Bagaznik dachowy
-
- Początkujący
- Auto:: touran tsi 140 r.2014
- Imię:: Ania
- Podziękował: 3 razy
Re: Bagaznik dachowy
Witam. Orginalow na dzis niestety nie mieli. Ale dostalam na szybko montblanc.moga byc? Na w zasadzie jednorazpwy wyskok?
-- Cz lip 02, 2015 10:22 --
-- Cz lip 02, 2015 10:22 --
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
miałem ten sam dylemat i dokladnie przerobilem temat.
najlepiej szukac belek 135 - największy wybór.
ja przymierzalem 120 - z tyłu OK, z przdu nie złapiesz relingów.
ten sam dylemat gdyż potrzebuje boxu dosłownie dwa trzy razy w roku.
co ciekawsze - box mam z poprzedniego auta, wiec potrzebowalem tylko samych belek.
kupilem alu belki firmy jacky auto sport, na alledrogo zlapiesz za ok. 200zł z przesyłka. na wyposażeniu 4 zamki, nacięcie na wsuwki (piszesz, że masz za małe mocowanie boxu - temat załatwiasz wsuwkami) i guma zabezpieczająca.
mozesz tez zadzwonic do producenta i zapytac o najblizszego sprzedawce w Twojej okolicy. mi sie udało kupić we Wrocławiu, na miejscu, cena wyszla taka samo jak alledrogo z wysylka.
minusy które przeboleję: łapy nie suwają się gładko po belkach i to że mechanizm chodzi z lekkim oporem - montuje to dwa, trzy razy w roku.
plusy - spełnia swoja funkcje
moim zdaniem jest to ewidentna podróbka innego dostawcy, gdyż są przetłoczenia z miejscem na naklejki firmowe, lecz tych brak.
-- Cz lip 02, 2015 20:03 --
najlepiej szukac belek 135 - największy wybór.
ja przymierzalem 120 - z tyłu OK, z przdu nie złapiesz relingów.
ten sam dylemat gdyż potrzebuje boxu dosłownie dwa trzy razy w roku.
co ciekawsze - box mam z poprzedniego auta, wiec potrzebowalem tylko samych belek.
kupilem alu belki firmy jacky auto sport, na alledrogo zlapiesz za ok. 200zł z przesyłka. na wyposażeniu 4 zamki, nacięcie na wsuwki (piszesz, że masz za małe mocowanie boxu - temat załatwiasz wsuwkami) i guma zabezpieczająca.
mozesz tez zadzwonic do producenta i zapytac o najblizszego sprzedawce w Twojej okolicy. mi sie udało kupić we Wrocławiu, na miejscu, cena wyszla taka samo jak alledrogo z wysylka.
minusy które przeboleję: łapy nie suwają się gładko po belkach i to że mechanizm chodzi z lekkim oporem - montuje to dwa, trzy razy w roku.
plusy - spełnia swoja funkcje
moim zdaniem jest to ewidentna podróbka innego dostawcy, gdyż są przetłoczenia z miejscem na naklejki firmowe, lecz tych brak.
-- Cz lip 02, 2015 20:03 --
na tourana za krótkie...wkpwojtek pisze:W Lidlu widziałem taki bagażnik na dach firmy BRIO za 149 zł, były też uchwyty na rowery też w dobrej cenie.
-
- Początkujący
Dzieki wszystkim.belki zamontowane dzis wieczor pakowanko i wakacje.
Apropo doczytatalm dzis w nocy bo ze spaniem ciezko przez piekna pelnie ksiezyca
ze MB I THULE to Szwedzki wyrob??!! Wow tyle czasu czlowiek tu a ciagle cos szwedzkie sie okazuje ?

Apropo doczytatalm dzis w nocy bo ze spaniem ciezko przez piekna pelnie ksiezyca

-
- Początkujący
No to jeszcze pytanie... Jak mam zamontowac boxa?? Bardziej z przodu...ztylu,po srodku .Box jest prawie kwadratowy niewielka roznica ze dluzszy.
-- N lip 19, 2015 17:25 --
Dalismy rade.
Teraz na spokojnie mozemy szukac boxa dla siebie.Jednak fajna sprawa,choc wskazowka paliwa duzo szybciej spadala niz na pdobnej odleglosci pod gore bez obciazenia dachowego.Ale wszystko do przezycia.pozdrawiam Ania
-- N lip 19, 2015 17:25 --
Dalismy rade.

Teraz na spokojnie mozemy szukac boxa dla siebie.Jednak fajna sprawa,choc wskazowka paliwa duzo szybciej spadala niz na pdobnej odleglosci pod gore bez obciazenia dachowego.Ale wszystko do przezycia.pozdrawiam Ania
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Posiadam oryginalne belki dachowe vw, potrzebuję zakupić boxa na dach , na co zwrócić uwagę przy zakupie aby box spasował do tych belek .
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Nie szukaj boxa do belek tylko do swoich potrzeb i jako taki rozmiaru dachu.
Box nie może Ci wystawać zbytnio z tyłu auta (bo nie otworzysz klapy) i nie powinien wychodzić na obrys przedniej szyby (bo powietrza zamiast opływać box będzie je podrywało, co znacznie zwiększa zużycie paliwa a przy kiepskim zamontowaniu może i nawet go zerwać.
Najdłuższy sensowny box na Tourana to okolice 190cm.
Szerokość i wysokość wg potrzeb.
Oczywiście można i zamontować 230, ale patrz wyżej.
Każdy krótszy zamontujesz bez problemu, bo boży mają regulowane miejsce w którym montujesz go do belek.
Box nie może Ci wystawać zbytnio z tyłu auta (bo nie otworzysz klapy) i nie powinien wychodzić na obrys przedniej szyby (bo powietrza zamiast opływać box będzie je podrywało, co znacznie zwiększa zużycie paliwa a przy kiepskim zamontowaniu może i nawet go zerwać.
Najdłuższy sensowny box na Tourana to okolice 190cm.
Szerokość i wysokość wg potrzeb.
Oczywiście można i zamontować 230, ale patrz wyżej.
Każdy krótszy zamontujesz bez problemu, bo boży mają regulowane miejsce w którym montujesz go do belek.
- Szwedziu
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T2, 2007, 2.0 BMM
- Imię:: Michał
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Hej.
Mam pytanie czy ktoś ma opinie na temat tego bagażnika:
http://allegro.pl/showitem/description/6841426162.html
Chciałem kupić coś do 200 - 250 zł ale na zdjęciach mnie nie przekonują inne bagażniki. Chyba że ktoś ma godny polecenia.
Potrzebuję go do założenia boxa na dach.
Chciałem kupić coś do 200 - 250 zł ale na zdjęciach mnie nie przekonują inne bagażniki. Chyba że ktoś ma godny polecenia.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein
Moja Kochanica
Moja Kochanica
- vwaudivag
- Przeglądacz
- Auto:: Vw Touran 2014 fis3D
- Imię:: Adrian
- Podziękował: 25 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Szwedziu pisze:Hej.
Witam ,ja mam dokładnie ten sam model ,jestem bardzo zadowolony zobacz tutaj
Zapraszam na mój amatorski kanał Check Engine +-
https://www.youtube.com/channel/UCx23l8 ... _as=public
Małe rzeczy, które cieszą…
https://www.youtube.com/channel/UCx23l8 ... _as=public
Małe rzeczy, które cieszą…