Zabrze? Tam kupiłem. Ma drożej, ale roczna gwarancja i bardzo rzeczowy sprzedawca. Nie jest nachalny, do komputerka podpina kiedy tylko przyjedziesz itd. Oglądałem kilka Touranow w różnych miejscach i tam była po prostu masakra.
Acha, gościu ma auta z jakiejś firmy leasingowej z Niemiec (na moim widać ślady po naklejkach) - auta były jeżdżone na autobanach. Spore przebiegi, tam nie znajdziesz 5-cio latka z 100 tys. przebiegu.
ODRADZAM natomiast gościa z Gliwic: http://auto-marcar.gratka.pl/ogl/132274 ... d75f566a,3
Facet ma jakaś schizę: każdego Tourana obkleja srebrno-chromową taśma (przy uszczelkach). Potrafi z trendlin'a zrobić highlin'a. Szok. Oglądałem 3 auta i każde miało coś nierównego (klapa bagażnika, reflektory, okrywa silnika).
witka , ja tylko chce napisać, że jutro z żonką chyba jedziemy obluukać, co tam ma ciekawego... jednak przeglądając oferty z alledrogo można u niego coś wychaczyć ładnego... wątek wg mnie powinien być jak najbardziej kontynuowany, bo o Panu z Zabrza dowiedziałem się na całkiem innym forum... oczywiście zdania były podzielone ale jednak większość była na +
Mój znajomy z pracy kupił tam auto i serwisuje generalnie jest zadowolony, ponoć był sprawdzany w ASO i wszystko się potwierdziło kupił go z przebiegiem 150 tys 2006r obecnie ma 220 tys i jak narazie spoko.
Jestem tylko ciekaw jednego czy Ci którzy kupili tam samochód też mieli wizyty w US ??
QQRYDZA, Kolego miły nie oceniaj mnie tak nisko, jeszcze wiem co to US, ZUS, PCK, UM, UG, KMP, KPP, KWP, SM czy inne tego typu skróty urzędów, jednostek terytorialnych itp
oj chyba na trza wpaść jak się nad morie wybiore w tym roku
Jaki jest jest związek TEGO miejsca z Urzędem Skarbowym???
Pewnie chodzi o VAT? Facet jest podatnikiem VAT i jest to wyraźnie napisane w umowie.
Dlatego wystrzegajcie się umów z "rodowitym Niemcem", albo po zbyt niskiej cenie. Wtedy zapłacicie najprawdopodobniej jeszcze VAT. A to zaboli.
Pewnie uprzejmy i zazdrosny sąsiad-donosiciel pozazdrościł Panu interesu. Cen na pewno nie ma zaniżonych np względem "Eurotaxu". Poza tym jako nabywcę to jedyne co skarbówka może w tym przypadku sprawdzić to tożsamość dwóch faktur,
albo kto płaci abonament RTV.
Ja tez miałem zaproszenie do US - niestet:( - sama wizyta bardzo stresująca - mi nic nie zrobili ale co się za tym spotkaniem kryło to już nie wiem...
Co do auta to jeszcze raz napiszę - SPOKO - jak ten mi sie znudzi to go sprzedam i ponownie wybiorę się do Zabrza na jakieś zakupy:)
no ja też czaję się na jedno autko od nich, niestety średnio chcą zejść z ceny więc szukam dalej, gdyż mimo zapewnień że w aucie nic nie trzeba robić warto zrobić pełen przegląd wraz z wymianą rozrządu, filtrów, płynów, itp. stad moja propozycja niższej kwoty do zapłaty, niestety bez pozytywnego odzewu, więc jakby ktoś widział coś fajnego w dieslu 2.0 (najlepiej 8v) i koniecznie z DSG to z chęcią obejrzę, bo cała aktualna oferta z alledrogo jest mi znana i niestety nic nie wybrałem, a dwa auta sprawdzam
adamrogalski pisze:no ja też czaję się na jedno autko od nich, niestety średnio chcą zejść z ceny więc szukam dalej, gdyż mimo zapewnień że w aucie nic nie trzeba robić warto zrobić pełen przegląd wraz z wymianą rozrządu, filtrów, płynów, itp. stad moja propozycja niższej kwoty do zapłaty, niestety bez pozytywnego odzewu, więc jakby ktoś widział coś fajnego w dieslu 2.0 (najlepiej 8v) i koniecznie z DSG to z chęcią obejrzę, bo cała aktualna oferta z alledrogo jest mi znana i niestety nic nie wybrałem, a dwa auta sprawdzam
Kolego a który to jest 8V (zaworów) bo nie wiem? Ja mam 140 koni 2,0 TDI i nie wiem czy były 8 zoworowe?
adamrogalski pisze:no ja też czaję się na jedno autko od nich, niestety średnio chcą zejść z ceny więc szukam dalej, gdyż mimo zapewnień że w aucie nic nie trzeba robić warto zrobić pełen przegląd wraz z wymianą rozrządu, filtrów, płynów, itp. stad moja propozycja niższej kwoty do zapłaty, niestety bez pozytywnego odzewu, więc jakby ktoś widział coś fajnego w dieslu 2.0 (najlepiej 8v) i koniecznie z DSG to z chęcią obejrzę, bo cała aktualna oferta z alledrogo jest mi znana i niestety nic nie wybrałem, a dwa auta sprawdzam
Kolego a który to jest 8V (zaworów) bo nie wiem? Ja mam 140 koni 2,0 TDI i nie wiem czy były 8 zoworowe?
bez obrazy dla adama, i ja również mogę się mylić, ale...
.... naczytał się głupot na forach, gdzie pomylili silnik dieslowski Opla i VW... w Oplu lepsze 8 zaworowe jednostki 100 lub 120 KM niż 16v - 150 KM .... ot to tyle co pamiętam jak kupowałem z sąsiadem Zafirkę
bez obrazy dla adama, i ja również mogę się mylić, ale...
.... naczytał się głupot na forach, gdzie pomylili silnik dieslowski Opla i VW... w Oplu lepsze 8 zaworowe jednostki 100 lub 120 KM niż 16v - 150 KM .... ot to tyle co pamiętam jak kupowałem z sąsiadem Zafirkę
kolego "słyszysz dzwony, ale nie wiesz, w którym kościele biją"... coś tam słyszałeś ale tak naprawde mylisz sie co do tych silników i to chyba Ty ( bez obrazy ) naczytałeś się głupot i to powtarzasz...