ten twój dwumas i tak wygląda pięknieGregor pisze:Dzisiaj po rozebraniu okazał sie rozmiar uszkodzenia dwu
[video]http://www.youtube.com/watch?v=0gzwUSlwiK8[/video]

Kolego jesli to dwumas to spokojnie jeździj i poczekaj aż zacznie Ci łomotać. Odgłos podobny do cegły w betoniarce (wzglednie w pralceCiapek pisze:ktoś coś powie o tych moich objawach z 1 strony czy to też dwumas?
"Stoję w korku zjeżdżając z górki i jak sznur samochodów lekko się poruszał puszczałem tylko nogę z hamulca i auto delikatnie na biegu D się toczyło i podczas tego toczenia bujało mi budą, czułem drgania"
Problemy z wbiciem biegu masz ? Występują wyczuwalne drgania na jałowym ?radoga pisze:Czy ktos moze pomóc bo mam takie objawy. Jak zmieniam biegi 2 na 3 i 3 na 4 przy 2 tys slychac metaliczny dzwiek a jak przy 2,5 tys i wiecej nic nie slychac, przy ruszaniu na 1 lub wstecznym bez gazu to szarpie jak myslicie co to moze byc?
Problemow z biegami nie mam, czasami sa lekkie drgania silnika. Glowny objaw to sychac ten dzwiek (tarcie metalu o metal) pzy zmianie biegow. Mysle ze jeszcze mozna z tym jezdzic.Tomas pisze:Problemy z wbiciem biegu masz ? Występują wyczuwalne drgania na jałowym ?radoga pisze:Czy ktos moze pomóc bo mam takie objawy. Jak zmieniam biegi 2 na 3 i 3 na 4 przy 2 tys slychac metaliczny dzwiek a jak przy 2,5 tys i wiecej nic nie slychac, przy ruszaniu na 1 lub wstecznym bez gazu to szarpie jak myslicie co to moze byc?
Słyszysz dzwięk inny niż praca silnika , jakby szuranie ?
Jeżeli masz te objawy to dwumas do wymiany.