Nie zamyka centralny przednich drzwi pasażera....
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof
-
Majonez
- Kandydat
- Auto:: 1.9 2004r
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
Re: Nie zamyka centralny przednich drzwi pasażera....
"wszystko zaczeło sie od tego, że zamek sie zablokował i nie mogłem wogole otworzyć drzwi... jakoś tam otworzyłem..."
Witam. Mam podobny problem z zamkiem. Nie mogę otworzyć drzwi pasażera. Jak otworzyłeś drzwi?
[ Dodano: Pon Lip 09, 2012 09:14 ]
coś mi nie poszło z opcją "cytuj"
"...jakoś tam otworzyłem.." napisał Dodi pół roku temu.
Witam. Mam podobny problem z zamkiem. Nie mogę otworzyć drzwi pasażera. Jak otworzyłeś drzwi?
[ Dodano: Pon Lip 09, 2012 09:14 ]
coś mi nie poszło z opcją "cytuj"
"...jakoś tam otworzyłem.." napisał Dodi pół roku temu.
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
blokowanie zamka drzwi odbywa się za sprawą małego silniczka elektrycznego, który jest w zamku i niestety ale te silniczki z czasem się psują!
można spróbować rozebrać zamek, wyczyścić i nasmarować na nowo, przelutować kabelki i sprawdzić może się uda, jak nie zostaje tylko wymiana zamka
można spróbować rozebrać zamek, wyczyścić i nasmarować na nowo, przelutować kabelki i sprawdzić może się uda, jak nie zostaje tylko wymiana zamka
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
-
marko
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
Lewe drzwi kierowcy. Central nie zamyka a po zamknięciu z klucza początkowo otwierał a teraz zostaje tylko klucz. Pozostałe ok. W tych felernych słychać ciche tyknięcie ale za kija nie zadziała. Pewnie ten wspominany silniczek.
Zdjąłem boczek rozpiąłem wszystkie kabelki i zatrzymała mnie osłaona .Wykręciłem wszystkie śruby 10-tki na całym obwodzie i w środku osłony a ta za nic nie odejdzie. Tak więc nie mogę się dostać i sprawdzić połączenia elektryczne. Czy ktoś już to robił?
Zdjąłem boczek rozpiąłem wszystkie kabelki i zatrzymała mnie osłaona .Wykręciłem wszystkie śruby 10-tki na całym obwodzie i w środku osłony a ta za nic nie odejdzie. Tak więc nie mogę się dostać i sprawdzić połączenia elektryczne. Czy ktoś już to robił?
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Witam
Od jakiegoś czasu borykam się z niezamykaniem z pilota najpierw lewych drzwi kierowcy.Rozebrałem cały zamek posprawdzałem luty czy coś się nie urwało wizualnie wszystko było OK. Posprawdzałem kilka razy już zamontowany i wszystko było w porządku(zamykał i otwierał). Po 2-3 tygodniach problem się pojawił z tymi samymi jak i doszedł nie zamykanie się prawych drzwi.Tym razem sprawdziłem kabelki w przelotce wyglądają jak nowe potarmosiłem je trochę i sprawdziłem miernikiem przejście z kostki ze słupka do kostki która wchodzi do- nie wiem co to jest wygląda jak sterownik na pewno jest to przy silniczku podnoszenia szyby.Wszystkie są sprawne sprawdzałem na rozpiętej i na spiętej kostce. Nie wiem co jeszcze sprawdzić. Podpiąłem pod vag-a wyszły takie błędy.
00120 - Outside Warning Light/Door exit Light Driver Side
012 - Electrical Fault in Circuit
01331 - Door Control Module; Driver Side (J386)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
01038 - Central Locking Thermal Protection
000 - - - Intermittent
00944 - Heated Exterior Mirror; Passenger Side (Z5)
01553 - Motor for Central Locking; Passenger Door (V57); Lock
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
008 - Implausible Signal
00121 - Outside Warning Light/Door exit Light Passenger Side
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
Dodam ze drzwi prawe jak i lewe nie chcą się zamknąć z pilota (choć nie zawsze na 10 - 2 razy się nie zamkną) ) ale zawsze otworzą. Nie dotyczy to tylnych drzwi. Wkurza mnie to bo nigdy nie wiem czy drzwi się zaryglowały i muszę sprawdzać.Był opisywany temat nie zamykania się drzwi ale pasażera tam był przerwany przewód. Może jakieś sugestie.
Od jakiegoś czasu borykam się z niezamykaniem z pilota najpierw lewych drzwi kierowcy.Rozebrałem cały zamek posprawdzałem luty czy coś się nie urwało wizualnie wszystko było OK. Posprawdzałem kilka razy już zamontowany i wszystko było w porządku(zamykał i otwierał). Po 2-3 tygodniach problem się pojawił z tymi samymi jak i doszedł nie zamykanie się prawych drzwi.Tym razem sprawdziłem kabelki w przelotce wyglądają jak nowe potarmosiłem je trochę i sprawdziłem miernikiem przejście z kostki ze słupka do kostki która wchodzi do- nie wiem co to jest wygląda jak sterownik na pewno jest to przy silniczku podnoszenia szyby.Wszystkie są sprawne sprawdzałem na rozpiętej i na spiętej kostce. Nie wiem co jeszcze sprawdzić. Podpiąłem pod vag-a wyszły takie błędy.
00120 - Outside Warning Light/Door exit Light Driver Side
01331 - Door Control Module; Driver Side (J386)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
01038 - Central Locking Thermal Protection
000 - - - Intermittent
00944 - Heated Exterior Mirror; Passenger Side (Z5)
01553 - Motor for Central Locking; Passenger Door (V57); Lock
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
008 - Implausible Signal
00121 - Outside Warning Light/Door exit Light Passenger Side
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
Dodam ze drzwi prawe jak i lewe nie chcą się zamknąć z pilota (choć nie zawsze na 10 - 2 razy się nie zamkną) ) ale zawsze otworzą. Nie dotyczy to tylnych drzwi. Wkurza mnie to bo nigdy nie wiem czy drzwi się zaryglowały i muszę sprawdzać.Był opisywany temat nie zamykania się drzwi ale pasażera tam był przerwany przewód. Może jakieś sugestie.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
-
rafi_02
- Auto:: Touran 1T1, BKC, 2006
- Imię:: Rafał
Witam,
Pozwole sobie na odświeżenie tematu. Mam podobny problem, tzn: zaczęło się od tylnych prawych drzwi. Nie mogłem ich otworzyc z zewnątrz po otwarciu auta pilotem. Musiałem od środka dwa razy klamkę pociągnąć co pozwoli na otwarcie, ale do następnego zamknięcia pilotem. Zgodnie ze znalezionymi informacjami na forum rozebrałem drzwi, wymontowałem wiązke kabli i zacząłem sprawdzanie. Kable okazyły się ok, więc wszystko złożyłem. Po czym, podczas prób z zamykaniem i otwieraniem okazało się, że pilot nie zamyka tych drzwi, żadnej reakcji. Słychać z drzwi raz, może 2 razy na 10 prób takie podwójne ''pyknięcie'' w zamku i tyle...
Akurat tak się złożyło, że zbieram graty do instalacji elektrycznych szyb na tyle i mam już zakupiony komplet wiązek w drzwi. Zmieniłem z myślą, że wszystko bedzie git a tu ...dalej to samo, nie otwiera, nie zamyka. Podczas prób, całkowicie przez przypadek okazało się, że z przednimi prawymi drzwiami to samo, tzn. drzwi nie zamykają się po naciśnięciu guzika na pilocie......Lewa strona jest ok, zamykają się drzwi i otwierają. Jadąc dziś rano do roboty ręce mi opadły....otworzyłem prawą szybę z przodu i chciałem ją zamknąć naciskając przełącznik w drzwiach kierowcy, żeby szyba się ''sama'' zamknęła i lipa. Po puszczeniu guzika szyba zatrzymuje się zamiast domknąć, lewa strona taka sama reakcja.
Niestety jeszcze nie podpiąłem auta ponieważ padł mi komp. Przednich drzwi narazie nie ruszam, bo szkoda mi nerwów na rozbieranie ich całych...Może ktoś coś podpowie co należy sprawdzić, zaczyna mnie to denerwować coraz bardziej.
Pozdrawiam
Pozwole sobie na odświeżenie tematu. Mam podobny problem, tzn: zaczęło się od tylnych prawych drzwi. Nie mogłem ich otworzyc z zewnątrz po otwarciu auta pilotem. Musiałem od środka dwa razy klamkę pociągnąć co pozwoli na otwarcie, ale do następnego zamknięcia pilotem. Zgodnie ze znalezionymi informacjami na forum rozebrałem drzwi, wymontowałem wiązke kabli i zacząłem sprawdzanie. Kable okazyły się ok, więc wszystko złożyłem. Po czym, podczas prób z zamykaniem i otwieraniem okazało się, że pilot nie zamyka tych drzwi, żadnej reakcji. Słychać z drzwi raz, może 2 razy na 10 prób takie podwójne ''pyknięcie'' w zamku i tyle...
Akurat tak się złożyło, że zbieram graty do instalacji elektrycznych szyb na tyle i mam już zakupiony komplet wiązek w drzwi. Zmieniłem z myślą, że wszystko bedzie git a tu ...dalej to samo, nie otwiera, nie zamyka. Podczas prób, całkowicie przez przypadek okazało się, że z przednimi prawymi drzwiami to samo, tzn. drzwi nie zamykają się po naciśnięciu guzika na pilocie......Lewa strona jest ok, zamykają się drzwi i otwierają. Jadąc dziś rano do roboty ręce mi opadły....otworzyłem prawą szybę z przodu i chciałem ją zamknąć naciskając przełącznik w drzwiach kierowcy, żeby szyba się ''sama'' zamknęła i lipa. Po puszczeniu guzika szyba zatrzymuje się zamiast domknąć, lewa strona taka sama reakcja.
Niestety jeszcze nie podpiąłem auta ponieważ padł mi komp. Przednich drzwi narazie nie ruszam, bo szkoda mi nerwów na rozbieranie ich całych...Może ktoś coś podpowie co należy sprawdzić, zaczyna mnie to denerwować coraz bardziej.
Pozdrawiam
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Przyuczyłeś szyby do krańcowych położeń?rafi_02 pisze:Po puszczeniu guzika szyba zatrzymuje się zamiast domknąć, lewa strona taka sama reakcja.
-- 10 lut 2015, o 14:28 --
-
rafi_02
nie, a jakaś podpowiedź jak to wykonać? Przed weekendem ostatnim wszystko było ok, sprawdziłem domykanie z pilota i działa, mam jeszcze lusterka w elektryce i również działają...niko02 pisze:Przyuczyłeś szyby do krańcowych położeń?rafi_02 pisze:Po puszczeniu guzika szyba zatrzymuje się zamiast domknąć, lewa strona taka sama reakcja.
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Otwierasz całkowicie szybę i po otwarciu przytrzymujesz przycisk otwierania jeszcze ok. 2s potem zamykasz i po zamknięciu także przytrzymujesz przycisk zamykania jeszcze ok. 2s.rafi_02 pisze:nie, a jakaś podpowiedź jak to wykonać? ...niko02 pisze:Przyuczyłeś szyby do krańcowych położeń?rafi_02 pisze:Po puszczeniu guzika szyba zatrzymuje się zamiast domknąć, lewa strona taka sama reakcja.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
rafi_02
rzutnik, dziękuje za pomoc, sprawa dziwna ale same sie naprawiły...
nie miałem czasu na zabawę i auto poszło do magika, okazało się, że zamki do wymiany, a dokładnie skończyły się szczotki w silniczku( w przednich i tylnych drzwiach). Koszt zamków 2 x 200,- plus robota. 
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
zawsze tylko w górnym położeniu przytrzymuję i działa w obie strony, to przytrzymanie na dole raczej zbędnerzutnik pisze:Otwierasz całkowicie szybę i po otwarciu przytrzymujesz przycisk otwierania jeszcze ok. 2s potem zamykasz i po zamknięciu także przytrzymujesz przycisk zamykania jeszcze ok. 2s.
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1