touran 1.6 FSI 2006
Imię:: Tomek
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: dymek »

Ewentualna wilgoć zostanie wyciągnięta wraz z próżnią :)
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

heweliusz64 pisze:Przecież kolega nie pyta o zdjęcie sprężarki tylko o wyjęcie rurki i ewentualną jazdę bez niej.Sprężarka robi podcisnienie badż cisnienie na drugim wyjściu,nawet jak jest wył.i co się stanie z olejem w niej?A co z wilgocią zawartą w powietrzu?
I tu widać, że to do końca nie wiesz sam jak funkcjonuje układ wilgoć jest wyciągana jak sama nazwa wskazuje przez osuszacz dlatego powinien być wymieniony przy każdym rozszczelnieniu układu
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
ODPOWIEDZ