Problem z podsufitką - materiał się odkleja!

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: Problem z podsufitką - materiał się odkleja!

Post autor: Dziadek13 »

Robiłem coś takiego w skodzie materiał kupiłem w ikea czarny taki kaprys miał syn.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Trza zeskrobać stare dziadostwo.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Reszte poskładał sobie syn mówi że wyszło idealnie jak chciał.
Awatar użytkownika
swimmer
Expert
Auto:: VW Touran
Imię:: Lukasz
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: swimmer »

czym to kleiłeś? i jak wyprowadziłeś zagięcia koło lampki i słoneczek?
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Post autor: Dziadek13 »

Klej Tapicer.A zagięcia kleiłem prawie po podeschnięciu kleju lepiej łapał, dobre rady szukałem na youtubie u tapicerów co do klejenia właśnie tam, bo ten sam klej ale inna technika klejenia i nie łapie i piszą że klej shrot , meblowcy tylko ten klej używają i jest ok. Trza po prostu dobrze odtłuścić i opanować klejenie i bez pośpiechu.
Co do oczek to starałem się pierwsze naciągnąć materjał żeby był w tym miejscu z naddatkiem potem nożykiem nacinałem i sprysk klejem poczekałem aż odparuje zgęstnieje i dociskałem w kierunku nacięć, wszystko na leżącej wyskrobanej podsufitówce materiał naciągałem tylko na zaokrągleniach, kantach i to nie dużo, i przydatny jest wałek do tapet troszke szerszy żeby równo docisnąć reszta rączkami, trzeba cierpliwości.Daj fotki jak zrobisz ja akurat nie robiłem dużo fotek wiadomo rączki z kleju czasu mało nikogo pod ręką z aparatem.
ODPOWIEDZ