Propozycja nowego działu
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
No tutaj już podejrzewam, że niestety spadnie to na AdModeratorów...
W tym przypadku trzeba by na regiony myślę podzielić i co by było wszystko równiutko i ładnie.
Osobny dział bez możliwości walenia jakiś chorych tematów tylko co by można pisać z podziałami jak pisałem wyżej.
Oczywiście to tylko moje zdanie, może ktoś ma lepszą propozycję?
W tym przypadku trzeba by na regiony myślę podzielić i co by było wszystko równiutko i ładnie.
Osobny dział bez możliwości walenia jakiś chorych tematów tylko co by można pisać z podziałami jak pisałem wyżej.
Oczywiście to tylko moje zdanie, może ktoś ma lepszą propozycję?
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
A ja mam takie pytanie, jako administracja, w jaki sposób mam zweryfikować obiektywność wypowiedzi zwłaszcza negatywnych? Co w przypadku zgłoszenia się firmy, osoby która opisze dane zdarzenie inaczej, doda inne fakty?
Jako administracja możemy się powołać na to, że każdy użytkownik wyraża swoje opinie i za nie odpowiada, ale forum to już miejsce w które parę osób zagląda i wyrabia sobie pogląd.
Czekam na propozycje rozwiązania tej kwestii...
Jako administracja możemy się powołać na to, że każdy użytkownik wyraża swoje opinie i za nie odpowiada, ale forum to już miejsce w które parę osób zagląda i wyrabia sobie pogląd.

- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Ot, prosta rzecz. Forumowicz opisuje swoje doświadczenia w kontakcie z daną firmą. Było wszystko OK, pisze w dziale POLECAM. Coś nie pasowało, został oszukany, zapłacił więcej niż miał, coś mu popsuto pisze w dziale NIE POLECAM.
W podpisie tematu topica można umieścić tekst informujący o tym, że administracja nie ponosi odpowiedzialności za opinie użytkowników na temat zakład/firmy
W podpisie tematu topica można umieścić tekst informujący o tym, że administracja nie ponosi odpowiedzialności za opinie użytkowników na temat zakład/firmy
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Turanek pisze:ale forum to już miejsce w które parę osób zagląda i wyrabia sobie pogląd.

Turanek masz z tym rację, ale tego się nie uniknie tak samo jak wątpliwości względem kupowanych na przykład części.
Będą głosy, że te dobre a po kupieniu coś się rozsypie.
Tutaj raczej to będzie wyglądało tak, że "naprawił mi, zrobił to szybko tanio" " lub "zwlekał z terminem, nie odbierał telefonu, zawyżył na koniec cenę itp."
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Kolega Turanek zadał najwłaściwsze pytanie: jak te opinie zweryfikujemy - nie chcę byście mnie źle zrozumieli, ale jeżeli ktoś z nie polecanego warszatu dowie się o tych opiniach i wystąpi na drogę sądową to admin za to może odpowiadać, że dopusił to publikacji negatywnej opinni. Po co ma mieć kłopoty z tego powodu - wezwania do złożenia wyjaśnień, jazdy w drugi koniec Polski. To są koszty, które sam będzie musiał pokryć.Turanek pisze:A ja mam takie pytanie, jako administracja, w jaki sposób mam zweryfikować obiektywność wypowiedzi zwłaszcza negatywnych? Co w przypadku zgłoszenia się firmy, osoby która opisze dane zdarzenie inaczej, doda inne fakty?
Jeżeli już to byśmy wprowadzili to na pewno musi być weryfikacja z przesłaniem do admina lub osoby odpowiedzialnej dowodów takiego postępowania, a osoba odpowiedzialna za ten dział musi mięć wolną rękę przy decydowaniu czy opublikować komentarz.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Zastanawia mnie kwestia dowodów..Jeżeli ja nie jestem zadowolony z warsztatu który mi wymienił szybę,bo okazało się że przecieka.. to mam wysyłać zdjęcie przeciekającej szyby? czy prosić gościa żeby wystawił mi zaświadczenie że składałem reklamację? Zresztą myślę że większość jakiś zażaleń czy niezadowolenia zawsze ma dwa końce..
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Kolego weź pod uwagę kogo będą ściagać Ciebie czy Admina. Należy to pisać z "głową" tak jak sam zauważyłeś każdy kij ma dwa końce.morfeusz33 pisze:Zastanawia mnie kwestia dowodów..Jeżeli ja nie jestem zadowolony z warsztatu który mi wymienił szybę,bo okazało się że przecieka.. to mam wysyłać zdjęcie przeciekającej szyby? czy prosić gościa żeby wystawił mi zaświadczenie że składałem reklamację? Zresztą myślę że większość jakiś zażaleń czy niezadowolenia zawsze ma dwa końce..
- gibek73
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
może zajmijmy się tylko warsztatami, które polecamy, natomiast te o któych nie napiszemy (te niepolecane) pozostawmy do wymiany korespondencji na PW i nie umieszczajmy ich w zakładce "POLECAM"
będzie bezpieczniej, tak jak napisał cheles
nikomu nie nabruździmy "oficjalnie"
nie widze innego rozwiązania, a nowy dział by się przydał - moge polecić w Toruniu jakby co odpowiednie miejsce do napraw naszych bryczek
będzie bezpieczniej, tak jak napisał cheles
nikomu nie nabruździmy "oficjalnie"
nie widze innego rozwiązania, a nowy dział by się przydał - moge polecić w Toruniu jakby co odpowiednie miejsce do napraw naszych bryczek
-
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
-
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Nie ma u nas jakiegoś prawnika?
Ja osobiście nie widzę tutaj problemu - do sprawdzenia strona prawna, ale przecież istnieją różne fora na którym użytkownicy wypisują swoje zdanie. najpopularniejsze forum Gazety na którym ludzie zadają pytania m.in czy warto pracować w .... a inni wypisują co im leży na sercu...
Ja osobiście nie widzę tutaj problemu - do sprawdzenia strona prawna, ale przecież istnieją różne fora na którym użytkownicy wypisują swoje zdanie. najpopularniejsze forum Gazety na którym ludzie zadają pytania m.in czy warto pracować w .... a inni wypisują co im leży na sercu...