Weselna przygoda....
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Weselna przygoda....
O ile w ogóle zechcą mi to zrobić/wymienić na nowe. A jak to jest z zastępczym samochodem ? Jak zajeżdżam do ASO VW Touranem to i powinienem dostać Tourana o ile jest na stanie czy nie bardzo ?
-
Bartas
Teoretycznie powinienes dostać auto tej samej klasy więc albo touran albo sharanDamian15 pisze:O ile w ogóle zechcą mi to zrobić/wymienić na nowe. A jak to jest z zastępczym samochodem ? Jak zajeżdżam do ASO VW Touranem to i powinienem dostać Tourana o ile jest na stanie czy nie bardzo ?
-
zybson
- Początkujący
- Auto:: vw touran 2.0 tdi 2005
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Z tym aso to bym uwazal czesto jest tak ze malym druczkiem jest napisane ze w przypadku niedoplaty ze strony ubezpieczalni roznice pokrywa wlasciciel
Wysłane z mojego thl T6 pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego thl T6 pro przy użyciu Tapatalka
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Ja dostałem Yeti.Damian15 pisze:O ile w ogóle zechcą mi to zrobić/wymienić na nowe. A jak to jest z zastępczym samochodem ? Jak zajeżdżam do ASO VW Touranem to i powinienem dostać Tourana o ile jest na stanie czy nie bardzo ?
-
Damian15
- Specjalista
Żeby było ciekawiej właściciel samochodu po przyjeździe policji do domu był pod wpływem alkoholu i nie wiedział nawet kto prowadził samochód. A sprawca wziął samochód bez pytania do tego idiota nawet nie zobaczył czy ktoś siedzi w samochodzie i uciekł a żeby było ciekawej to dostał tylko 50 zł mandatu
a właśnie jak to teraz jest ? Skoro sprawca nie jest dopisany do polisy to co płaci z własnej kieszeni ? Czy Link4 wypłaca jako że jest tam ubezpieczony samochód ? A jak jest z wypłacaniem w Link4 ?
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2015 10:58 przez Damian15, łącznie zmieniany 2 razy.
- A-R-T-U-R
- Przeglądacz
- Auto:: GOLF VI, 1.4 TSi, CAXA
- Imię:: Artur
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
z samochodem zastępczym to nie jest tak do końca wszystko zależy od ubezpieczyciela jak ja oddałem do ASO to ubezpieczalnia nie wyraziła zgody na zabranie zastępczaka z ASO i powiedzieli że skontaktuje się ze mną wypożyczalnia i zaproponują mi auto zastępcze w sumie dla mnie nie było różnicy auto przywieźli ze Szczecina pod sam dom i był to nowy model Galaxy miałem go około dwa tygodnie i też zabierali go z pod domu
-
Damian15
- Specjalista
Wczoraj telefonicznie zgłosiłem szkodę do Link4 a już dzisiaj rzeczoznawca do mnie telefonował i wstępnie dogadaliśmy się na oględziny w poniedziałek/wtorek. Aż sam jestem w szoku że to wszystko tak szybko się toczy 
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Poczekaj aż przyjdzie wycena od rzeczoznawcy.Damian15 pisze:Wczoraj telefonicznie zgłosiłem szkodę do Link4 a już dzisiaj rzeczoznawca do mnie telefonował i wstępnie dogadaliśmy się na oględziny w poniedziałek/wtorek. Aż sam jestem w szoku że to wszystko tak szybko się toczy
Ale moja rada (sam to przechodziłem). Zadzwoniłem do ubezpieczyciela poinformowałem o szkodzie, dostałem numer sprawy, zadzwoniłem do ASO umówiłem się na oddanie auta, spytali się czy potrzebuję auto zastępcze, odpowiedziałem że tak. Przyjechałem w terminie, wypełniłem papiery, odebrałem zastępczy i po tygodniu odebrałem swoje autko.
W Twoim przypadku szkoda jest mała, ale z zasady to ubezpieczalnie dają auta zastępcze do 3 dni.
-
Damian15
- Specjalista
Wycena to 770 złotych
ale dobra znajomy lakiernik zajmuje się wszystkimi papierkami związanymi z ubezpieczeniem także jak na razie sprawy się toczą 
- Zaboll
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1,9 TDI AVQ, 2003
- Imię:: Darek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Mnie też spotkała taka niemiła sprawa, ale niestety zdarzenie wystąpiło z mojej winy; wyjeżdzając z parkingu, zaufałem kierowcy dostawczaka, który mnie wpuszczał że na jego lewym pasie jest pusto (jego auto zasłaniało mi cały widok), wystawiłem trochę za daleko przód i jakie było moje zdziwienie że za dostawczakiem jechało audi. Kierowca audi hamował dość żwawo ale nie wystarczająco - u mnie poszedł zderzak, lampa, kratka z znaczkiem i inne plastikowe elementy popękane lub pogięte - do wymiany.
W związku że była to moja wina, poszkodowany wezwał policję i dostałem 500 zł i 6 punktów pomimo że proponowałem załatwić sprawę powiedzmy polubownie (bez wzywania policji), w każdym mam nadzieję że autko szybko mu naprawią i będzie dalej śmigał
Mam AC w link4 i dziś zgłosiłem szkodę, miła pani poprosiła o zdjęcia aby mogli zrobić mi wycenę kosztorysową.
I tu moje pytanie do Was, jak się najlepiej za to zabrać? Czy pojechać do warsztatu i przekazać sprawę im, czy może zaufać firmie ubezpieczeniowej?
W związku że była to moja wina, poszkodowany wezwał policję i dostałem 500 zł i 6 punktów pomimo że proponowałem załatwić sprawę powiedzmy polubownie (bez wzywania policji), w każdym mam nadzieję że autko szybko mu naprawią i będzie dalej śmigał
Mam AC w link4 i dziś zgłosiłem szkodę, miła pani poprosiła o zdjęcia aby mogli zrobić mi wycenę kosztorysową.
I tu moje pytanie do Was, jak się najlepiej za to zabrać? Czy pojechać do warsztatu i przekazać sprawę im, czy może zaufać firmie ubezpieczeniowej?
-
WDvw
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 BKD
- Imię:: Patryk
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kolego przy AC to TU ma duże pole do popisu.Wszystko zależy jaki masz wariant ubezpieczenia,czy możesz naprawiać na kosztorys.Z tego co piszesz to TU chce zrobić kosztorys bez oględzin więc nie masz wariantu warsztat.Zacznij od sprawdzenia jaką masz polise.
- Zaboll
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1,9 TDI AVQ, 2003
- Imię:: Darek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
mam kosztorys, pani z Link-a powiedziała że jak zrobię im zdjęcia mogę rozpoczynać naprawę, ale martwi mnie to że na zdjęciach mogę nie pokazać co mam uszkodzone wewnątrz / pod blachami; zastanawiałem się czy nie pojechać do blacharza aby zdjął wierzchnie elementy i sprawdził czy coś głębiej się nie uszkodziło,
pod autem nie mam wycieku, dowodu mi nie zabrano, auto na drodze zachowuje się poprawnie
ale się zastanawiam czy rzeczoznawca na podstawie zdjęć tylko zewnętrznych elementów nie wykona gorszej oceny
pod autem nie mam wycieku, dowodu mi nie zabrano, auto na drodze zachowuje się poprawnie
ale się zastanawiam czy rzeczoznawca na podstawie zdjęć tylko zewnętrznych elementów nie wykona gorszej oceny