Wiem co się stało! Auto nie działa!
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof
A próbowałeś rozrusznik na krótko podpiąć,a dokładnie mówiąc bo widzę że nie bardzo biegły jesteś to musisz podać plus z akumulatora albo z tego grubego kabla przy rozruszniku na ten cienki przewód który jest wpięty do rozrusznika albo go nacinając albo wyjmij końcówkę z rozrusznika i kawałkiem przewodu podaj w to miejsce z którego wyjąłeś ten wtyk.Jak wtedy zapali ( oczywiście zapłon na kontrolkach) to jest problem w sterowaniu rozrusznikiem.Jak będzie dalej cisza to rozrusznik do roboty.Jeszcze gdyby była cisza to postukaj w ten rozrusznik młotkiem i zobacz czy wtedy zakręci.Jak by zakęcił to masz koniec szczotek w rozruszniku.
- balikgdansk
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A6C7 3,0tdi
- Imię:: Krzysztof
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
A więc wiem, że nic nie wiem...
Tak się kończą naprawy "po znajomości"...
Zostawiłem kluczyki w warsztacie (w moim rejonie i znam się z właścicielem od ponad 20 lat) po rejonie zachodzę do warsztatu i pytam chłopaków z warsztatu: ile i czemu tak drogo?
A oni na to, ze nic nie wiedzą bo szef robił Tourana...
No to poleciał jeden po szefa, ten zszedł ja do niego: ile i co to było (od chłopaków dowiedziałem się tyle, że zrobiony) ?
A on na to 150.oo i że elektronika.
No to ja drążę temat co się stało a on delikatnie jakby zasugerował, że gdzie indziej zapłaciłbym przynajmniej 2 razy tyle.
Odebrałem to jako: "Zapłaciłbyś 300.oo to wiedziałbyś co dokładnie poszło."
No cóż z jednej strony dobrze, że autko chodzi, nie płaciłem za holowanie i miałem zrobione szybko.
Reasumując zadowolony jestem i basta!

Tak się kończą naprawy "po znajomości"...
Zostawiłem kluczyki w warsztacie (w moim rejonie i znam się z właścicielem od ponad 20 lat) po rejonie zachodzę do warsztatu i pytam chłopaków z warsztatu: ile i czemu tak drogo?
A oni na to, ze nic nie wiedzą bo szef robił Tourana...
No to poleciał jeden po szefa, ten zszedł ja do niego: ile i co to było (od chłopaków dowiedziałem się tyle, że zrobiony) ?
A on na to 150.oo i że elektronika.
No to ja drążę temat co się stało a on delikatnie jakby zasugerował, że gdzie indziej zapłaciłbym przynajmniej 2 razy tyle.
Odebrałem to jako: "Zapłaciłbyś 300.oo to wiedziałbyś co dokładnie poszło."
No cóż z jednej strony dobrze, że autko chodzi, nie płaciłem za holowanie i miałem zrobione szybko.
Reasumując zadowolony jestem i basta!

- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
I jeszcze nie powiedział co.....Szkoda, bez urazy Eljot, ale zmień tego "mechanika" Nie obrażając konkretnych panów znających się i mówiących co było.... Podejrzane to troszkę..sianko86 pisze:a jak widzac takiego mechanika to bylo to pewnie jakies glupstwo ktore kosztowalo moze pare groszy a z ciebie zgarnal 150zl.
A jak to była np .poluzowana klema, przerwany przewód, albo rozładowany aku....

- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Panowie, skoro Eljot zna się z "panem mechanikiem" od 20 lat i ufa jego robocie to pozwólcie Eljotowi korzystać z jego usług a nie sugerować zmianę mechanika. Uważam, że lepiej że nie powiedział co było niż by miał kit pocisnąć w stylu: "wymieniałem rozrusznik i kable kosztowało mnie to 3 stówki ale od ciebie wezmę tylko 150zł".
Ważne że auto naprawione i jeździ i wszyscy są zadowoleni.
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
To nie tak całkiem, jakaś rzetelność się należ, tym bardziej skoro się znają 20 lat.rock4 pisze:Panowie, skoro Eljot zna się z "panem mechanikiem" od 20 lat i ufa jego robocie to pozwólcie Eljotowi korzystać z jego usług a nie sugerować zmianę mechanika. Uważam, że lepiej że nie powiedział co było niż by miał kit pocisnąć w stylu: "wymieniałem rozrusznik i kable kosztowało mnie to 3 stówki ale od ciebie wezmę tylko 150zł".
Jak dla mnie to "wałek" z jego strony i to jest smutne. Z drugiej trzeba się cieszyć że jest już ok. Aczkolwiek nie na tym chyba to ma polegać...
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
LYJO potwierdzam, sam się z tym czuję z deka...
Dużo dzięki niemu zaoszczędziłem swego czasu kasy i robił to TYLKO z sympatii do swojego listonosza...
Policzyłem sobie to może deko zbytnio na kaskę, ale i tak jest z niego dobry fachowiec.
Jeżeli ktokolwiek inny byłby na moim miejscu z pewnością dowiedziałby się co było niehalo i skasowany by został za holowanie i inne rzeczy jakie przy tej okazji zrobił.
U nas się nie przelewa, a więc zostawię to tak jak jest...
Jest dobrze.

Dużo dzięki niemu zaoszczędziłem swego czasu kasy i robił to TYLKO z sympatii do swojego listonosza...
Policzyłem sobie to może deko zbytnio na kaskę, ale i tak jest z niego dobry fachowiec.
Jeżeli ktokolwiek inny byłby na moim miejscu z pewnością dowiedziałby się co było niehalo i skasowany by został za holowanie i inne rzeczy jakie przy tej okazji zrobił.
U nas się nie przelewa, a więc zostawię to tak jak jest...
Jest dobrze.

- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
hmm, a może tak za jakiś czas wpadnij do niego i powiedz że właśnie twój kolega z forum ma taki sam problem i dzwoni do ciebie po poradę czego szukać, może wtedy powie, ty będziesz czysty bo nie to że drążysz co zrobił tylko komuś wypadałoby pomóc 

pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1