stuki coraz wyraźniejsze
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Imię:: Michał
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Przegub
Moim zdaniem przegub na 99%.Najszybciej sprzwdzisz tak:
1. Odpal auto, koła prosto i rusz, nie powinno stukać, chyba że jest już bardzo źle.
2. Auto odpalone, koła na maksa w lewo i powoli rusz. Puka z lewej - przegób
3. Auto odpalone, koła na maksa w prawo i powoli rusz. Puka z prawej - przegób
Nie ruszaj ze zrywa, bo możesz juz dalej nie pojechać.
1. Odpal auto, koła prosto i rusz, nie powinno stukać, chyba że jest już bardzo źle.
2. Auto odpalone, koła na maksa w lewo i powoli rusz. Puka z lewej - przegób
3. Auto odpalone, koła na maksa w prawo i powoli rusz. Puka z prawej - przegób
Nie ruszaj ze zrywa, bo możesz juz dalej nie pojechać.
- niko02
- Władca postów
- Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
- Podziękował: 384 razy
- Otrzymał podziękowań: 325 razy
Zakup przegubów
Jak będziesz kupował przeguby, to nie oszczędzaj kasy.
Ja jeszcze w swoim nie wymieniałem i nie orientuję się z tego, co jest lepsze, a co gorsze ale w poprzednim aucie połaszczyłem się raz na tańsze (80zl/szt) i po niecałym roku wymieniałem drugi raz (wszystko założone zgodnie ze sztuką).
Ostatnio szukałem do peugeota 807 i w necie wyczytałem, że dobrą i znaną firmą obracającą przegubami jest METELLI. Koszt ich przegubu na allegro to 189zł.
Ceny wahają się od 80 do 200zł.
Zapytaj co radzi mechanik, jaki koszt, jaka firma, potem sam sprawdź cenę w internecie i daj znać, co powiedział.
Ja jeszcze w swoim nie wymieniałem i nie orientuję się z tego, co jest lepsze, a co gorsze ale w poprzednim aucie połaszczyłem się raz na tańsze (80zl/szt) i po niecałym roku wymieniałem drugi raz (wszystko założone zgodnie ze sztuką).
Ostatnio szukałem do peugeota 807 i w necie wyczytałem, że dobrą i znaną firmą obracającą przegubami jest METELLI. Koszt ich przegubu na allegro to 189zł.
Ceny wahają się od 80 do 200zł.
Zapytaj co radzi mechanik, jaki koszt, jaka firma, potem sam sprawdź cenę w internecie i daj znać, co powiedział.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Robert ja bralem od jeża SKF-y w czwartek jade wymieniac... Cene miał odbra adekwatna moim zdaniem do marki... Popytaj go na PWRobertbydgoszcz pisze:Witam. Również mam kłopot z przegubem a właściwie z przegubami. Skrzynia dsg i z tego co wyczytałem to tylko wewnętrzne są inne niż w manualu. Pytanko do forumowiczów... Jakiego producenta wybrać? Ceny na allegro od 100 do 700 zł za szt. Z góry dzięki za podpowiedzi
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Panowie, w październiku wymieniłem w swoim aucie przegub. W tym tygodniu słyszę, że przy skręconych kołach zdarza się że sporadycznie ale jednak coś "puknie" w przegubie który był właśnie wymieniany.
Ile jest gwarancji na przegub konkretnie firmy LOBRO?
dla informacji: przegub kupował mechanik, mam fakturę na robociznę (80zł) i części (LOBRO 350zł), od października przejechałem 10 kkm (z haczykiem).
Ile jest gwarancji na przegub konkretnie firmy LOBRO?
dla informacji: przegub kupował mechanik, mam fakturę na robociznę (80zł) i części (LOBRO 350zł), od października przejechałem 10 kkm (z haczykiem).